Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 Litre Atık Yağa deterjan hediye

5 Litre Atık Yağa deterjan hediye

Buca Belediyesi, evsel atık yağ toplamada muhtarlıkları devreye soktu. İlçedeki 47 mahalle muhtarlığı atık yağ toplama merkezi olarak da hizmet verecek. Bucalılar evlerinde topladıkları 5 litre atık bitkisel yağı mahalle muhtarlıklarına getirmeleri halinde bir litre bulaşık deterjanı alacak.

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 10:30
Buca Belediyesi atık yağ toplama konusundaki çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor. Buca Belediyesi, evsel atık yağların toplanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında atık yağ kumbarasının dışında muhtarlıkları da toplama merkezi olarak belirledi. 
Proje kapsamında, bio-dizel ve elektrik enerjisine dönüştürülen atık yağlar geri dönüşüme büyük katkı sunarken vatandaş da ekonomik açıdan kazançlı çıkacak. Vatandaşlar bundan sonra evlerinde biriktirdiği atık yağları muhtarlıklara teslim edip, hediyesini alacak.  Kent genelindeki 47 mahalle muhtarlığına 5 litre atık bitkisel yağını getiren vatandaşa bir litre bulaşık deterjanı hediye edilecek. Böylece hem geri dönüşüm sağlanmış olacak hem de çevre ve su kirliliği önlenecek.
Pilot bölge olarak seçilen Cumhuriyet Mahallesi’nde ilk atık yağ alımı yapıldı.



Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Metin Yardı, temiz su kaynaklarının kirlenmesine engel olmak için başlatılan kampanyada görev almaktan, vatandaşlar ise atık toplama noktalarının mahallelerinde olmasından memnuniyetini dile getirdi.
Atık yağ toplanma kampanyası kısa süre içinde Buca’nın tüm mahallelerinde hayata geçirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.