Dolar 34,1217
%0.04
Euro 38,2163
%0.13
Altın 2.922,880
%0.28
Bist-100 9.934,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes'te muhtarlarla buluştu

CHP Menderes'te muhtarlarla buluştu

Menderes’te devam eden CHP’nin Muhtar buluşmalarında, İl başkanı Ali Engin muhtarlardan AKP’nin başkanlık sistemi için tavizler verdiğini vatandaşa anlatmalarını istedi. Menderes belediye başkanı Ergun Özgün’de yeniden belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 08.04.2013 - 14:22
İZMİR-  Daha önce 7 farklı ilçede gerçekleştirdiği muhtar buluşmaları ile muhtarların sorunlarını dinleyen CHP İzmir il başkanlığı Menderes Maci’s restoranda düzenlenen kahvaltıyla ilçenin muhtarları ile buluştu.

Muhtarlarımızın İsteği Emirdir
Muhtarlar buluşmasında konuşan CHP Menderes ilçe başkanı Muammer Karabacak, bu toplantının Menderes’te bir ilk olduğunu belirterek “İl başkanımızın muhtarlarımızı dinlemek ve onlarla görüş alışverişinde bulunmak için yaptığı bu toplantı son derce isabetli olmuştur. Hep iç içe olduğumuz muhtarlarımızın ne sorunu varsa ilgilenmeye çalışıyoruz ve onlarda sağ olsunlar teşekkürlerini eksik etmiyor. Bu buluşmaların sürekli hale gelmesini sağlayacağız ve muhtarlarımızın tüm isteklerini emir kabul edeceğiz” dedi.

Yapılan son yerel seçimlerin ardından 4 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Menderes belediye başkanı Ergun Özgün’de konuşmasında, Belediye olarak tüm verdikleri sözleri yerine getirdiklerine ve tüm muhtarların bir kez daha aday olması gerektiğine vurgu yaparak ‘Öylesine sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ki, bu süreçte emek verip sıkıntı çeken tüm muhtarlarımızın mücadelelerini sürdürmesi için yeniden aday olmaları ve seçilmeleri gerek’ dedi. Ergun Özgün, iktidarın sürekli olarak değiştirdiği belediye yasaları yüzünden adapte olmak ve hizmet üretmekte sıkıntılar yaşandığını, buna rağmen verdikleri tüm sözleri eksiksiz yerine getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi.



Ergun Özgün, Yeniden Adayım
Seçildiğim gün dedim ki, söz verdiklerimi yapamazsam beni hiçbir yerde konuşturmayın, kapınızdan içeri sokmayın. Ama şükür ki ne söz verdiysem yerine getirdim. Üstelik arka arkaya dengemizi bozan yasalar çıkardılar. Önce büyükşehir yasası ile beldeleri kapattılar, imar planları bile olmayan beldeleri ilçe belediyemize bağladılar, tam bu işin üstesinden geliyoruz rahat edeceğiz derken, Bütünşehir yasasını çıkarttılar ve bu defa köyleri kapatıp bizi büyükşehir belediyesine bağladılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hizmetimizi engelleyemediler, muhtarlarımızın sorunlarını çözmemizi engelleyemediler. Vatandaşımızla, muhtarımızla uyumlu çalıştık. Buradan açıklıyorum bu uyumun devam etmesi hizmetimizin sürmesi için yeniden Menderes belediye başkanlığına bir kez daha Aday adayıyım, Eğer partimiz teveccüh gösterirse de yeniden adayım.

Ali Engin, 100 milyonluk Araziyi 6 Milyona Sattılar
Menderes’te ilçe örgütünün ve belediyenin çalışmalarına dikkat çeken CHP İzmir il başkanı Ali Engin, ilçede huzur, birlik ve hizmetin var olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Muhtar buluşmalarının önemli olduğunu belirterek “muhtarlara ulaşmak vatandaşa ulaşmaktır” diyen Engin sözlerini şöyle sürdürdü.

Maalesef ki, hangi işi, hangi görevi yaparsanız yapın, iş adamı, işçi, esnaf, belediye başkanı, gazeteci, muhtar, öğretim görevlisi veya başka bir iş hiç fark etmez sizi ayrıştırıyorlar. Bizden ya da değil diye ayırıyorlar. Kendilerine oy verenlerden halen bizimkiler diye söz ediyorlar. Bu ayrımı öyle boyutlara ulaşıyor ki, kendilerinden gördüklerine devlet malını hiç pahasına verebiliyorlar. Daha çok yeni yaşanan bir olay,bu kadar da olmaz dedirtti. Mavişehir de denize nazır bir devlet arazisi var, Yeşil alan olarak gözüküyor. Bu arazi TOKİ’ye tahsis edildi, TOKİ’de bu değerli araziyi, bir anlamda İzmir’in malını Karşıyaka’ nın belki de en değerli arazisini başka bir şahsa sattı. Satışın ardından Şehircilik Bakanlığı bu araziyi 1,7 emsalle imara açtı. Şimdi arazinin değeri bir anda 100-150 milyon liraya kadar yükseldi. Bu nasıl bir adalet, nasıl bir devlet anlayışı anlamak mümkün değil. O kadar gözlerini karartmışlar ki, nasıl olsa iktidarız diye her şeyi mübah görüyorlar. Sonra kalkıp, ileri demokrasi, eşitlik, adalet hikayeleri anlatmaya kalkıyorlar ama artık halk hikaye dinlemekten sıkıldı ve gerçekleri anlatanları dinliyor, yani CHP’yi dinliyor.



İmzayı Atanlardan, Sadece Genel Kurmay Başkanı Tutuklu.
Adalet sadece AKP’nin ‘A’sı olarak var. Onlarda bunun arkasına sığınmış gidiyorlar, Kimin seçileceği önceden belirlenmiş bir HSYK seçimi. Eşin dostun atandığı bir Anayasa mahkemesi seçimi yapacaksın sonra, adalet diyeceksin. Türki’ye dışında hangi ülkenin bir dönem önceki Genel Kurmay Başkanı tutuklanmıştır. Ayrıca nasıl kendi atadığın, beraber MGK’da tüm kararlara imza attığın, tüm operasyonlara birlikte karar verdiğin Genel Kurmay başkanı suçlu oluyor da, siyasi iradeden herkes sütten çıkmış ak kaşık oluyor anlayamıyoruz. Sayın Başbakan tutturmuş bir başkanlık sistemi gidiyor. Korkarım barış süreci diye başlattığı projede verilen tavizler, yapılan pazarlıklar hep bunun için. Ama ne olduğunu bilen yok. Kendisinin milletvekiline soruyorlar haberim yok diyor, muhalefetten zaten köşe bucak kaçıyorlar, İl başkanlarının bir şeyden haberi yok. Devlet vatandaşından, vekilinden gizli saklı teröristle pazarlık halinde, sonunda ne çıkar bilen yok. Bir başkanlık sistemi uğruna tüm gelenekleri, kuralları, yasaları ayaklar altına aldılar. Ama yakında ilk seçimlerde AKP’den bunun hesabını halkımız en ağır biçimde soracak, buna canı gönülden inanıyorum ve bunu gittiğimiz her yerde görüyorum.

AKP’ye Ne kadar Tepki Varsa, Bize O kadar İlgi Var.
Söz alan muhtarların tamamının Menderes belediyesinin çalışmalarından memnuniyetlerini belirtmesi üzerine Engin, “Ne güzel bir manzara, vatandaş muhtarından, muhtar belediye başkanından hizmet istemiş ve hizmet gelmiş. İşte CHP’nin gündemi budur, vatandaşın sorununa çözüm bulmak, ayağına hizmet götürmek. Geldiğimiz günden beridir dağ tepe vatandaşımızın ayağına gidiyoruz, ne kadar AKP’ye tepki varsa o kadarda partimize ilgi ve eğilim var. Demek ki, dik duran, doğru söyleyen, çalıp çırpmayan er geç halkın gözünde yüceliyor. Onun için şimdi halkımızla el ele verdik İzmir’de, Türkiye’ de CHP’nin hizmet anlayışını yaymak için çalışıyoruz” dedi.
Muhtarlar buluşmasına İl ve İlçe Yönetim Kurulları ile ilçenin Belediye ve İl Genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.