Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Uşak’a yeni bir huzurevi ve sosyal hizmet merkezi inşa edeceğiz

Şahin: Uşak’a yeni bir huzurevi ve sosyal hizmet merkezi inşa edeceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Uşak’a yeni bir huzurevi ve sosyal hizmet merkezi inşa edeceğiz. Uşak’a yapılacak huzurevi, Türkiye’nin en iyi modeli olacak. Alzheimer hastaları ve normal huzurevinde kalan vatandaşlarımız...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 19:30
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Uşak’a yeni bir huzurevi ve sosyal hizmet merkezi inşa edeceğiz. Uşak’a yapılacak huzurevi, Türkiye’nin en iyi modeli olacak. Alzheimer hastaları ve normal huzurevinde kalan vatandaşlarımız artık iç içe olmayacak." dedi.

Şahin, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a geldi. Uşak’a karayolu ile gelen Bakan Şahin, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde yaptığı konuşmada, Uşak’a iki müjde ile geldiğini ifade etti. "Uşak’a yeni bir Huzurevi ve Sosyal Hizmet Merkezi inşa edeceğiz. Uşak’a yapılacak Huzurevi Türkiye’nin en iyi modeli olacak. Alzaymır hastaları ve normal huzurevinde kalan vatandaşlarımız artık iç içe olmayacak. 2014 yılı programına alınan Uşak Huzurevi model olarak Türkiye’de bir ilk olacak. 76 milyonun onurlu yaşam mücadelesinde bakanlık olarak sosyal yardım sistemimizi güçlendiriyoruz. Sosyal hizmetleri ve Sosyal Yardımı tek çatı altında Sosyal Hizmet Merkezi adı altına toplayacağız. Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak. Aile destek programını hayata geçmiş olacak. Burada en büyük desteği de üniversitelerdeki araştırma merkezleri verecek." diye konuştu.

Uşak’ta erkek intiharlarının daha fazla olduğunu dikkat çeken Bakan Şahin, "Diğer şehirlerde genelde kadın intiharlara daha fazla olur ama Uşak’ta yaş durumuna bağlı olarak erkek intiharları fazla durumda. Bu konuda üniversite ile ciddi bir çalışma yaparak intiharların önlenmesi konusunda bir veri tabanı oluşturacağız." dedi.

Türkiye genelinde yaşanan aile içi şiddet ve kadın cinayetlerinde algıda seçicilikten dolayı bir artış olduğuna dikkat çeken Bakan Şahin şöyle konuştu: "Şiddetle mücadelenin sabahtan akşama çözülecek bir konu olmadığını ifade eden Bakan Şahin, “Şiddetle mücadelede çok ciddi bir zihinsel dönüşüm gerekiyor. Şiddetin panzeri tek bir yasa da değil. Sevgiyi, muhabbeti, hoşgörüyü, saygıyı sorumluluğu kadın erkek eşitliğini insan odaklı bakışı güncellememiz gerekiyor. Mesele algıda seçicilikte rakamlara baktığınız zaman düşüş görmüyorsunuz. Çünkü bu kayıt dışıydı. Ama şimdi her şey kayıt altına alındı ve düşüş başladı. Özellikle basının bu konudaki algıda seçiciliği 3. sayfa manşet haber olması toplumda bu olaylar acaba aşırımı artıyor şeklinde bir algıya dönüşüyor. Oysa rakamlar bize bunun çok net bir şekilde azaldığını söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.

"KADINLARIMIZIN KORUMASI ARTIRILACAK"

Bakan Şahin, kırsal kesimlerde yaşayan ve devlet koruması talep eden kadınlarımıza yönelik güvenlik önlemlerinin jandarma ile yeni yapılan proje sayesinde genişletileceğini belirterek, "Bu kapsamda jandarma personeline Bakanlığımızca geniş çaplı eğitim verilerek, kırsallardaki koruma ve güvenlik önlemleri şehir merkezinden farksız bir şekilde üst düzeye çıkarılarak kadınlarımızın koruması artırılacak." diye konuştu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik tarafından Bakan Şahin’e üniversite plaketi ve Eşme kilimi hediye edildi. Bakan Şahin Uşak Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geçerek kurumda incelemelerde bulundu. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın’dan brifing alan Bakan Şahin, Uşak’a yapılacak olan yeni huzurevinin maketini inceledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaşamını sürdüren vatandaşlarla da konuşan Bakan Şahin, merkezde ki el işlerini de inceledi.

Bakan Şahin, Demet Çocuk Evi ve Gülçiçek Umut Evi’nde incelemelerinin ardından Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret etti. Bakan Şahin, Ak Parti Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretin ardından Uşak’ta bir akrabasının düğününe katıldıktan sonra Ankara’ya dönecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.