Dolar 34,2064
%0.07
Euro 37,8804
%-0.56
Altın 2.917,220
%0.74
Bist-100 9.604,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eğitmenlerden Bayraklı'da  çok amaçlı proje

CHP'li eğitmenlerden Bayraklı'da çok amaçlı proje

CHP'nin çeşitli illerde düzenlediği "Eğitimcilerin eğitimi" programı sonucunda parti okulu tarafından onaylanan "Kukla yapıyorum, hayatı öğreniyorum" projesini uygulamaya başlayan Gönül Ateş, Metin Demirkaya, Taylan Özgür Üstün, Zülfikar Karatay ve Sevim Barut, Bayraklı'da çocuklara bilinçli tüketiciliği, sanal ortamdan uzaklaşıp doğal ortamda yaratıcılığı ve paylaşmayı öğretiyolar.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 12:43

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Parti Okulu tarafından İzmir' de gerçekleştirilen "eğitimcilerin eğitimi" programı sonucunda eğitmen ve danışmanlığa başlayan Gönül Ateş, Metin Demirkaya, Taylan Özgür Üstün, Zülfikar Karatay ve Sevim Barut, parti okulu tarafından onaylanan "Kukla yapıyorum, hayatı öğreniyorum" projesini Bayraklı'da uygulamaya başladı. Eğitmenler tarafından yürütülen proje ile gündelik yaşamda önemsiz görünen pet şişeden ipliğe pek çok malzemenin çocukların yapabilecekleri basitlikte birer kuklaya nasıl dönüşebileceği amaçlanıyor. Temel hedefte İse çocukları sanal ortamdan doğal ortama çekebilmek var.

ATIL MALZEMELER OYUNCAPA DÖNÜŞÜYOR

Proje ile oyuncak yaparken atıl durumda olan malzemenin niteliğini fark çocuklar bilinçli tüketiciliği de öğreniyor. Proje ve çalışmalar hakkına bilgi veren eğitmen Gönül Ateş, " Çağımızın en büyük sorunlarından biri çocuklarımızın sanal ortamda fazla zaman geçirmeleri. Gitgide doğal ortamdan uzaklaşıyorlar. Proje ile kukla yapmayı öğretiyoruz daha sonra kuklayı konuşturabilmelerini sağlayacağız. Çocuklarımız yaptıkları oyuncakları ile sunum yapacaklar. Bu sayede sahne heyecanını yaşayacaklar özgüvenlerinin gelişmesi için faydalı olacak.Ayrıca çalışmalar boyunca dostluklar edinecekler" dedi.


GENEL MERKEZ ONAYLARSA TÜRKİYE'YE YAYILACAK


Küçük yaştaki çocukların yaratarak eğlenerek paylaşarak kendi oyuncaklarını yapmalarına imkan veren projenin ailelere herhangi bir mali külfet getirmediğini belirten Ateş, " Atıl olan çöpe gidecek malzemeleri değerlendiriyoruz. Malzemeleri Ortaklaşa kullanan çocuklar kesme- yapıştırma, ekleme gibi aşamalarda atölye liderlerinden yardım alıyorlar. Kullanılan malzemelerden pet şişe yada süt ambalajı getirmelerini istiyoruz sadece... Yapıştırıcı iplik gibi malzemeleri biz sağlıyoruz. Ailelerin bütçesine dokunmuyoruz" dedi. Proje başarısına ve uygulanabilirliğine göre Genel Merkez'e sunulacak onaylanırsa bir çok il de uygulanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.