Dolar 34,1464
%0.11
Euro 38,2438
%0.2
Altın 2.914,950
%0.01
Bist-100 10.042,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disiplinden döner dönmez yine disipline…

Disiplinden döner dönmez yine disipline…

Ocak ayındaki Denetim Komisyonu üye seçiminde grup kararına uymadıkları gerekçesiyle haklarında rapor hazırlanan ve Disiplin Kurulu'na gönderilen Emre Aykut, Sevilay Dursun, Hasan Kurt ve Osman Ergündoğar için geçtiğimiz hafta İl Disiplin Kurulu toplantısında 'suç unsuru bulunmamıştır' kararı çıkmıştı. İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün Nisan ayı meclis toplantısında faaliyet raporunun oylanması ekseninde yaşananlar nedeniyle İl’e yazdığı ve 16 meclis üyesini kapsayan raporda yer alan Dursun, Aykut, Kurt ve Ergündoğar Ege Postası’na sert açıklamalarda bulundu

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 14:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi'nin 23 CHP'li meclis üyesinden 16’sının grup kararına uymadıkları gerekçesiyle CHP Buca İlçe Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle İl’e şikayet edilmesi partide gündeme oturdu.

İlçe Başkanı Gül ve yönetim kurulu, Nisan ayı meclis toplantısında encümen seçimlerinde AK Parti ile ittifak yaptığı iddiasıyla Cevat Kızılateş, Ercan Geçgel’i, faaliyet raporuna ret oyu veren Sevilay Dursun ve Emre Aykut’u,toplantıya bilinçli olarak gelmediği ve toplantıyı terk ettiği iddialarıyla Meclis Üyeleri Levent Köstem, Murat Işık, Aydoğan Hepdemirgil, Güngör Kaya, Veli Balyemez, Osman Ergündoğar, Erkut Tamay, Kemal Erözel, Gülendam Çorak, Hasan Kurt, Ali Hıdır Uludağ, Bektaş Gürsoy’u İl’e rapor etti.

BUCA'DAKİ KRİZDE TOP ARTIK İL'DE HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

SUÇ UNSURU YOKTUR TEBLİĞİNİ ALIR ALMAZ YENİ SÜREÇ BAŞLADI

Ocak ayındaki Denetim Komisyonu üye seçiminde Grup kararına uymadıkları gerekçesiyle haklarında rapor hazırlanan ve Disiplin Kurulu'na gönderilen Emre Aykut, Sevilay Dursun, Hasan Kurt ve Osman Ergundoğar için geçtiğimiz hafta İl Disiplin Kurulu toplantısında 'suç unsuru bulunmamıştır' kararı çıkmıştı. İl Disiplin Kurulu Toplantısında 4’e karşı 5 oyla alınan karar Gül cephesinde hayal kırıklığı yaratmıştı.İl Disiplin Kurulu’ndan karar tebliğini yeni ellerine alan ancak İlçe Başkanı Gül tarafından hazırlanan dosya nedeniyle tekrar haklarında disiplin süreci başlayan Sevilay Dursun, Emre Aykut, Osman Ergündoğar ve Hasan Kurt Ege Postası’na önemli açıklamalar yaptı.

DURSUN: CEZA ALIRSAM İSTİFA EDERİM

Faaliyet raporuna ret oyu veren CHP'li iki meclis üyesinden biri olan Sevilay Dursun , Gül’ün kendisi için yeniden disiplin süreci başlatma girişimine tepki gösterdi. “Buca’da bir kangrenli kol var. Biz de bu kolu kesmek için varız” diyen Dursun, partide mahalle temsilciliğinden yöneticiliğe kadar bir çok kademede görev yaptığının altını çizdikten sonra şunları söyledi; “ Biz Tüzük dışında hareket etmedik. Ancak ilçe başkanı ve belediye başkanı bizi partiden atmak için ısrarlı. Elimde 63 sayfalık bir belge var. Eğer iftira ediyorsak buyursunlar dava açsınlar. Görmediğimiz bir şey yazmadık. Aksini söylüyorsa hakaret davası açsın. Sosyal belediyecilik anlayışlıyla hareket eden bir meclis üyesiyim... Gider savunmamı veririm. Bu parti kimsenin babasının partisi değil. Buca’da rantçılık takipçilik yapmadım. Biz doğru üretim doğru kadroyla Buca’da CHP’nin iktidar olmasını istiyoruz. Partiliyim. Partililiğimi de kimseye tartıştırmam. Üzülüyorum. Herhangi bir cezayı da kabul etmem mümkün değil. Çünkü asıl disipline gönderilmesi gerekenler için bir şey yapılmıyor. Uyarı kınama ikaz cezası…Bunları kabul etmiyorum, eğer bu cezalardan birini de alırsam partiden üzülerek istifa ederim. Kimseye biat etmedim. Hep dik durdum. İlçe başkanı belediye başkanı için kongre öncesi neler diyordu.Şimdi neler diyor. Bunlara üzülüyorum”

KURT: EGOSUNU TATMİN EDİYOR

Toplantıya bilinçli olarak gelmediği gerekçesiyle İl’e rapor edilen Hasan Kurt ise, İlçe Başkanı Gül’ün kendilerini disipline yollama girişimleriyle ego tatmini yaptığını ifade ederek, “ Ben kendi işim dolayısıyla toplantıya katılamadım. Bununla ilgili Yazı İşleri Müdürlüğüne gerekçemi verdim ve bu onaylandı. İlçe Başkanı toplantılara hiç gelmeyenleri versin o zaman… Kendisine yakışmayacak hareketlerde bulunuyor. İl Disiplin Kuruluna gidip yazılı ve sözlü savunma verdim. Yine gider veririm. Karara da saygı duyarım” dedi.

ERGÜNDOĞAR: PASİFİZE EDİLMEK İSTENİYORUZ

Faaliyet Raporu oylandığı sırada meclis dışına çıkan ve oy kullanmayan Osman Ergündoğar ise, “ Bu parti suçu değil…Benim demokratik hakkım var. Dışarı çıkabilirim. Ben anladım ki Buca’da doğru düşünen mantıklı düşünen insanlar pasifize edilmek isteniyor. Sürekli aynı isimler disipline gönderiliyor. Amaç belli…” ifadelerini kullandı.

AYKUT: KİTAPTAKİ KARNEYİ ESAS ALDIM

Sevilay Dursun gibi toplantıya katılan ancak faaliyet raporuna ret oyu veren Emre Aykut, Mayıs ayında İstanbul’da Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen Yerel Seçim Stratejisi ve Eylem Planı toplantısında dağıtılan kitapçığı incelediğinin altını çizerek, “Burada Buca Belediyesi’nin de 2006 - 2010 yılı gelir karnesi mevcut… Öz gelirlerin toplam gelirlerine oranı, yatırım harcamaların oranı vardı… Kötü bir karneydi… Bu karneyi esas aldım. Faaliyet raporunun bu bozuk karnenin devamı olduğunu gördüm. Ne yazık ki karne hala kötü…Atatürk’ün parasını Atatürk’e benziyor diye harcayan bir anlayışa karşı çıktım. Ret vermem için yeterli bir neden…Maskla ilgili olarak ‘fabrika yapılsaydı istihdam sağlanırdı. Atatürkçülük mask yapmakla olmaz’ diyen belediye başkanı, belediyenin parasını sadece Atatürk’e benziyor diye birine veriyor. Bu Atatürkçülük değil. Kamu yararı hiç değil” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.