Dolar 34,1445
%0.1
Euro 38,2234
%0.15
Altın 2.916,610
%0.07
Bist-100 10.046,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan İnönü Caddesi'nde esnafa fidan!

CHP'li kadınlardan İnönü Caddesi'nde esnafa fidan!

CHP İzmir İl Kadın Kolları, “Dostluğun Meyveleri ile Bahara Merhaba” adında bir etkinlik düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi . Kadınların ilk durağı İnönü Caddesi oldu. Metro çalışmaları nedeniyle mağdur olduklarını öne süren ve bu doğrultuda zaman zaman eylem yapan İnönü Caddesi esnafını ziyaret eden kadınlar gecikmenin Büyükşehir'den kaynaklanmadığını, hükümetin metro çalışmalarını engellediğini anlattı.Partili kadınlar esnafa fidan ve parti rozeti dağıttı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 13:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları, “Dostluğun Meyveleri ile Bahara Merhaba” adında bir etkinlik düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara toplam 6 bin adet fidan dağıtan CHP İl Kadın Kolları yöneticilerine, ilçelerden kadın kolları yöneticileri, gençlik kolları üyeleri ve emekli komisyonu üyeleri de eşlik etti.Kadın kollarının etkinlik kapsamında ilk durağı Üçyol-Üçkuyular oldu. Metro çalışmaları nedeniyle mağdur olduklarını öne süren ve bu doğrultuda zaman zaman eylem yapan İnönü Caddesi esnafını ziyaret eden kadınlar gecikmenin Büyükşehir'den kaynaklanmadığını, hükümetin metro çalışmalarını engellediğini anlattı.

KADINLAR METRODAKİ GECİKMEYİ ANLATTI
Başta metrodaki kriz olmak üzere, kentin yaşadığı sıkıntıları ve hükümetin İzmir üzerindeki tavrını anlatmak amacı ile halka broşürler dağıtan parti yöneticileri, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Semt esnafı, metro çalışmalarının işlerini ve yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirterek, kadın kolları üyelerine şikayetlerini anlattı. Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, toplamda 85 kilometreyi bulan raylı sistemin tamamen yerel yönetimin öz kaynakları ile yapıldığını belirterek, “Metro sayesinde Foça’dan havalimanına kadar rahat bir ulaşım sağladığımızı, çalışmalar bittiğinde ise çok daha rahatlayacaklarını kendilerine anlatıyoruz. Açılmayan sadece 3 durak kaldı. İzmir metrosu sizlerin vergileri ile ve diğer kentlere göre çok daha ucuza yapılıyor. Ama aynı devlet, Ankara ve İstanbul’da metroyu kat kat fazlasına mal ederek,vatandaşlardan yani sizlerden alınan vergileri, yerinde ve doğru şekilde kullanmıyor. Vatandaşımız bunları bilmiyor. Biz bu sıkıntıları kendilerine anlatarak, metro yapım çalışmaları konusunda yaşanan çıkmazı ve hükümetin izlediği engelleyici tutumu vatandaşlarla açıklayarak onları bilgilendiriyoruz” şeklinde konuşarak, hükümetin İzmir eksenindeki politikalarını vatandaşlarla paylaştı. Esnafa “Daha aydınlık bir Türkiye sözü” veren İl Kadın Kolları yöneticileri tarafından parti rozeti de takdim edildi.



“SIKINTILARINA ORTAK OLMAYA ÇALIŞTIK”

İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku etkinlikle ilgili, “11 Nisan 1930’da Sultanahmet’te yapılan Büyük Kadın Mitingi’nin yıl dönümü olan bugünü seçerek böyle bir etkinlik düzenledik. “Kadın olmadan devrim olmaz” sloganı ile yola çıkarak, vatandaşlarla ve esnafla buluşuyoruz. 600’e yakın partilinin katıldığı ve “Bahara merhaba” dediğimiz bu etkinlik sayesinde, sıkıntılı günler geçiren esnafımızla bir araya gelerek, dertlerini dinliyor ve sıkıntılarına da kulak veriyoruz. 11 ilçeden otobüslerle gelen partili arkadaşlarımız alana inerek, dükkan dükkan dolaşarak örnek bir koordinasyon ile fidanlarımızı dağıtıyor. Fidan dağıtımımıza halkımızın da ilgisi yoğun oldu. Gelen fidanlar hızla tükendi” dedi.



“KADIN AYAKTA, KADIN SOKAKTA”
Ödemiş Bademli Fidan Kooperatifi’nden aldıkları elma, armut, kiraz, erik, şeftali fidanlarını semtteki vatandaşlara dağıttıklarını belirten Kadın Kolları Özgün Utku, Bademli Belde Teşkilatı’na ve Başkan Hamit Başar’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, 500 ağaç ile yürütecekleri kampanyayı gelen destek sonrasında 6 bin fidanla düzenlediklerini söyledi. Açıklamasına “Kadın ayakta, kadın sokakta” diyerek devam eden Özgün Utku şunları söyledi; “CHP’li belediye başkanlarını kadınlara olan desteğinden ötürü ve yaklaşımlarından dolayı kutlamak isterim. Bugün burada bizimle yol arkadaşlığı yapan birçok kişi belki de ileride belediye meclislerinde görev alacak, siyasette önemli görevler üstlenecek.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.