Dolar 34,1234
%0.04
Euro 38,1428
%-0.06
Altın 2.915,240
%0.02
Bist-100 9.902,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adıyaman TSO Başkanı Uslu: Sigorta teşviki istihdamı arttıracak

Adıyaman TSO Başkanı Uslu: Sigorta teşviki istihdamı arttıracak

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sigorta primi teşvikinin kentte üretim ve istihdama önemli katkı sunacağını söyledi. Mahmut Uslu, yaptığı açıklamada, Adıyaman için sigorta primi teşvik uygulamasının 2017 yılına...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 17:44
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sigorta primi teşvikinin kentte üretim ve istihdama önemli katkı sunacağını söyledi.

Mahmut Uslu, yaptığı açıklamada, Adıyaman için sigorta primi teşvik uygulamasının 2017 yılına kadar uzatıldığını hatırlattı. Uslu, "Bu karar ile ilimizde üretim ve istihdam artacaktır. İşverene yük olan SGK primleri, işveren payının dört yıl süre ile devletimiz tarafından karşılanacak olması kayıt dışı istihdamı önleyecektir. Bu karar ilimiz için önem arz eden yabancı yatırımları da ilimize çekecektir." dedi.

Yasanın tekrar yürürlüğe girmesi konusunda Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın uzaması için TOBB’a ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan talepte bulunduklarını bildirdi.

Bu konu üzerinde yaklaşık bir yıldır çok sayıda oda ve ekonomiyle ilgili kurumla girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Uslu, "Konuyla ilgili bir çok dosya ve rapor hazırlayarak ilgili kurumlara verdik. Başta TOBB olmak üzere bu taleplerimiz ilgili kurumlarda değerlendirildi. Ancak yasanın yayınlanması çok uzadı ve bu durum iş dünyasında tedirginliklere yol açtı. Ancak 14 Temmuz itibarı ile yasa yayınlanmış ve yasanın başlangıç tarihinin 1 Ocak 2013 olarak düzenlendiğini görmekteyiz. Dolayısı ile 31 Aralık 2012 tarihinde süresi dolan 5084 Sayılı Yasa nedeniyle işletmelerimiz bir hak mahrumiyeti yaşamayacaklardır. Adıyaman’ın içinde bulunduğu ikinci grup illerde yasa 31 Aralık 2017 tarihine kadar uygulanacaktır. Yasada belirlenen 3 grup iller sosyo ekonomik gelişmişlik endeksine göre sıralanmış olup, halen uygulanmakta olan Bölgesel ve Sektörel Teşvik sistemi kriterlerine göre oluşturulmuştur." diye konuştu.

Yasanın ülke genelinde 51 ilde uygulanacağını dile getiren Uslu, "Yeni düzenleme ile 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmelere; malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacaktır. Sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulanması ile ilgili işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu'nca ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülecek olup, yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde, işverenler 1 yıl süreyle destek unsurlarından yararlanamayacaktır. Sigorta primi teşvikinden yersiz olarak faydalanıldığının tespiti halinde ise yararlanılan teşvik tutarı, gecikme cezası ve zammı ile işverenden tahsil edileceği yasada belirtilmiştir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.