Dolar 34,1554
%0.14
Euro 38,0681
%-0.26
Altın 2.922,060
%0.26
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Disiplin Kurulu Bucalı muhalifler hakkında kararını verdi!

CHP İl Disiplin Kurulu Bucalı muhalifler hakkında kararını verdi!

Buca’da Ocak ayında Denetim Komisyonu seçimlerinde CHP grubunun önerdiği isimlerin dışında aday olarak CHP’li muhaliflerin, bağımsızların ve AK Parti’lilerin desteğiyle komisyona seçilen CHP'li üyeler Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar hakkında Disiplin Kurulu kararını verdi. Dörde karşı beş oyla meclis üyeleri hakkında ‘suç unsuru bulunamamıştır’ kararı çıktı.

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 14:32
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında Denetim Komisyonu seçimlerinde yaşananlar nedeniyle Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün hazırladığı dosya doğrultusunda İl Başkanlığı tarafından disipline sevk edilen Buca CHP Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar’ın durumu netlik kazandı.Perşembe günü gerçekleşen İl Disiplin Kurulu toplantısında dört meclis üyesinin durumu masaya yatırılırken toplantıda oylama esnasında bulunan 8 üyeden dördü ‘suç unsuru yoktur’ yönünde görüş bildirmiş dört üyede ‘kınama’ cezası istemişti. Tartışmaların yaşandığı toplantıda bir karar alınamamıştı.

5’E KARŞI 4 OY

CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı kuruldan çıkacak ‘kınama’ cezasını dört gözle beklerken, İl Disiplin Kurulu Başkan Şener Erol kurulu bugün öğle saatlerinde bir kez daha topladı. 4’e karşı 5 oyla Kurt, Dursun, Aykut ve Ergündoğar hakkında ‘suç unsuru yoktur’ kararı verildi. Böylelikle Bucalı meclis üyeleri 1 yıl boyunca CHP'den seçme ve seçilme haklarını kaybetmemiş oldular.

OCAK AYINDA FİTİL ATEŞLENMİŞTİ
Buca’da Ocak ayında Denetim Komisyonu seçimlerinde CHP grubunun önerdiği isimlere rağmen CHP'li üyeler Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar da aday olmuş ve CHP’li muhaliflerin, bağımsızların ve AK Parti’lilerin desteğiyle komisyona seçilmişlerdi. Yaşananlar sonrası CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül’ün hazırladığı dosya doğrultusunda il yönetimi tarafından dört meclis üyesi de İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.



RAPOR ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Disiplin’e sevk edilen Kurt, Dursun, Aykut ve Gündoğar 1 ay önce sözlü savunmalarını vermiş 15 gün öncede yazılı savunma sunmuşlardı. Kurulun dört meclis üyesi için vereceği karar haftasında Buca Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda denetim komisyonu raporu meclis üyelerine dağıtılmış, CHP'li meclis üyeleri Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar ile AK Partili Gülay Sakartepe tarafından hazırlanan ve basına da yansıyan rapor Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştirmesi nedeniyle tartışmaları ve eleştirileri de beraberinde getirmişti.

TOPLANTIDA KARAR ÇIKMAMIŞTI
Disiplin kurulu Perşembe günkü toplantısında , Buca CHP’nin Ocak ayında grup kararına uymadan denetim komisyonuna seçilen ve geçtiğimiz gün açıklanan olaylı denetim raporunu hazırlayan dört meclis üyesi için toplantıda bulunan dört üye ‘suç unsuru yoktur’ görüşünü savunurken dört üyede “Kınama’ cezası verilmesini istemişti.  Her iki görüşüde dörder oy çıkması karar alınmasını kilitlemişti. Disiplin kurulu bir gün sonra krizi çözdü. 9 üyenin karar defterini imzalaması sonrası 4’e karşı 5 oyla ‘suç unsuru bulunmamıştır’ sonucu ortaya çıktı.

TATI TOPU CHP’YE ATMIŞTI
Denetim Komisyonu raporu ile ilgili Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, geçtiğimiz günlerde ” O rapor maksatlı olarak hazırlanmış. Rakamları karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız. CHP'ye üye olurken CHP tüzüğüne uygun davranacağız diye imza atarsınız. O raporda yazanlar hazırlayanların cahilliğini gösterir. CHP içinde herkes konuşabilir, bu demokrasidir. Ama bu seferki demokrasi fazlalığı falan değil, terbiyesizliktir. Onlar hakkında sorumluluk CHP yönetiminindir” çıkışını yaparak topu CHP’ye atmıştı.,

GÜL YENİDEN HAREKETE GEÇTİ
İl Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki günlerde tebliğ edeceği ‘uyarı’ cezasının ardından Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül’ün yeniden harekete geçeceği öğrenildi. Gül’ün Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar hakkında tekrardan dosya hazırlayacağı dosyanın içine pazartesi günkü meclis toplantısında grup kararına karşı gelerek encümen üyeliğine aday olan ve AK Parti’nin desteği ile seçilen CHP’li Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel’in isimlerini de ekleyeceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.