Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aykut Yenice'den toplu salvo!

Aykut Yenice'den toplu salvo!

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yapılan  eleştiriler ve iddialar üzerinden yönetime aday olan Alpay Müftüoğlu’nu, Esnaf Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu, şahsını ve odayı dava eden eski başkan yardımcısı Doğan Kılıç’ı topa tuttu. Şahsına yapılan eleştiri üzerine sessizliğini bozdu

  • Ege Postası
  • 13.04.2016 - 14:14

Abdulhakim KÜÇÜK/EGE POSTASI- Kendisine yönelik eleştirilere basın açıklamasıyla cevap veren Aykut Yenice belgelerle konuştu. Göreve geldikleri günden itibaren İzmir’in her caddesinde her mahallesinde bulunan her esnafla görüştüklerini, esnafla iç içe olduklarını dile getirerek söze başlayan  Yenice hakkında söylenen iddialara yönelik şunları söyledi;

“Lokantacı Mehmet Efendi’nin torununu olarak 4 sefer kongrede sandıktan zaferle  çıkmış, insanların teveccühüne mazhar olmuş bir insan olarak karşınızdayım, ancak kardeşim dediğiniz evladım dediğiniz insanlar şahsıma karşı bir gazeteciye bülbül kesiliyorlar. Bu arkadaşlar işi gücü bırakıp benim özgeçmişimle uğraşmaya başladılar neymiş ben esnaf değilmişim”

Kendisini eleştirilerin mevcut yönetim kurulu üyelerine tehdit ve tacizde bulunarak yönetim kurulundan istifa etmelerinin istendiğini ileri süre Yenice; Güya adalet abidesi denilen bu zat bana göre rezalet abidesi… hiçbir bilgi ve belge de odamızın icralık olduğu beyan olmamasına rağmen “icralık oldu” haberlerini yaptırmak olsa olsa Aykut Yenice’ye yapılan üst akıl projesidir.” diye konuştu.

ADİL MÜFTÜOĞLU’NA 15 YILLIK DAVA

Adil Müftüoğlu’nun başkan olduğu 2001 yılında odaya ait 70 milyar 440 milyon TL paranın kendi hesabına alındığını bu paranın vadeye yatırılıp yolsuzluk yapıldığını aktaran Yenice, bu olayı elindeki tutanakları gösterip şunları söyledi;  “1960 yılında İzmir’de  bulaşıkçılık yapan bir adamın 10 trilyon  mal varlığı nasıl old? Adil Müftüoğlu odanın parasını kendi hesabına geçirdi. Bu duyulduğunda yönetim köşeye sıkıştırdı. Adil Müftüoğlu altına kaçırdı. Ben engel oldum.  Yılarca biz bu konuyu  ağzımıza almadık. Burada şahsım ve yönetim kurulu adına Adil Müftüoğlu’nun mirasçılarından davacıyız. Odanın parasını aldın, oturduğun yerde servetinin üstünde İzmirli lokantacıların hakkı var” ifadesini kullandı.

AĞABEYLERİ ÖYLE İSTİYOR

 Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve oda başkanlığına aday olan eski başkan Adil Müftüoğlu’nun torunu Alpay Okyay Müftüoğlu’na yanıt veren Yenice, “Müftüoğlu’nun üst akıl diye tabir ettiği Zekeriya Mutlu yönetimi tarafından çıkarıldığını iddia ederek, “Nasıl çıkacaksın o genel kurula yüreğin yetiyorsa gel yarın genel kurula gidelim. Müftüoğlu’nun torunu “odamıza itibar kazandıracağım” diyor. Biz odayı marka yapmışız. 2012 yılında odadan para almış, Aykut Yenice bu paraları almış yemiş diyor.  Çünkü ağabeyi öyle istiyor. Üst akıl öyle istiyor. Ağabeyleri çıkarmışlar Aykut Yenice’yi istemiyorlar. Esnaf o

Odaları Birliği benim arkamda diyor. Biz bu filmi daha önce gördük. 2010 yılı seçimlerinde bize senin burada söylediğin iddialar için müfettiş gönderdiler. Hepsinin incelemesi yapıldı. 2010 yılında bunların hepsinden aklandık. Çocuğum uyma bunlara. Sen yanlış yönlendiriliyorsun” diye konuştu.

FIRILDAK DOĞAN

Kılıç’ın odadan alacağı 77 bin TL’nin 20 Bin TL’sini yönetimdeyken aldığını söyleyen Yenice, “20 bini aldığına dair bilirkişi raporu var. Yalancılığı kendine düstur edinmiş. Arkadaşımız, ‘ben odadan bir kuruş para almadım aldığımız parayı Suriyeli çocuklara bağışlayacağım’ dedi. Zamanında bu adamın arabasına benzini bile biz koyduk. Yönetim kararı var. Parayı aldığına dair belgeler var. Bu arkadaşlar hakkında hakları neyse gelsinler alsınlar dedik. Gelmediler. Bizim çağrımıza rağmen geçen gün icraya geldiler. İcra memurları geldikten 2 saat sonra para hesaplarına yattı” dedi.  

Doğan Kılıç’ın AK Parti’den CHP’ye geçmesini eleştiren Yenice, "Türk siyası hayatında böyle fırıldaklar çoktur. İzmir’de de fırıldak Doğan çıktı. Beni geçen hafta Cumhurbaşkanı’na şikayet etmiş sen nasıl CHP’lisi? Cumhurbaşkanı’nın senin gibi fırıldaklarla uğraşacak hali yok. Üst akıl bunları yönetiyor. Üst akıl Aykut Yenice  bir yerden yakalamamız lazım diyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.