Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağcılar Belediyesi, Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı

Bağcılar Belediyesi, Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda ilçe sakinleriyle sohbet etti. Prof. Hatipoğlu annesinin vefatını anlatırken izleyicilerin gözleri...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 15:49
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda ilçe sakinleriyle sohbet etti. Prof. Hatipoğlu annesinin vefatını anlatırken izleyicilerin gözleri doldu.

Nihat Hatipoğlu’nun yenilenen Bağcılar Meydanı’nda yaptığı konuşmasını onlarca Bağcılarlı izledi. Konuşması sırasında vefat eden annesini anlatan Hatipoğlu, "Vefatı o kadar mütevazı ve bir o kadar garipti. ‘Nefes alamıyorum’ dedi. El üstünde hastaneye taşınınca aynen şöyle dedi. ‘Ben ölüyorum hakkınızı helal edin. Allah bir. Allah bir. Muhammed (sav) O'nun Resulü.’ Bu kadar. 2 dakika sonra büsbütün sustu." dedi.

Konuşmasında İslam alimlerinin hayatlarından örnekler veren Hatipoğlu, annelik makamının önemine dikkat çekti. Annesinin cenaze namazını kendisinin kıldırdığını da ifade eden Hatipoğlu, "Annem müftü eşiydi. Müftü kızıydı. Müftü geliniydi. Büyük alimlere büyük sevgisi vardı. Sahabeden bahsedilirken 'Kurban olayım ayaklarına' derdi. Efendimizden her bahsedildiğinde ağlardı. O'nu özlerdi, Hayatı namaza odaklıydı. Sürekli Kuran okur, zikir çekerdi. Çektiği acılardan, ağrılardan hiç şikayetçi olmadı." diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı program sonrası Prof. Hatipoğlu’na teşekkür etti.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.