Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başakşehir'deki 'Akıllı Sosyal Hizmet' uygulamaları Bilişim Zirvesi'nde

Başakşehir'deki 'Akıllı Sosyal Hizmet' uygulamaları Bilişim Zirvesi'nde

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, ilçelerindeki 'Akıllı Sosyal Hizmetler' uygulamalarını Bilişim Zirvesi'nde anlattı. Elektronik belge yönetimi ve coğrafi bilgi sistemi ile teknolojiyi en üst seviyede uygulamalara aktardıklarını...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:44
Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, ilçelerindeki 'Akıllı Sosyal Hizmetler' uygulamalarını Bilişim Zirvesi'nde anlattı. Elektronik belge yönetimi ve coğrafi bilgi sistemi ile teknolojiyi en üst seviyede uygulamalara aktardıklarını ifade eden Şahin, “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen çalışma alt yapısını hızlı bir şekilde tamamladık." dedi.

Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden bilişim profesyonelleri ve lider iş adamları ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’13'de bir araya geldi. Zirve süresince alanında uzman 1.740 konuşmacının yer aldığı 22 ayrı konuda konferans, form, 117 paneli 39.801 profesyonel katılımcı takip etti. 24 – 26 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Zirvenin son gününde Akıllı Şehir İstanbul konferansı düzenlendi. Gazeteci Fikri Türkel'in moderatörlüğünü yaptığı konferansa; Başakşehir Beledi Başkan Yardımcısı Murat Şahin'in yanı sıra Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Coşar, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler katıldı. Geleceğin şehirlerinde ulaşım, çevre ve enerji, şehir güvenliği, akıllı sosyal hizmetler ve yönetişim konularının işlendiği konferansta kent yönetimlerinin sorunları, belediyeler bünyesinde “Akıllı Şehir” vizyonuyla üretilen çözümler tartışıldı.

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, yaptığı sunumda ilçede yapılan 'Akıllı Sosyal Hizmetler' konularında bilgi aktardı. Elektronik belge yönetimi ve coğrafi bilgi sistemi ile teknolojiyi en üst seviyede uygulamalara aktardıklarını ifade eden Şahin, “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen çalışma alt yapısını hızlı bir şekilde tamamladık. Başakşehir, İstanbul’un en hızlı nüfus artışı olan ilçesi. 350 bin nüfuzumuzun beş yıl sonra 750 bin civarında olacağı tahmin ediliyor. Şehrin keşmekeşinden uzaklaşmak için ilçemizi seçen vatandaşlarımızın mutluluğunu, huzurunu baz alarak, teknolojik alt yapıyla neler verebiliri? düşünerek çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Şahin 1,5 yıldır üzerinde çalıştıklarını söylediği Living Lab çalışmalarını ve Living Lab’ın ilk projesi olan ‘Mobil Sağlık, ölçüm ve tarama’ sistemi hakkında da şu bilgileri verdi:

“Belediyemizin teknoloji kullanımı ve uygulamalarında dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği Living Lab’ın açılışını 20 güne kadar yapacağız. Living Lab’la Belediyecilikte çığır açmayı düşünüyoruz. Projeyi yurt dışı ve ülkemizdeki örneklerini inceleyerek gerçekleştirdik. İlçemizde inovasyon ve girişimcilik merkezimiz teknolojik ürünlerin geliştirildiği ve vatandaşla buluştuğu yer olacak. Living Lab’ın ilk projesi ‘Mobil Sağlık, ölçüm ve tarama’ sistemi de 1 Ekim 2013’de ilçede hayata geçiyor. Sistem hayata geçtiğinde ilçedeki vatandaşlarımız sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden siteler, alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 18 farklı kalemde sağlık testlerini yapabilecekler.”

İlçede geleceğin teknolojisiyle kurulmuş akıllı şehirler oluşturmak için şimdiden kolları sıvadıklarını dile getiren Şahin, “Başakşehirliler için teknolojik standartlarla hizmet kalitemizi üst kademelere taşıyoruz. Yeni kurulacak yerleşim alanlarında ruhsat verilen evlerde Fiber alt yapı şartı koşuyoruz. Başakşehir’de akıllı ve çevreci binalar teknoloji kullanım standartlarını yükseltecek, kenti hizmet üretmek için cazibe merkezi haline getirecektir.” diye konuştu.

Belediyenin teknoloji bazlı çalışmalarının ölçümlerle kontrol edildiğini belirten Şahin, “İlçemizin bilgi üretim ve teknolojilerindeki gelişimi ölçtürdüğümüzde dünya ülkeleri arasında 27. sırada olduğunu gördük. Bu ölçümlerde Türkiye ortalamasına baktığımızda ülkemiz 69. sıradayken Başakşehir’in teknoloji anlamında Dünya’da söz sahibi konumda olduğunu gördük. Bizim hedefimizse ilçemizi bu sıralamada ilk 10’da görmektir.” ifadelerini kullandı.

LİVİNG LAB BAŞAKŞEHİR STANDINDA ANLATILDI

Öte yandan bilişim dünyasının yoğun ilgi gösterdiği zirvede katılımcılar, fuaye alanında firmaların kurduğu stantlarda yakın gelecekte İstanbulluların hizmetine sunulacak birçok yeni hizmetle tanışma fırsatı buldu.
Başakşehir Belediyesi de kurduğu stantta, bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, gerçek ortamda denendiği ve görücüye çıktığı Türkiye’nin ilk 'Living Lab (Yaşam Laboratuvarı)'nı ve belediye bünyesinde yapılan çalışmaları davetlilere anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.