Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti adayı Turhan; Ciddi hesap yapıyoruz

AK Parti adayı Turhan; Ciddi hesap yapıyoruz

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İ.A.O.S.B.) fabrika ziyaretlerinde bulundu. Fabrika çalışanları ile birlikte öğle yemeği yiyen Turhan, ‘’Hedefimizin temelinde üretim yatıyor, herşeyi hesap ederek hareket ediyoruz’’ şeklinde konuştu. AK Parti adayı Turhan İAOSB'de incelemelerde bulundu

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 09:13
Ülkedeki koalisyon dönemlerine dikkat çeken Turhan, ‘’1990’lı yıllarda dünyanın 60 ülkesine ihracat yapacak böyle bir tesisin kurulması mümkün değildi. Çünkü o günler koalisyon hükümetlerinin iş başında olduğu, ülkenin istikrarsızlık içerisine sürüklendiği, yarının belli olmadığı günlerdi. İş adamları yatırım yapamıyordu. Nasıl yapsınlar yüzde 400 ile yatırım yapılır m? Yapamazsınız. Türk parasının itibarının olmadığı bir ortamda ihracat yapılabilir misini? Yapamazsınız. Ama şimdi öyle değil ülkemizde istikrar var, istikrarın devam etmesi, hakim olması yatırımların devam etmesi demek. Bu bağlamda işsizliği azaltmak, çalışanlara daha iyi iş imkanı sağlamak önümüzdeki dönemde bizim için birinci gündem maddesi olacak.’’ dedi. 
ÜRETİM-YATIRIM-İSTİHDAM 
İhracat alanındaki sanayi sektörü üzerine büyük bir titizlikle gideceklerini belirten Turhan, ‘’Bu tür tesislerin sayısı arttırılarak ve bu tesislerin güçlenmesi suretiyle çalışanların refahı ve şartları iyileşecektir. Üretmeden tüketmeye kalktık mı, felakete sürükleniriz. Geçmişte bu tür şeyler yaşandı, sonuçları ekonomik krizlere yol açtı. Millete iki anahtar vaat edenlere millet inandı. Hükümetin başına geldileri koalisyon şeklinde. Sonuçta 94’te kriz meydana geldi ve binlerce işyeri iflas etti. Hesapsız,kitapsız, ölçüsüz vaatler işte böyle felaketlere sebep oluyor. 7 Haziran seçimleri sonrası ülkemizi üretim,yatırım ve istihdam alanında geliştirmek olacaktır.  Millete bir şey verilecekse bunu verecek parti Ak Parti’dir, milleti düşünen parti Ak Parti’dir. Çünkü biz ciddi hesap yapıyoruz ‘’ diye konuştu. 
TEŞVİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK 
Fabrika iş sahasında gerekli incelmeleri yapan Turhan’ın bir sonraki durağı İzmir Atatürk Organize Sanayisi Bölge Müdürlüğü oldu. Burada yönetim kurulu üyelerinden yetkililer ile görüşmeler yapan Turhan, bölgenin sorunlarını dinledi. Bu çercevede ulaşım ve teşvik sistemi sorunlarına değinen Turhan sözlerine şöyle devam etti: “Teşvik sistemi tepeden tırnağa gözden geçiriliyor. Bundan sonra ilçeler ve sektörler düzeyinde çok ayrıntılı bir teşvik programıyla sizlerin karşınıza gelecek. İller bazında değil, ilçeler bazında tek tek değerlendirmeye tabii tutucağız ve sektörler bakımından her ilçenin teşvik imkanları birbirinden ayrıştırılacak. Teşvikler sadece vergi iadesi gibi ya da uygun şartlarla arsa ve enerji temini gibi alanlarla sınırlı olmayacak. Yapacağımız en önemli değişiklik devleti sanayicinin ortağı gibi düşünen, ortağı gibi hareket eden anlayışa getirmek olacak. Yurtdışına direkt uçuş seferleri de önümüzdeki dönemde başlatılacak, bu uçuşlar pazarlara ulaşmamızda önemli bir faktör olacak.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.