Dolar 34,1106
%0
Euro 38,2749
%0.28
Altın 2.916,660
%0.07
Bist-100 9.928,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belge'ye MYK freni!

Belge'ye MYK freni!

Çiğli’de Emine Belge krizi bitmek bilmiyor. Çiğli CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Belge’nin üyeliğinin 12. Maddeden( hızlandırılmış üyelik) gerçekleşmesi için geçtiğimiz günlerde genel merkeze yazı göndermişti. MYK’nınyaptığı toplantıda Belge için yapılan talebi uygun bulmadığı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 18:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP meclis üyesiyken partiye üyeliği yapılmadığı gerekçesiyle istifa edip AK Parti'ye geçen Emine Belge geçtiğimiz günlerde AK Parti’den de istifa etmiş ve CHP’ye dönüş kararı almıştı.

Çiğli CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Belge’nin üyeliğinin 12. Maddeden( hızlandırılmış üyelik) gerçekleşmesi için genel merkeze yazı göndermişti. MYK’nınyaptığı toplantıda Belge için yapılan talebi uygun bulmadığı öne sürüldü. Belge’nin üyeliğinin kabul edilmeyişinin nedeninde Gültekin’in yönetim kurulu kararı almadan ve sadece kendi imzasıyla üyelik için yazı göndermesinin olduğu iddia edilirken, kulislerde MYK'nın Belge'nin üyeliğini daha önceden oy birliğiyle kabul etmemesini ve bu dönemde CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçiş yapmasını göz önünde bulundurarak üyeliği veto ettikleri konuşuluyor.

12. MADDEDEN ÜYELİK İÇİN KURUL KARARI GEREKLİ


CHP'de tüzüğün 12. maddesinde, " Başka partilerde TBMM üyeliği, merkez karar ve yönetim kurulları ile merkez disiplin organları başkanlığı ve üyeliği, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği yapmış ve yapmakta olanlardan; Parti yararı açısından gerekli gördüklerinin doğrudan asıl üyeliğe yazılmasına karar verebilir. Merkez Yönetim Kurulu, bu yetkisini ilgili il yönetim kurulları önerisine göre ya da ilçe ve il yönetim kurullarının görüşünü de alarak doğrudan kullanır. Bu durumda başvuru belgeleri, Üye Yazım Bürosu ile ilgili il ve ilçe başkanlıklarına gönderilir” ifadesi yer almakta.

YÖNETİCİLER TAVIR MI ALDI'


Kulislerde ilçe yöneticilerinin kendilerine danışılmadan Belge’nin partiye tekrar dönüşünün gerçekleştirilmesine karşı tavır aldıkları ve yönetim kurulu toplantısında karara imza atmadıkları öne sürüldü.

3 YIL MÜCADELE ETTİM YİNE EDERİM

Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, “ üyelik başvurusunu 12. Maddeden gerçekleştirmek için başvurduk. Bana henüz onaylanıp onaylanmadığına dair bir bilgi gelmedi” derken, Belge ise, “ Ben de bu doğrultuda duyumlar aldım. Meclis toplantısına girmeden önce bağımsız sııralara oturacağım söylendi. CHP’li arkadaşlarım üyeliğimin kabul edilmediğine dair bilgiler geldiğini söyledi. Şaşırdım. Şok oldum. Olumsuz bir evrak gelmesi halinde mücadeleme devam edeceğim. Çünkü 3 yıl mücadele ettim, bir üç yıl daha ederim” dedi. Belge meclis toplantısında bağımsız sıralarına otururken toplantı devam ettiği sırada meclisten ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.