Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çelik, Türkiye’nin ilk tramvayı İpekböceği ile şehir turu attı

Bakan Çelik, Türkiye’nin ilk tramvayı İpekböceği ile şehir turu attı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği’nin test sürüşüne katılarak şehir turu attı. Bakan Çelik, "İlk yerli tramvayda...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 19:53
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği’nin test sürüşüne katılarak şehir turu attı. Bakan Çelik, "İlk yerli tramvayda seyahat etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duydum." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Bakan Çelik, daha sonra Vali Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilk yerli tramvay İpekböceği’ni denedi. Test sürüşleri gerçekleştirilen İpekböceği’nde şehir turu atan Bakan Çelik, artık yerli markalara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin dünya ülkeleri arasına girmesi için teknoloji üreten, yerli markaları üreten bir ülke olması gerektiğini belirterek, ilk tramvayın Bursa’dan üretilmesinin de ayrıca önemli olduğunu kaydetti. İlk yerli tramvayda seyahat etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Çelik, "Emeği geçen belediye başkanımızı herkesi kutluyorum. Devamını diliyoruz. Teknolojide dur durak yok. Daha üretilmesi gereken, mesafe almamız gereken çok işler var. İnşallah bunları el birliği ile gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

VALİ KARALOĞLU: ULAŞIM SIKINTISI RAYLI SİSTEMLE ÇÖZÜLÜR

Vali Münir Karaloğlu ise metropolde ulaşım sıkıntısı çözmenin en kolay yolunun raylı sistemi yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, "Bursa’mız bu alanda öncü belediyelerden bir tanesi. Bende ilin valisi olarak, yeni bir tramvayda olmaktan mutluyum. İnşallah diğer şehirlerimizde de yaygınlaşır." dedi.

ALTEPE: TRAMVAYIN HEYKELE ÇIKMASI TARİHİ BİR AN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, İpekböceği’nin Heykele çıkmasının tarihi bir an olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Yaklaşık 8,5 eğimli rampaları çıktı. Şimdi de inişe geçiyor. Bu en zor şartlarda çalışan tramvayların başında gelmiş oluyor. Bunu da yerli mühendisler Bursa’da projelendirdi, her şeyi Türk malı. Tasarımı, yazılımı, dizaynı Türk malı. Türkiye’nin ürettiği ilk yerli araç ve Bursa bunda öncülük etti."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.