Dolar 34,1537
%0.13
Euro 38,0303
%-0.36
Altın 2.913,960
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da CHP’li muhaliflere disiplin yolu gözüktü

Buca’da CHP’li muhaliflere disiplin yolu gözüktü

Bektaş Gül, "Parti disiplinine uymayan bu arkadaşlar şov yapıyor. Bu kangrenli kolu kesme zamanı gelmiştir. Gitmeleri bizi zayıflatmaz, aksine güçlendirir" ded

  • Ege Postası
  • 07.04.2013 - 12:34
İZMİR-  CHP Buca ilçe yönetimi, Buca Belediyesi'nin 23 CHP'li meclis üyesinden 16'sının parti disiplinine uymadıkları gerekçesiyle disipline sevk edilmelerini isteyecek. Yeni Asır gazetesinden Onur Çakır'ın haberine göre CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, "Bu arkadaşlar şov yapıyor. Parti terbiyesi almamışlar. Bu kangrenli kolu kesme zamanı gelmiştir. Partimizden gitmeleri bizi zayıflatmaz, aksine güçlendirir. Hazırlayacağım raporu önümüzdeki hafta il yönetimine sunacağım" dedi.

'Gruba aykırı davrandılar'
CHP'nin İzmir'de sorunlu olduğu ilçelerin başında gelen Buca'da meclis üyeleri ile yaşanan kriz, kangrene dönüştü. Belediye meclis toplantısında CHP grubu, encümen üyeliği seçiminde Sevilay Dursun, Emre Aykut, Osman Ergündoğar'ı aday göstermişti. Grup kararına karşın CHP'li Ercan Geçgel ve Cevat Kızılateş aday olmuş ve AK Parti'nin desteği ile seçilmişti.
2012 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya ise 7 CHP'li meclis üyesi katılmamış, 2 CHP'li meclis üyesi faaliyet raporuna ret oyu vermişti. Harekete geçen ilçe yönetimi, il başkanlığına göndereceği raporda 7 meclis üyesinin örgütlü bir şekilde toplantıya katılmadığı, 5 CHP'li meclis üyesinin denetim komisyonu seçimlerinde parti grubu kararına aykırı davrandığı, 2 meclis üyesinin encümen üyeliği seçiminde AK Parti ile ittifak yaptığı, 2 meclis üyesinin ise grup kararına karşın faaliyet raporuna ret oyu verdiği gerekçesiyle disipline sevk edilmelerini isteyecek.



'Ayıklama zamanı geldi'
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Salı günü yapacakları yönetim kurulu toplantısında bazı meclis üyeleriyle ilgili hazırlayacakları raporu il başkanlığına göndereceklerini belirterek, şöyle konuştu: "Mecliste yaşananları tek tek anlatacağız. Bu arkadaşların partiyle, particilikle bir ilgileri yok. Partili olsalar böyle davranmazlar. Ben de yıllar boyunca meclis üyeliği yaptım. Ama böyle şey görmedim. Bunları partiden ayıklama zamanı geldi. Bunların halkla alakası yok. İşleri güçleri şov yapmak. 3.5 yıldır bu hareketlerine devam ediyorlar. Birkaç tanesi istifa etti de kurtulduk" dedi.
Gül, parti grubuna karşı çıkanların partiden ihraç edilmesini isteyerek, "Bu kangrenli kolu kesme zamanı geldi. Onların partimizden gitmesi bizi hiç mi hiç etkilemez. Aksine güç verir. Varlıkları yoklukları bizim için fark etmez. Bu meclis seçimlere kadar zaten bir şey yapmayacak. Bir dahaki faaliyet raporunu yeni meclis görüşecek" dedi.

İşte o meclis üyeleri
*Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri: Hasan Kurt, Levent Köstem, Aydoğan Hepdemirgil, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Kemal Erözel, Gülendam Çorak.
* Denetim komisyonları seçiminde parti grubuna aykırı davranan meclis üyeleri: Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy.
* Faaliyet raporuna grup kararına rağmen ret oyu kullananlar: Emre Aykut ve Sevilay Dursun.
* Encümen seçimlerinde AK Parti ile ittifak yaptığı öne sürülenler: Cevat Kızılateş, Ercan Geçgel.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.