Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de örgüt belediye tartışmasına  Alper de katıldı

CHP’de örgüt belediye tartışmasına Alper de katıldı

CHP’de Belediye Başkanları örgütün işine karışmasın tartışmasına CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’de katıldı. Alper,” Belediye Başkanları CHP’nin seçilmiş Belediye Başkanları. Elbette ki CHP’nin rozetleri yakalarında vardır ve örgüte müdahale edecektir. Hangi Belediye Başkanı hangi mahalle delegesine müdahale etmi? Böyle bir şey yok. Kamuoyunda bu bir tartışma. Belediye Başkanları karışmıyor. Her mahallede delegeler seçiliyor, örgüt Belediye Başkanlarına müdahale ediyor."dedi "Belediye başkanı değil örgüt karışıyor"

  • Ege Postası
  • 12.08.2015 - 12:55
İZMİR- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Bayraklı’da siyaset yapmak kolay değil. Bayraklı’da siyaset yapmak için Bayraklı’yı iyi bilmeniz lazım, Bayraklı halkı ile bütünleşmeniz lazım. Bayraklı küçük bir Türkiye’dir. Her ırktan her dinden her şehirden her milletten insanlar var. Biz de bu insanların bir parçasıyız” dedi. Alper konuşmasına söyle devam etti;  “İşçi bir İlçe Başkanı’yım. Emekten geliyorum ve halen de işçilik yapıyorum. Bu görevde hizmet etmek için buradayız. Hizmetler bakidir, CHP kalıcıdır. Görev düştüğü sürece hizmet etmeye çalışacağız, partimizin emrindeyiz, örgütümüzün elindeyiz ve Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ın yanındayız” diye konuştu

BAŞKAN KARABAĞ BAYRAKLI’DA GÜZEL İŞLER YAPTI
CHP’nin Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper kongre sürecini değerlendi. İlçe Başkanlığı süresinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Alper, Bayraklı Belediyesi ile olan ilişkilerini anlattı. Eski İlçe Başkanımız Levent Ölçer istifa ettikten sonra yönetim oy birliği ile görevi bize verdi. Biz bir takım olarak, bir ekip ruhuyla Bayraklı’da CHP’nin bekası için, bütünlüğü için hiçbir insanı ayrıştırmadan Bayraklı’nın tamamına hizmet etmek için yola çıktık. Biz Bayraklı’yı bir bütün olarak düşündük. Burada CHP 2009’dan beri iktidar. Sayın Hasan Karabağ geldiği günden bugüne hep şunu söyledi: “Bayraklı’nın Belediye Başkanı Bayraklı’nın tamamına hizmet ediyor. Hiçbir parti, etnik köken ayırt etmeden partinin hepsine hizmet ediyor.” Meclis Kurulu ile birlikte Belediye Başkanımız hiçbir kavga ve gürültüye meydan vermeden Bayraklı’da güzel işler yaptı. CHP’nin burada daha nasıl kemikleşeceğini, Cumhuriyet’in kalesi olacağını, Atatürk’ün kalesi olacağını bilerek ve isteyerek hep bu yönde hizmet ettik; bu yönde de hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz de bu partinin rütbesiz askerleriyiz. Bu koltuklardan hiçbir zaman güç almadık, hep bu koltuklara güç verdik. Hiçbir beklenti içinde olmadık. Tamamıyla işçi bilinciyle, solcu bilinciyle, devrimci bilinciyle olamasak da onların izlerinden gitmek yönünde hep bu çabayı sarfettik. Hiçbir zaman küçük hesaplar içerisine girmedik.

DERDİMİZ BAYRAKLI’YI AYRIŞTIRMADAN BÜTÜNLEŞEREK YOL ALMAKTI.
Öncelikle CHP’ye emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. CHP halkın partisidir, kişilerle anılmamalı. Bizler gelip geçiciyiz ancak CHP her zaman var olacaktır; 90 yıllık dev çınar. Herkes yaptıkları ve hizmetleriyle anılır. Bayraklı halkı ve CHP örgütünün bize bu takdiri vereceğine hiç kuşkum yok. Derdimiz Bayraklı’yı ayrıştırmadan bütünleşerek yol almaktı. Ben bunu başardığımıza inanıyorum.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE BİR AİLEYİZ
Kendini Bayraklı’ya adamış bir Belediye Başkanı, Hasan Karabağ var. Örgütten gelmiş, örgütü iyi bilen, örgütü iyi tahlil eden bir Belediye Başkanı var. Hiç kimse gittiğinde kapısından dönmemiş. Bütün örgütü ve Bayraklı’nın genelini sahiplenmiş. AKP’lisi, HDP’lisi, MHP’lisini ayırt etmeden Bayraklı’ya hizmet ettiği için CHP’nin Bayraklı’da başarısı üzerine en büyük payı koyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yaptığı hizmetlerdir. Çok güzel projelere imza attı ve şu an halka açık bir Bayraklı var. Şeffaf bir Belediye var. Hiçbir şeyden alınmayan Bayraklı Belediyesi ile ilgili kamuoyunda konuşulanlar, yazılanlar, çizilenler doğru değildir. Müfettişler olsun, Bayraklı Belediyesi’nin dosyaları olsun, odası olsun, kapısı olsun 24 saat herkese açık, inceleme ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Zaten AKP iktidarı ayda iki defa mutlaka CHP Belediyelerine müfettiş gönderiyor. CHP Belediye Başkanları namuslu Belediye Başkanları, dürüst Belediye Başkanlarıdır; hizmet için buradalar. Bizim de örgüt olarak en iyi şekilde yapmamız gereken bu hizmetleri halka anlatmak, halka götürmek. Bu konuda halkla Belediye arasında, halkla ilçe arasında bir kopukluk yok biz bir aile gibiyiz.

BAYRAKLI KÜÇÜK TÜRKİYE'DİR
Bayraklı’da siyaset yapmak kolay değil. Bayraklı’da siyaset yapmak için Bayraklı’yı iyi bilmeniz lazım, Bayraklı halkı ile bütünleşmeniz lazım. Bayraklı küçük bir Türkiye’dir. Her ırktan her dinden her şehirden her milletten insanlar var. Biz de bu insanların bir parçasıyız. En önemlisi onlarla beraber yaşıyoruz. Ben Onur Mahallesi’nde gecekonduda oturuyorum. Gecekonduda oturduğum için kendimle gurur duyuyorum. İşçi bir İlçe Başkanı’yım. Emekten geliyorum ve halen de işçilik yapıyorum. Hiçbir zaman ne Belediye Başkanımız ne Meclis Üyelerimiz ne İlçe Yöneticisi arkadaşlarım ne Bayraklı halkı bunu yadırgamadı. Tam tersine güzel takdirler ve sözler alıyorum. Bu görevde hizmet etmek için buradayız. Hizmetler bakidir, CHP kalıcıdır. Görev düştüğü sürece hizmet etmeye çalışacağız, partimizin emrindeyiz, örgütümüzün elindeyiz ve Belediye Başkanımızın yanındayız.

CHP AİLESİNE YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ OLACAK
Bayraklı İlçe Örgütü ile beraber güzel bir yapılanma yaptık. Biz seçime hazırız. Belediye Başkanımız her konuda bizim yanımızda. Siyaseten değil, CHP örgütünün yanında. Biz Genel Merkezimizin bize gönderdiği genelgeyle kararımızı aldık. 15 Ağustos-6 Eylül arası Bayraklı delege seçimlerini bitirmiş olacağız. 23 mahallemiz var, 400 tane delegemiz var. İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarımız doğal delege, Belediye Başkanımız doğal delege onun dışındaki bütün seçimleri yönetim kurulu ile beraber demokratik bir biçimde gerçekleştirmek benim öncelikli görevimdir. Önceliğimiz çoğulcu bir katılımla, kavgasız gürültüsüz, CHP ailesine yakışır bir şekilde delege seçimini bitirmek. Daha sonraki süreçte seçilen delege arkadaşlarımız ile yönetim kuruluna oturarak, konjonktür neyi gerektirirse ona göre hareket edeceğiz. Çünkü benim öncelikli görevim burada aday olmak değil. Partiyi delege seçimine götürüp, hazırlayıp, Bayraklı CHP’yi hazır tutmak. Yarın seçim olacakmış gibi partimizin başındayız. Erken seçim olasılığı olursa da Bayraklı CHP şu anda gerek sandık görevlileri ile gerek mahalle temsilcileri ile gerek yöneticileri ile seçim yarın olsa da hazırız.

BAŞKANLIK İÇİN KONUŞMAK ERKEN
Öncelikle Türkiye’nin kaos ortamından kurtulması lazım. Benim İlçe Başkanı öbürünün İl Başkanı olması hiç önemli değil, önemli olan Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karanlık süreci atlatmamız gerekiyor. Erken seçim mi olacak koalisyon mu olacak gibi kararsızlıklar varken ben İlçe Başkanlığı'nı aklımdan geçirmiyorum. Benim düşüncem öncelikle delege seçimlerini bitirip ondan sonraki süreçte bunu konuşmak. Yeni seçilen arkadaşlarımızla o günün konjonktürü neyi gerektiriyorsa bu yönde hareket edeceğiz. Ona göre açıklayacağız.

ÖRGÜT BELEDİYE BAŞKANINA MÜDAHALE EDİYOR
Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları kavga etmek için seçilmiş değildir. Benim Belediye Başkanım CHP’nin Belediye Başkanı’dır, halka hizmet etmek için elinden geleni yapıyor. Ben İlçe Başkanı olarak burada ilçe halkının sıkıntılarını dile getirip Belediye Başkanı ile ekip halinde çözüyoruz. Bu işler barışla, dostlukla, istişare ve diyalog ile olur. Ben böyle bir Belediye Başkanı ile çalışmaktan çok mutluyum. Örgüte müdahale konusunda bu Belediye Başkanları CHP’nin seçilmiş Belediye Başkanları. Elbette ki CHP’nin rozetleri yakalarında vardır ve örgüte müdahale edecektir. Hangi Belediye Başkanı hangi mahalle delegesine müdahale etmi? Böyle bir şey yok. Kamuoyunda bu bir tartışma. Belediye Başkanları karışmıyor. Her mahallede delegeler seçiliyor, örgüt Belediye Başkanlarına müdahale ediyor.

Öte yandan Kavgasız, gürültüsüz, bütün mahallelerde tek liste olma dileğiyle seçimleri uzlaşı içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Ahmet’in Mehmet’in değil, birlik listesi, beraberlik listesi, iktidar listesi, CHP’nin listesini çıkartıyoruz. Kesinlikle adamcılık politikasına karşıyız. Bütün mahallelerde birlik ve beraberlik noktasında tek liste yönünde gideceğiz. Tabii ki ilçe kongrelerinde çok liste olabilir biz demokrasiden yanayız. Benim buradaki kaygım bu partinin kimliğini cebinde taşıyıp yerel seçimlerde ve genel seçimlerde başka partiler için çalışanlar. Ben bunları hain ilan ediyorum. Bu kişileri tespit ettik, disipline verdik ve gereği yapılıyor.

VERİLEN GÖREVLERE HER AN HAZIRIZ
Ülkenin bu kaostan çıkmasını, CHP ailesine yakışır bir delegasyonun geçmesini ve CHP Bayraklı İlçe Örgütü'nün kapısının herkese açık olduğunu hatırlatarak buradan 12 bin 500 üyeme sesleniyorum. Biz Bayraklı’da CHP’nin iktidarı için çaba sarfetmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman mevki makam peşine düşmedik, verilen göreve her an hazırız. Şu ana kadar yaptığım tüm görevleri onurla yaptım. CHP vefalı bir partidir. CHP’nin iyi yöneticilere ihtiyacı var. Kadın ve gençliğe bu delege seçimlerinde yer verilmesi gerekiyor. Ben 38 yaşındayım. Genç yaşta İlçe Başkanlığı nasip oldu. Benim burada İlçe Başkanı olmam bir sürü genç arkadaşımızın önünü açtı. “İşçi, emekçi bir arkadaşımız İlçe Başkanı olabildiyse biz de olabiliriz” algısı oluştu. Buradan bütün partili gençlere ve kadınlara sesleniyorum, listelerde hepsi yer alsınlar; siyasetten kaçmasınlar. Kim görev almak istiyorsa herkes elini taşın altına koysun. Biz de bunlarla beraber Bayraklı’yı daha da şaha kaldıracağımıza inanıyorum.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.