Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Arası Sempozyum Manisa'da yapıldı

5. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Arası Sempozyum Manisa'da yapıldı

Türkiye'nin çeşitli illerinden 28 sosyal bilimler lisesinin katıldığı 5. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Arası "Geçmişten Günümüze, Günümüzden Geleceğe Değerlerimiz" konulu sempozyum, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi'nin evsahipliğinde...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 17:22
Türkiye'nin çeşitli illerinden 28 sosyal bilimler lisesinin katıldığı 5. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Arası "Geçmişten Günümüze, Günümüzden Geleceğe Değerlerimiz" konulu sempozyum, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi'nin evsahipliğinde yapıldı. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki sempozyumun açılışında konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, lise düzeyinde bir sempozyum olduğunu söyledi. Sempozyumların genellikle üniversite düzeyinde ele alındığını vurgulayarak, “Sizler tam da isminizin anlamına uygun şekilde, önemli bir sosyal hareketi gerçekleştiriyorsunuz. Artık beşincisi olduğundan gelenekleşmiş durumda. Bundan dolayı bu işi sağlayan, destek olan, yaşatan okullarımızı, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Manisa’nın bu sempozyumun ruhuna uygun bir şehir olduğunu dile getiren Vali Daşöz, “Burası bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir şehzadeler şehri, ayrıca antik dönem uygarlıklarının pek çoğuna da evsahipliği yapmış bir şehir. Kültür denince, değerlerimiz denince, geçmişi bugüne ve bugünü geleceğe taşıyacak bağlarımız denince belki en güzel simgeleştirebileceğimiz şehirlerimizden bir tanesi. Burası yaklaşık 500 yıllık mesirin şehri, işte bu yıl 473.'sü kutlandı. Ayrıca 500 yıldır kutlanan Akhisar'ın Çağlak Festivali var. Her bir ilçesi halısından kilimine, mutfağına kadar birçok zenginliklere sahip bir şehir. Dolayısıyla bu sempozyuma evsahipliği yapmamız, değerlerimiz itibarıyla çok örtüşüyor. Biz büyük bir milletiz. Sadece Anadolu'da bin yıldan fazladır varız. Bu süreçte hem insanlara mutluluk hem kendi milletimizin değerlerinin yüceltilmesi anlamında medeniyete sayısız katkısı olmuş bir milletin mensuplarıyız. Bizim bunları herkesten daha fazla bilmemiz, tanımamız gerekiyor." diye konuştu.

Sempozyuma Ankara Mehmet Kaplan, İstanbul Mümtaz Turhan, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu, Eskişehir Eti, Kütahya, Elazığ Ahmet Yesevi, Rize, Bursa Ali Osman Sönmez, Karaman Necip Fazıl Kısakürek, Sakarya Cemil Meriç, Diyarbakır, Gaziantep, Özel Beykent, Aydın, İzmir Urla Cengiz Aytmatov, Kırşehir, Adana Bahtiyar Vahabzade, Aksaray Ahmet Cevdet Paşa, Malatya Niyazi-i Mısri, Isparta Gazi, Samsun, Mersin, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar TOKİ, Kocaeli Ali Fuat Başgil, Kayseri Kilim ve Konya Karatay Sosyal Bilimler liseleri öğretmen ve öğrencileri katıldı. Açılış konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.