Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay Hangi 3 başkana sitem etti '

Akay Hangi 3 başkana sitem etti '

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cİhat Akay, Ben TV de katıldı ' Üç gazeteci bir konuk' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.Akay, EXPO 2020 adaylık çalışmaları kapsamında Kaya Termal Otel'de düzenlenen Ege Bölgesi Bilgilendirme Toplantısına katılmayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve VOB Başkanı Işınsı Kestelli'yi eleştirerek, " yaşanan sıkıntılardan dolayı tavır koydular. Kimsenin böyle bir tavrı koymaya hakkı yok. İzmir'in birlik ve beraberliği sağlaması gerek" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 13:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cİhat Akay, Ben TV de katıldı ' Üç gazeteci bir konuk' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.Seçimlerin erkene alınacak olmasının kendileri açısından sıkıntı yaratmayacağını ifade eden Akay, süreçteki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akay, "  ilçelerdeki mahalle yönetimlerin oluşturulması, sandık yönetimlerinin oluşturulmasından başladık önce...Yerelde sıkıntıların ne olduğu tespiti için ilçelere görev verdik. İlçe belediye başkanları 2009 öncesi ne vaatlerde bulunmuş, neleri yerine getirmiş, neleri yapamamış bunların tespitinin yapılmasını istedik.Burada amaç vatandaşın karşısına çıktığmızda bir şeyler sunmak. Eğitim çalışmalarımız sürüyor seçim yarın olcakmış gibi çalışıyoruz ve hazırız" dedi.

 ADAYLIK İÇİN GENİŞ ÇAPLI BİR RAPOR HAZIRLANACAK

 2013 yerel seçiminde belediye başkanlıklarına gösterilecek adaylar ile ilgili yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Akay, " Yerel seçimler ile genel seçim farklı.Yerede aday bazlı çalışma yaparsınız. Bu yüzden çok önemsiyoruz. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Koordinatörü Mehmet Sekmen ile 15 günde bir ilçelerde toplantılar yapıyoruz. Nasıl bir aday çıkartabiliriz diye...Nasıl bir belediye başkanı görmek istiyorsunuz diye soruyoruz partiliye... Bu çalışmalardan yola çıkarak Ak Parti o ilçede hangi aday ile iyi bir oy alır, kiminle kazanır bunu belirleyeceğiz. Ayrıca ilçe teşkilatların bize vereceği rapor da önemli. Milletvekillerinden de rapor alacağız. İl genel ve belediye meclis üyelerininde görüşlerini alacağız. İlçelerde yapacağımız anketler deönemli... STK'lara, odalara da danışacağız. Sağlıklı bir profil çıkarmak istiyoruz. İzmir'de oluşturulacak en son ki rapor Başbakanımızın önüne gidecek. Daha sonrasında beni çağırır ve görüşümü sorar" dedi.

 YORGANCILAR, KESTELLİ VE DEMİRTAŞ'A ELEŞTİRİ

 Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağı  ve bu eksende ortaya atılan iddialara da değinen   Akay, " İki dönem aday gösterilen Taha Bey'in aday gösterileceğini düşünmüyorum. İzmir'i kucaklayacak ve İzmir'in sahip çıkacağı bir aday olması önemli. En önemliside İzmir'in  projelerinin devamını sağlamak. Belediyeyi kazanmaktan ziyade İzmir nasıl marka şehir olur nasıl hizmet gelir buradan bakmak lazım" dedi. Akay, EXPO 2020 adaylık çalışmaları kapsamında Kaya Termal Otel'de düzenlenen  Ege Bölgesi Bilgilendirme Toplantısına katılmayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve VOB Başkanı Işınsı Kestelli'yi eleştirerek, " Vali bey ile geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı tavır koydular. Kimsenin böyle bir tavrı koymaya hakkı yok. Söylemek istediğim olay sadece belediye başkanlığına birinin gelmesi değil. İzmir'in  birlikteliği beraberliği sağlamasıdır" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerine  başkanlık için aklında bazı isimler olduğunu ve yakıştırmalar yaptığını belirten Akay, " Sayın Binali Yıldıım'ın  aday olabileceği gibi bir diğer İzmir Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'da aday olabilir.Milletvekillerinden biride aday olabilir. Biz olaya kişisel bakmıyoruz. Bakanımız Sayın Yıldırım ile  sadece bir kere konuştuk adaylık hakkında  'şuan da erken başkan dur bakalım' dedi. Bizim de gönlümüzden geçen bakanlarımızdan birinin aday olması ancak farklı adayda olabilir. Benim şuan aklımdan isimler geçiyor. Sadece Büyükşehir'e değil ilçelere de yakıştırdığım isimler var. İş dünyasından, basın dünyasından..." dedi.

 BAZI YERLERİN İLÇE OLMASINI İSTEYECEĞİZ

 Yerel seçimler İzmir'de yeni ilçelerin oluşturulabileceği tartışmalarına da değinen Akay, ''Geçen yerel seçimelerde Ürkmez ve Gümüldür ilçe oluyordu ama nüfusları 50 binin altında olduğu için proje yarıda kaldı. Anadolu'da 2 bin 500 nüfusa sahip ilçeler var. Bu ister isetemez sıkıntı yaratıyor. Bunun da iptali gündeme gelebilir. Ama bir Çandarlı . Zeytindağ, Ayrancılar bu noktada söz konusu olabilir. Mesela Ayrancılar'ın nüfusu 45 bin. Bir Sarnıç neden ilçe olmasın. Biz bu noktada bazı yerlerin ilçe olmasını isteyeceğiz. Ancak Alaçatı ve Side gibi marka olmuş ilçeler var. Bunların değişmesini ben de istemiyorum. Buralar için farklı uygulamalar olabilir'' diye konuştu.

 MYK'DE BİRKAÇ ARKADAŞIMIZIN DAHA OLMASINI ARZU EDERDİK

 Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti'nin 4'üncü Olağan Kongresi'nde 50 kişilik MKYK'ye İzmir'den sadece Nükhet Hotar'ın seçilmesini de yorumlayan Akay, ''Özellike MYK içinde birkaç arkadaş daha bekliyorduk. Tabiki sayının daha fazla olmasını arzu ederdik. Ancak AK Parti'nin İzmir'e verdiği önem de ortadadır. İki bakanımız İzmir'den milletvekili. Parti yönetimiyle icraat farklıdır. 50 kişilik listede birkaç arkadaşımızın daha olmasını isterdik'' şeklinde konuştu.

 ANKET SONUCUNUN ARKASINDA DURDU

 İzmir'de alacakları oy yüzdesi hakkında herhangi bir sayı  vermeyen Akay daha önce söylediği ' 20'den fazla ilçeyi alırız' iddiasını yineledi.Pollmark Araştırma Şirketi'nin İzmir'de 3 bin 500 denek üzerinde yaptığı ve  CHP'ye yüzde 43.5, AK Parti'ye ise yüzde 40 sonucunun çıktığı ancak CHP'nin bilimsel bulmayıp eleştirdiği anketin arkasında duran Akay, "Milletvekilleri seçimi önceside bir anket yaptırmış ancak  kamuoyu ile paylaşmamıştık. Bu ankette yüzde 35 alacağımız çıkmıştı. Son anket sonucunu da bu doğrultuda  önemsiyoruz. Pollmark ciddi bir anket firmasıdır. Güvenilir bir firmadır. Asıl  CHP'nin anketlerinin doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.