Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,2193
%0.14
Altın 2.916,010
%0.05
Bist-100 10.048,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar'da aile meclisi toplandı

AK Parti Karabağlar'da aile meclisi toplandı

AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı, kendisini eleştirmek ve çalışmalarına çok yönlü bakabilmek amacıyla oluşturduğu ‘Aile Meclisi’ni düzenlediği kahvaltılı toplantıda örgüt üyelerine tanıttı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 17:38
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ-  Balçova Termal Otel’de gerçekleşen kahvaltıya İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Yusuf Kenan Çakar ile Nazmi Kalyoncu, Karabağlar İlçe yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları başkanları ile yöneticileri, il genel ile belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Geçtiğimiz gün toplantıda tartışan Yusuf Kenan Çakar ile Ömer Cihat Akay’ın yan yana gelmemesi de dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı olarak hafızalara kazındı.

Karabağlar’ın Akil İnsanları Örgüte Tanıtıldı
AK Parti Karabağlar’ın ‘Akil İnsanları’ olarak adlandırılacak kanaat önderlerinin örgüte tanıtıldığı Karabağlar Danışma Kurulu kahvaltısında konuşan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, ‘’Bu çalışmayı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Karabağlar İzmir’in en büyük ilçesi, 500 bin nüfusla en kalabalık ilçemiz. 340 bin seçmeni var yaklaşık. Bazen öyle durumlar oldu ki akvaryumun içindeki balıklar gibi nerede olduğumuzu bilemediğimiz durumlar oldu. Şimdi aldığımız görevler gereği kendimizin bulunduğu görevleri kendi kendimize eleştiremediğimiz oldu. Biz dedik ki muhalefet olsun istedik. Bu konuda bize teknik ve akademik olarak destek veren bir kurumumuz olsun. Denetim kurulunu bu maksatla kurduk. Aylar önce fikir olarak ortaya atılan bu kurum son bir ay içinde hızlandı.

Uçar; ‘’Amaç Sadece Seçimler Değil!’’

Çalışmaların amacının sadece seçimler olmadığının özellikle atkını çizen Uçar, ‘’AK Parti farkındalığını oluşturmak, siyasete bakış açısını tüm halkımızla ve siyaset yapan yapmayan, siyasetin içinde görev alan almayan, yöneten ve yönetilen herkesin sözü olması durumunda formal bir ortamda bunu dile getirmesini sağlamaktı. Aramızda eski yönetici arkadaşlarımız var, siyasette daha önce görev almış şuan görev yapmayanlar var. Onların da mutlaka dinlenmesi, eleştirilerini bilmemiz, eleştiri ve müzakere yaparak o fikirlerle karar almanın yollarını aradık. Bunun için danışma kurulunu oluşturduk.

‘’Aktif Siyasetin İçinden Kimse Yer Almayacak’’
Çalışmaların aylık ve rutin olarak yapılabileceğini söyleyen Uçar, ‘’Bu danışma kurulunun karar mekanizmasına fikirler, tavsiyeler sunması, bununla ilgili alınacak kararları yönetin kurulu tarafından tartışarak ilçe başkanlığımızın yol haritasının çizilmesini istiyoruz. Biz istişareye açık bir partiyiz. AK Parti bugüne kadar ne yaptıysa milletten aldığı destekle yaptı, milletin sözünü dinleyerek yaptı. Siz değerli katılımcılarımızı da aile meclisimize alarak istişare mekanizmamızı genişletmek istedik. Farklı kurullardan, mesleklerden katılımcıları oluşturduk. Bu çalışmayı yaparken sizlerden aldığımız fikirlerle önümüzdeki yollara şekil vereceğiz. Aktif siyasetin içinden kimse yer almayacak. Ben sadece siyaseti temsilen aranızda bulunacağım’’ diye konuştu.

‘’Karabağlar Farkını Ortaya Koymalıyız’’
Bu düzenin şuanda sadece Konak’ta yapıldığının altını çizen Uçar, İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’da da bunu yapmak için yola çıktıklarını dile getirdi. Daha geniş bir şekilde yapmak istediklerini de belirten Başkan Uçar, farklarını ortaya koymak için çabalayacaklarını söyledi.
Kurulu oluşturan üyelerin isimlerinden bazıları ise şöyle;
Abdullah Taşar (Eski İl Yöneticisi), Ali Osman Buhurcu (Dernek Başkanı), Erdem Omiris (Sosyal Psikolog), Ayhan Çoğunvar (Eski Teşkilat Mensubu), Ayhan Uzunay (Dernek Başkanı), Adnan Erdem (Doçent Doktor, İktisat), Devrim Özkan (Doçent Doktor, İletişim Bilimci), Fatih Topuoğlu (Akademisyen), Umut Gökkuş (Celal Bayar Üniversitesi Dekanı)…

Kalyoncu; ‘’2005 Yılında Bir Benzerini Yapmıştık’’
2005 yılında Konak’ta yaptıkları danışma kuruluyla çok güzel sonuçlar aldıklarının altını çizen İl Başkan yardımcısı Nazmi Kalyoncu, ‘’Oluşturduğumuz komisyonlardaki arkadaşlarımız öyle sonuçlar çıkardılar ki ben bile bilmiyordum. Raporda 1953 yılından 2005 yılına kadar ana arterler üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı yazıyordu. O zaman nüfus 400 bin civarındaydı, 2005’te ise 3 milyon 600 bin. Araç sayısı da artmış. Bunlar önemli verilerdi, bulunduğumuz kentin fotoğrafını çekmek ve idareci konumunda olan bizlerin, sizlerin yol haritası çizmesi açısından’’ diye konuştu.

‘’İletişim Kopukluğuna Sebebiyet Vermemeliyiz’’
10 tane çalışma grubundan oluşan bir yapı olacağını söyleyen Kalyoncu, kişilerin istedikleri gruba isimlerini yazdırabileceklerini vurguladı. Kalyoncu, ‘’Birikim sahibi insanlarsınız, bilgisiniz ve tecrübeleriniz, sevginizi ve muhabbetinizi AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nın kurmuş olduğu danışma kurulunun havuzuna akıtmanızı istiyoruz. Çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Birçok komisyon kuracağız, ana kademelerle beraber çalışacağız. Sizler bu çerçeve içinde yapılan toplantılarda 10 tane ayrı çalışma grubu içinde çalışacak. Kim nerede istiyorsa ismini oraya yazdıracak. Ama ana kademe olan kadın, gençlik kolları ve belediye meclis ile il genel meclis üyesi arkadaşlarımız çalışma grubu içinde yer alacak ki danışma kurulunun istişari mahiyette yapmış olduğu konular teşkilat mensubu arkadaşlarımızla bire bir paylaşılsın ve kopukluk olmasın. İyi bir yol haritasının çıkması için gruplar içinde teşkilat mensubu arkadaşlarımızın bulunması iletişim kopukluğuna sebebiyet vermeyecek, daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacak’’ diye konuştu.

‘’Karabağlar’ın Mevcut Fotoğrafını Çekmeliyiz’’
Karabağlar’ın mevcut haritasının fotoğrafını çekmelerinin son derece önemli olduğunun altını çizen Kalyoncu, problemleri tespit ederek yapılabilecek üzerinde kafa yormanın başarıya giden yol olduğunu söyledi. Hedeflerinin İzmir’i daha güzel bir hale getirmek, Karabağlar’ı da daha yaşanır bir Karabağlar yapabilmek olduğunu dile getiren Kalyoncu, ‘’Siz siyaset üstünde beyinlersiniz, tecrübeleriniz var, bilgi birikiminiz var. Gayretimiz ve misyonumuz bu çerçevede’’ ifadelerini kullandı.

10 grubun mutlaka gündemle toplanacağını vurgulayan Kalyoncu, grupların kendi içinde başkan seçeceğini, toplantılar sonucunda da yapılanların listesinin çıkacağını dile getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ‘’çok yoğun bir süreçten geçiyoruz. Bu fikir Karabağlar’da ortaya atıldığında arkadaşlarımızın istişareleri sonucunda İzmir için, Karabağlar için neler yapılabileceğini, elini taşın altına koyması gereken insanların bu konuda bizlere destek vermesinin gerekli olduğuna inandık ve böyle güzel bir çalışma bugün başlatılıyor. Sürekli olması Karabağlar, İzmir için son derece yararlı. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Akay; ‘’Türkiye’de Sessiz Devrim Yaptık’’
‘’Hazirun’’ diye hitap etmek istiyorum diyerek sözlerine devam eden Akay, ‘’Türkiye’de Ekim’in 29’unda Cumhuriyet’in 90.yılını kutlayacağız. 80 yıllık tarihte yapılamayan birçok reformu son 10 yıllık AK Parti döneminde gerçekleştirdik. Adete Türkiye’de bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Ulaştırmada, eğitimde, sağlıkta, sosyal politikalarda yapılabilecek her şeyi son 10 yılda adete bir devrim şeklinde gerçekleştirdik. Şimdi artık Türkiye’nin manevi yapılanmasının güçlenmesinde, özellikle çözüm süeci diye ifade ettiğimiz başbakanımızın ve hükümetimizin desteklemiş olduğu ve gerekirse iktidarımıza da mal olsa 30 yıldır, 30 bin insanımızın canına mal olan, 300 milyar dolardan fazla zarara neden olan böyle bir sorunun çözümü noktasında elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyarız diyen bir liderin arkasında inşallah bu sürecin Türkiye içinde sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

‘’İzmir’de Özlenen AK Parti Belediyeciliğine Ulaşacağımızı Umuyorum’’
2014 seçim sürecinde İzmir’de özlenen AK Parti belediyeciliğine ulaşmak istediklerini dile getiren Akay, ‘’Türkiye çok önemli günlerden geçiyor, özellikle İzmir’de hem il teşkilatımız hem ilçe teşkilatımız yapmış olduğu çok kıymetli çalışmalar var. Bu süreçte çalışmalarımız da son hızıyla devam edecek. İzmir 2014’e hazırlanırken inşallah özlenen AK Parti Belediyeciliğine ulaşacağımıza inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.