Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican MHP'nin kapısından dönmüş

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican MHP'nin kapısından dönmüş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, MHP'nin kapasından döndüğü ortaya çıktı. Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre MHP'ye sık sık giden ve MHP için çalışan Delican'ın, il yönetimine girmek istediği ancak dönemin İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İl Başkan Vekili Necat Karataş tarafından uygun görülmeyince, Delican'ın AK Parti'ye geçtiği öğrenildi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Evet böyle bir görüşmemiz oldu. Ben o dönem il başkan vekiliydim. Müsavat Dervişoğlu ise il başkanıydı. Biz uygun görmeyince AKP'ye gitti" diyerek haberi doğruladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Delican

  • Ege Postası
  • 12.08.2015 - 13:56
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir'de Ömer Cihat Akay'dan sonra İl Başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Delican'ın, yaklaşık iki yıl boyunca MHP İzmir'de parti için çalıştığı, bir süre sonra MHP il yönetiminde görev talebinde bulunduğu ancak talebinin kabul edilmediği ortaya çıktı.  

UYGUN GÖRÜLMEDİ
AK Parti İzmir İl Başkanı olarak görev yapan Bülent Delican, AK Parti'den önce MHP'nin kapısını çalarak, il yönetiminde görev almak istediği ancak MHP tarafından il yönetimine alınmadığı ortaya çıktı.  Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz dönemlerde MHP için çalışan Delican, bu isteğini il yönetimine bildirdi. Ancak dönemin İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve o dönem İl Başkan Vekili Necat Karataş tarafından bu isteği geri çevrildi. Bunun üzerine ise Delican'ın  AK Parti'ye giderek burada siyaset yapmaya başladığı öğrenildi.

KARATAŞ: DİK DURMAK BÜYÜK BİR MEZİYETTİR
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, "Evet sayın Bülent Delican ile böyle bir görüşmemiz oldu. Ben o dönem il başkan vekiliydim. Müsavat Dervişoğlu ise il başkanıydı. Biz uygun görmeyince AKP'ye gitti" şeklinde konuştu. AK Parti'de siyaset yapan bir çok ismin yolunun MHP'den geçtiğini söyleyen Karataş, MHP'yi bırakıp başka partilere geçenlere ise gönderme yapmayı ihmal etmedi. Başkan Karataş, "Dik durmak büyük bir meziyettir. O meziyete sahip olanlar MHP'de kaldı. Bunu beceremeyenler MHP'den ayrıldı gitti. Herkes MHP'nin kapısından bir kere geçer. AKP'de siyaset yapan bir sürü insan var. Kimleri gördük..." ifadelerini kullandı.

DELİCAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yaptığı iddialarına yazılı olarak yanıt verdi.
 
Delican yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden zaman zaman gündeme getirilen konular yine işlenmeye başlamıştır. Seçim süreci, kongreler dönemi ve genel merkezimizin ilimizdeki faaliyetleri yoğunlaştırdığı dönemlerde şahsım ve yönetim kurulu üyelerim hakkında çeşitli karalama kampanyaları düzenlenmektedir. Her fırsatta yanlışları yüzlerine vurulmasına rağmen bir yerlerden talimat alarak faaliyet gösteren kampanya ürünü odaklar aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp tekrar gündeme getirmektedir.
 
Sorumlu siyaset anlayışının gereği olarak, birlikte ülkemiz ve ilimiz için çalıştığımız siyasi partilere gerçekleştirilen ziyaretler birileri tarafından çarpıtılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) başvurarak siyaset yapma talebim hiçbir zaman olmamıştır. MHP’nin de aynı şekilde şahsıma yönelik bir talebi, çağrısı da bulunmamaktadır. 2002 yılından bu yana Türkiye siyasetinde önemli işlere imza atan AK Parti’nin bırakın il başkanı olmayı sade bir üyesi olmaktan bile her zaman onur ve gurur duydum. Bu çatı altında partime ve kentime hizmet etmek onuru bana veren irade çocuklarıma bırakacağım en büyük mirasın da karar vericisi olmuştur. Bu miras siyasetin hizmet amacıyla ve onurlu, dimdik yapılmasından başka bir şey değildir.
 
Partimiz kurulmadan önce yapılan ziyaretlerin, hemşerilik bağı ve aynı ilde yaşamanın gereği olarak bulunulan temasların belli çıkar odakları tarafından bir ‘talep ya da arzu’ gibi gösterilmesinin gerçeklikle uzaktan yakından alakası yoktur. MHP İzmir İl Başkanlığı’na yapmış olduğum ziyaretleri kent siyasetine yaptıkları hizmetler nedeniyle takdir edilen, siyasi ahlakına inandığım İzmir eski İl Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu çok iyi bilmektedir. Kendisi ile görüşmemiz siyasi değil tamamen geçmişten gelen tanışıklık, hemşeriliğin getirdiği nezaket buluşması ve daha sonraki iadeyi ziyaretlerdir. Sayın Dervişoğlu en yetkili makam olarak o dönem görev yaptığı için konuyu yakından bilmektedir. Eğer bir talebim ya da partinin bana yönelik bir çağrısı varsa bunu çıkıp açıklayacağından da şüphem yoktur.
 
O dönem partide görev yapan şu anda MHP’nin il başkanlığı görevinde bulunan Sayın Necat Karataş ile hiçbir şekilde bağlantım, temasım olmamıştır. Kendisini özel olarak tanımam ve tanışıklığım sadece aynı ilde siyaset yapan il başkanlığı makamında olan insan olmasından öteye geçmemektedir. Hem Sayın Dervişoğlu hem de Sayın Karataş zaten bu tür bir iddianın gerçek olmadığını belirtmekte, kamuoyunda gündeme getirilen karalama kampanyalarına alet olmayacaklarını vurgulamaktadır. Sayın Karataş da böyle bir açıklama yapmadığını, sözlerinin çarpıtıldığını bizzat telefonda şahsıma beyan etmiştir.
 
Hal böyle iken birileri tarafından bilerek ya da isteyerek şahsım ve partimi yıpratmaya yönelik değerlendirmelerin yapılması ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Bir yerlerden talimat aldığı belli olan, şer odaklarının sözcüleri gibi hareket eden yapılarla mücadelemiz hukuki açıdan devam edecektir. Konuyla ilgili gerekli suç duyurusu yapılmış, adli makamlarda işlemler yürütülmektedir.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.