Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Bayraklı'da krizden çıkış formülü arıyor

AK Parti Bayraklı'da krizden çıkış formülü arıyor

AK Parti Bayraklı kaosunu olabilecek en az hasarla atlatmak için krizden çıkış formülü arıyor. Seyitler ve yönetim kurulunun görevden alınmasının ardından Ankara’ya giden İl Başkanı Akay’ın ilçede barışın sağlanması için Seyitler’e ‘istifa edin, en azından 3 yıl yasaklı olmayın” önerisini getireceği iddiaları kulisleri hareketlendirdi…

  • Ege Postası
  • 15.02.2013 - 17:48
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ AK Parti’de Bayraklı İlçe Teşkilatı’nın geleceğiyle ilgili belirsizlik sürüyor. Erdal Seyitler ve yönetiminin görevden alınmasının ardından şimdi tüm gözler İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez’e çevrildi. AK Partili kurmayların en büyük hedefi, Bayraklı İlçe teşkilatında yaşanan krizin daha da büyümeden bir şekilde rafa kaldırılması.
İlçede bölünme olmasından, yaşanan tartışmanın daha da büyüyerek yerel seçim sürecinde partiye zarar vermesinden endişe ediliyor.

SEYİTLER VE EKİBİNİN DURUMU NE OLACAK'
Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu tarafından görevden alınan Erdal Seyitler ve yönetimi ‘istifa et’ baskılarına karşı uzun süre göğüs germiş, “haklı gerekçe gösterilmeden istifa etmem’ tavrıyla genel merkezin baskısına direnmişti. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan MKYK’dan çıkan karar Seyitler ve ekibinin koltuğunu kaybetmesine yol açmıştı. Şimdi, cevabı merakla beklenen konu sadece Seyitler sonrası AK Parti Bayraklı Teşkilatı’nın kime emanet edileceği değil. Seyitler ve ekibinin AK Parti içinde 3 yıl boyunca yasaklı olup olmayacağı da ana tartışma konularından biri olarak ön plana çıkıyor.

2010’DA KEMALPAŞA İLÇEDE DE BENZER SIKINTI OLMUŞTU
Ömür Kabak’ın İl Başkanı olduğu dönemde AK Parti Genel Merkezi Kemalpaşa İlçe Başkanı Şener Yaşar’dan istifasını istemiş, Yaşar istifa etmeyince, Genel Merkez tarafından görevden alınmıştı. O dönemde genel merkez tarafından ‘istifa et’ çağrılarına direnen Kemalpaşa İlçe Başkanı Şener Yaşar istifa etmemekte direnmiş, bu tutumu yüzünden 3 yıl AK Parti içinde siyasi yasaklı hale gelmişti. Bayraklı’da aynı durumun yaşanmaması için Seyitler ve ekibine “bu süreçte istifa edin, en azından 3 yıllık yasaklamadan kurtulun’ önerisinin getirileceği söylentileri Bayraklı siyasi kulislerini hareketlendirdi. Ömer Cihat Akay’ın parti Genel Merkezi’nde yaptığı temasların ardından İzmir’e dönüşte Bayraklı krizini tatlıya bağlayabilmek adına Erdal Seyitler ve ekibine ‘şimdi istifa ederseniz bir şansınız olabilir’ mesajı verip vermeyeceği merakla bekleniyor. AK Parti Bayraklı’da ‘krizden çıkış için ara formül’ olabileceği şeklinde dillendirilen önerinin Akay’ın çantasından çıkıp çıkmayacağı, çıkarsa Seyitler cephesinin bu öneriye karşı nasıl bir tutum takınacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Kesin olan tek konu, AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı’nın bu günlerde ‘fırtına öncesi sessizliği’ andırır şekilde sessiz bir dönem geçiriyor olduğu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.