Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de sürpriz istifa: Kalyoncu bıraktı!

AK Parti İzmir'de sürpriz istifa: Kalyoncu bıraktı!

Karabağlar Belediyesi’nde flaş istifa gündeme damga vurdu. 7 Haziran’da gerçekleşecek milletvekilliği seçimleri için aday adayı olmaya karar veren AK Parti’li belediye meclis üyesi Nazmi Kalyoncu partisinin aldığı MKYK kararına rağmen görevinden istifa etti. Diğer yandan, gelecek ay yeni hizmet binasına taşınan Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait meclis toplantı salonunda son birleşimini gerçekleştirdi. İSTİFA ETTİ

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 19:44
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde Şubat ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde AK Parti’den flaş bir vekillik istifası geldi. İl Genel Meclisi üyeliğinin ardından Karabağlar Belediyesi’nde meclis üyeliği görevine başlayan Nazmi Kalyoncu, yerel seçimlerden bu yana 11 ay görevde kalmasının ardından milletvekilliğine aday adayı olmak için istifa etti.
 
NAZMİ KALYONCU VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETTİ
Gerçekleşen meclis oturumunda bir istifa kararı geldi. AK Parti’li meclis üyesi Nazmi Kalyoncu meclis üyeliğinden istifasını açıkladı. Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Kalyoncu, meclis başkanlığına istifa dilekçesini sundu. Geçmişte yerel  seçimler için Karabağlar’dan belediye başkan aday adayı olan ve İl Genel Meclis üyeliği de yapan Kalyoncu’nun yerine ise yedek listeden Birsen Türkoğlu’nun mecliste görev alacağı öğrenildi.
 
MKYK KARARI NE DİYO? ADAY OLABİLECEK Mİ'
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde parti MKYK’sının aldığı ilke kararı doğrultusunda yaptığı açıklamada teşkilatta görevli olan il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin hiçbir şekilde aday gösterilemeyeceği belirtilmiş ve görevlerinden istifa etmemeleri konusunda uyarılmıştı.
 
6 YIL SONRA İLK KEZ KENDİ BİNASINDA MECLİS YAPACAK
Kendi hizmet binası olmadığından ötürü meclis toplantılarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplantı salonunda gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi, son kez burada toplandı. Şubat ayı 2’inci meclis toplantısında kurulduğu 2009 yılından bu yana toplantılarını Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştiren Karabağlar önümüzdeki aydan itibaren Yeşillik Caddesi’nde yer alan kendi binasındaki büyük toplantı salonunda meclis oturumlarına devam edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.