Dolar 34,2139
%0.1
Euro 37,9024
%-0.5
Altın 2.931,340
%1.22
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metin Öney kitabını tanıttı

Metin Öney kitabını tanıttı

İzmir eski Milletvekili Metin Öney, siyasetteki duayenliğini kitap haline getirdi. Öney, yıllardır yazdığı binlerce köşe yazısını ‘Siyasetin İçinden’ adlı kitabında topladı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 09:45
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı ve 20. Dönem İzmir Milletvekili Metin Öney ‘Siyasetin İçinden’ kitabının tanıtımı için düzenlenen söyleşide İzmirlilerle buluştu. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Öney’in eşi, dostları ve sevenleri katıldı.

Bugüne kadar gazete ve dergilerde yayınlanan köşe yazılarından derleme yaparak ‘Siyasetin İçinden’ kitabını çıkartan Öney, ticari amaç gütmediğini bu nedenle kitapçılarda bulunmadığını, tanıdıklarına, eşine dostuna hatıra olsun diye gönderdiğini söyledi.

Kitabı ilgiyle okuduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kişiliğini, siyasetteki duruşunu takdir ettiğini belirttiği Metin Öney’den övgüyle bahsetti. Tartan, “Örnek bir insansınız. Siyasette önem verdiğim bir kişisiniz. Türk siyasetinde doğru insanları doğru yerlerde görmeliyiz diye düşünüyorum. Elinize, yüreğinize sağlık” dedi.

Metin Öney, Başkan Tartan’ı yerel yönetimler içinde ‘Şehremini’  olma özelliğini taşıyan ve bunu İzmir’e getiren bir belediye başkanı olarak nitelendirerek, “Sizin etkinlikleriniz sayesinde pek çok yazar, şair, besteci, sanatçı, siyasetçi bu salonda İzmirliler ile buluştu. Ben de yıllarca yazdığım köşe yazılarımı bu kitapta bir araya getirdim. Piyasada satılsın diye değil; eş ve dosta hediye etmek ve gök kubbede bir hoş seda bırakmak için yayınladım. Beni ağırladığınız için teşekkür ederim” dedi.

Öney yakın zamanda kaybettiğimiz Türkiye’nin iki değerli ismi; Neşet Ertaş ve Berkant’ı da anarak, rahmet diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.