Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 30 köy Ata’ya kavuşacak

İzmir'de 30 köy Ata’ya kavuşacak

Kentin metropol ilçelerinde altyapı eksiklerinin giderilmesi için çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yer alan ilçelerde de halktan gelen talepleri bir bir hayata geçiriyor. Bütünşehir Yasası sonrasında merkeze bağlanan ona yakın ilçede vatandaşlara kulak veren belediye, hizmet hamlesi kapsamında köy meydanları ve okullara toplam 30 adet Atatürk büstü kazandıracak. Devletin unuttuğu hizmeti Büyükşehir götürecek

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 09:47
 
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent merkezinde büyük projelerle İzmirlilere hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in unutulan ve hizmet bekleyen çevre ilçelerine de yetişmeye devam ediyor. Özellikle köylerde ve kırsal yörelerde halkın başlıca talebi olan Atatürk büstü, cami, köy odası ve muhtarlık ofisleri gibi talepleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.
 
KIRSALA BÜYÜKŞEHİR ELİ
Köy meydanları ve çevre ilçelerdeki okullar ile eğitim kurumlarının Atatürk büstüne yönelik taleplerini geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi, köy ziyaretleri ve ilçelere ziyaretler sırasında belirlenen ihtiyaç listesi doğrultusunda hizmetlerine hız kattı. Toplam 30 ayrı alanda vatandaşlardan gelen isteklere uyan belediye bu kapsamda, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ya da köy muhtarlıklarının bugüne dek yetişemediği yerlerde Mustafa Kemal Atatürk büstü kazandıracak.
 
OKULLARA ATATÜRK BÜSTÜ
Yapımı devam eden büstler öncelikle Menderes Değirmendere İlköğretim Okulu, Bergama Kozluca Köyü Meydanı, İsmailli ve Pınarköy gibi yerleşim alanlarına yetiştirilirdi. Önümüzdeki günlerde Bergama’da Avatlar Köyü, Ödemiş’te Kurucuova ve Kazanlı Köyü, Tire’de Eğridere, Boynuyoğun, Kiraz’da Yeşildere Köyü’ne de benzer eserler hizmete açılacak. Devam eden çalışmalar çerçevesinde diğer köy ve okullara da yirmi adet daha büst yerleştirilecek.
 
KÖYLERE PERAFABRİK CAMİ
Diğer yandan, geçtiğimiz ay içerisinde yine köylere yönelik eksiklerin giderilmesi için kırsalda benzer hizmet hamlesi için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, onu aşkın ilçedeki çeşitli köylerde muhtarlık ofisi, köy odası ve cami eksiğinin giderilmesi için prefabrik ve konteynır tipi çözüm üreterek vatandaşlara hizmet ulaştırmıştı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.