Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası Yazılım Kongresi Bursa'da başladı

Uluslararası Yazılım Kongresi Bursa'da başladı

Dünyadaki yazılım devlerini Bursa'da buluşturan Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Dünyanın bir çok ülkesinden uzmanların katıldığı kongrenin ilk günü ‘yerli yazılım’...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:41
Dünyadaki yazılım devlerini Bursa'da buluşturan Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Dünyanın bir çok ülkesinden uzmanların katıldığı kongrenin ilk günü ‘yerli yazılım’ vurgusu yapıldı.

Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen kongreye, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ödünç, Milletvekili Mustafa Öztürk, BTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sektörde faaliyet gösteren öncü firmalarla birlikte profesyoneller katıldı.

'YERLİ YAZILIMA OLAN GÜVENİ SAĞLAMAK'

Kongrenin açılışında konuşan BİSİAD ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Osman Akın, yerli yazılıma vurgu yaptı. Türkiye’nin bilgi ve teknoloji üretir noktaya ulaştığını ifade eden Akın, yerli yazılıma güvenilmesini istedi. Akın, şöyle konuştu: “Türk bilim insanlarının, mühendislerinin açtığı yoldan artık yazılımcılar ilerliyor. Ama psikolojik bir durumu aşmamız gerekiyor, yerli yazılıma olan güveni sağlamak. Ne yazık ki sektörümüzde büyük bir yabancı hakimiyeti var. Bunu çok kısa bir sürede aşmamız gerekiyor. Hükümetimiz ortaya koyduğu destek ve teşviklerle önümüzü açmaya çalışıyor. Yeterli mi kesinlikle değil. İş dünyası, özellikle özel sektör daha fazla yerli yatırım kullanmalı. Biz şunu söylüyoruz, aynı verimi hatta daha fazlasını alacağınız bir durumda yerli üretimi tercih edin.”

Vali Münir Karaloğlu ise yerli yazılımın ülkelerin güvenliği için de hayati önem taşıdığını kaydetti. Yazılımın ülkeler için milli güvenlik meselesi haline geldiğini vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti: “Ülkeler artık birbirine mekanik savaşlardan daha çok siber saldırılarla zarar vermenin hesaplarını yapıyor. Ve bunun için siber ordular kuruyor. Bizim için de mutlaka, kendi milli güvenliğimizi sağlamamız için milli bir yazılıma ihtiyacımız var.”

İki gün sürecek organizasyonda, Microsoft Türkiye CRM Ürün Müdürü Barış Taptık'ın da aralarında bulunduğu sektörün önde gelen isimleri, 'Gelecekte İş Uygulamaları' oturumunda yer alacak. Sektör temsilcileri ve iş çevrelerinin yakından tanıdığı isimlerden Melek Yatırım'dan Hasan Aslanoba, 'Yazılım Sektöründe Teşvikler, Destekler ve Melek Yatırım', geliştirdiği yazılımlarla markasından söz ettiren ve İngiltere'de de faaliyet gösteren Baliç Bilişim CEO'su İbrahim Baliç ise 'Siber Suçlar ve Güvenlik' oturumlarında katılımcıları bilgilendirecek. Ayrıca 'E–Devlet ve Kamu Uygulamaları' ile 'Yerel Yönetimler ve Sağlık' iki oturumda ele alınırken 'Yazılım Sektöründe Ekonomik Göstergeler ve Sorunlar', 'E-Ticaret Uygulamaları', 'Sosyal Medya', 'Yazılım Vadisi ve Kümelenme' ile son yıllarda dünya futbol kulüplerinin yakından takip ettiği 'Scouting' uygulamaları ele alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.