Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan'dan öğrencilere yerel yönetimler dersi

Arslan'dan öğrencilere yerel yönetimler dersi

Çiğli’de faaliyet gösteren Çakabey Koleji’nin öğrencileri yerel yönetimler dersini Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile işlediler. Başkan Hasan Arslan, yaklaşık bir saat boyunca öğrencilere Çiğli ve belediyecilik hakkında bilgi verdi. Yerel yönetimler dersini belediyede öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise Başkan Arslan’ı soru yağmuruna tuttular.

  • Ege Postası
  • 01.05.2014 - 10:09
İZMİR- Çiğli ilçesi sınırları içinde bulunan Çakabey Koleji 4.sınıf öğrencilerinden oluşan 169 kişilik öğrenci grubu yerel yönetimler dersini işlemek üzere belediye meclis salonunda toplandılar. Alkışlar arasında meclis salonuna gelen ve çocuklarla sohbet eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, öğrencilere kendisini tanıttıktan sonra Çiğli’nin coğrafi durumu, nüfus ve yerleşimi, mahalleleri, tarihi hakkında kısaca bilgi verdi. Ardından belediyenin asli hizmet ve projeleri konusunun önemine dikkat çeken Arslan, sunumunda, park-bahçeler, temizlik ve fen işleri, kültür sanat faaliyetleri, sosyal işler ve zabıta gibi temel hizmet konularını anlattı. Belediye olarak farklı hizmet alanlarında çalıştıklarını ve bu çalışmaları başkan yardımcıları ve müdürleri vasıtasıyla yönettiğini belirten Başkan Arslan, “Çocuk, yaşlı, engelli ve kadın gruplarımız için sosyal projeler üretiyoruz. Çiğli Arama Kurtarma birimi(ÇAK) ile acil durumlarda kurtarma yapıyoruz. Ambulans ve cenaze işlemlerini yürütüyoruz. Sıcak yemek ve gıda yardımında bulunuyoruz. Toplu sünnet törenleri, mesleki ve sanatsal kurslar, kültür-sanat faaliyetleri, spor kulüplerinin desteklenmesi gibi bir sürü hizmet gerçekleştiriyor, çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

SOSYAL VE FİZİKİ YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
Çocuklardan gelen sorular üzerine projelerini anlatan Başkan Hasan Arslan, henüz 26 günlük bir belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, “Önümüzde çok güzel günler var. Çiğli’de çok özel projeleri hayata geçireceğiz. Sosyal ve fiziki yatırım projelerimiz olacak. Kent konseyi, kadın danışma ve dayanışma merkezleri, demokrasi kampusu, meydan düzenlemesi ve yeraltı otoparkı gibi birçok projeyi Çiğlili vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bunu yaparken de Çiğli halkına danışarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZI SEVİYOR, ONLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Çakabey Koleji öğrencilerinin sorularına titizlikle cevap veren Başkan Arslan, “Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Okullara maddi desteğimiz devam edecek. Çocuk ve gençlerimize yönelik çalışmalar yürütüyoruz.  Talepler doğrultusunda hizmetlerimizi yürüteceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Eğlenceli ve bilgilendirici toplantının ardından çocuklar Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan bol bol imza aldılar ve Başkan Arslan ile toplu fotoğraf çektirdiler.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.