Dolar 34,1037
%-0.02
Euro 38,2206
%0.14
Altın 2.916,690
%0.07
Bist-100 10.003,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli AK Parti Gençlik Kollari Başkan Yardımcısını öldürene 13 yil 9 ay hapis

Çiğli AK Parti Gençlik Kollari Başkan Yardımcısını öldürene 13 yil 9 ay hapis

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde 6 ay önce, sokakta tartıştığı AK Parti Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrü Tilki'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki Ahmet Kanarya'ya 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Kardeşi M.K.'ya ise 'suç dellilerini gizlemek'ten 6 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 13:58
İZMİR-  Davaya konu olan olay, geçen yıl 18 Ekim'de AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasının yaklaşık 200 metre ilerisindeki 8003 Sokak'ta meydana geldi. Anne ve babasını çocuk yaşta kaybeden, yengesi tarafından büyütülen ve bir fabrikada işçi olarak çalışan AK Parti Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı 26 yaşındaki Şükrü Tilki, daha önceden aralarında husumet bulunan kasap Ahmet Kanarya ve kardeşi 17 yaşındaki M.K. ile tartıştı. Önce sopayla darpedilen, ardından da bıçaklanan Tilki, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede, ölmeden önce kendisini bıçaklayan kişinin adını söyledi. Polis tarafından gözaltına alınan ve susma haklarını kullanan Ahmet Kanarya ve kardeşi M.K. ardından adliyeye sevkedildi. Sanıklardan Ahmet Kanarya tutuklanırken, kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ahmet Kanarya hakkında, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek' suçundan müebbet, kardeşi M.K.'ya ise İzmir 1'inci Çocuk Ceza Mahkemesi'nde "suç dellilerini gizlemek'ten 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TOKAT ATTI, TEHDİT ETTİ

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına tutuklu yargılanan A.K., avukatı Mehmet Korkut, ölen Şükrü Tilki'nin yakınları ve avukatları Özgür Değirmenci katıldı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Ahmet Kanarya, şöyle dedi:

"Sokakta yürüyordum. Önümde giden küçük bir kız çocuğunu, bir adamın otomobille takip ettiğini gördüm. Kız çocuğu sokağın köşesini dönünce yanına bir bayan geldi. Erkek olan kişi de araçtan inip onları izleyip gizlenmeye çalıştı. Bayan ile kız çocuğu evlerine girdi. Takip eden adam yanıma geldi. Bana hakaret etti. Adımı ve nerede oturduğumu sordu. Bana 'Adım Şükrü Tilki, ben bu mahallenin ağabeyiyim' diyerek tokat attı. Ben de kavga çıkmasın diye yanımdaki kişi ile arkamı döndüm. Tekrar gelip bir tokat daha attı. Aramızda itiş kakış başladı. Bu kişi yere düşünce de biz oradan ayrıldık. Kardeşim ile birlikte evin bahçesine saklandık. İlk önce kardeşim eve girdi. Ben içeri girerken bu kişi beni farketti. Arkamdan 'Evini buldum o.... çocuğu. Çık evden. Evini yakacağım, aileni yakacağım' diyerek tehditlerde bulundu. Belki korkar diye mutfaktan aldığım bıçak ile dışarı çıktım. Elindeki taş ile kafama vurunca yere düştüm. Elimdeki bıçağı almak istedi. Aramızda itiş kalkış başladı. O sırada sağ omuzundan kan aktığını gördüm. Kanı görünce dondum kaldım. Yaralı halde 15 metre ileri gidip yere düştü. Yakınları gelir diye korkup, kaçtım. Babam ile birlikte daha sonra polise gidip teslim oldum. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Çok pişmanım" dedi.

TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Ölen Şükrü Tilki'nin ağabeyi Mevlüt Tilki ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, gelen otopsi raporuna göre ölenin vücudunda uyuşturucu madde ve alkol tespit edildiğini belirtti. Ahmet Kanarya'ya, önce ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın cezası, cinayeti haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 13 yıl 9 aya indirildi.

İzmir 1'inci Çocuk Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan M.K. ise 'suç dellilerini gizlemek'ten yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması geri bırakıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.