Dolar 34,0705
%-0.08
Euro 38,1165
%0.06
Altın 2.871,070
%-0.14
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karaege hedef büyüttü

Başkan Karaege hedef büyüttü

Sözlerinin başında hafta sonu Aydın’da organize edilen ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı “Demokrasi ve Özgürlük İçin Meydan Okuyoruz” mitingine değinen Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, ilçe örgütü olarak 30 otobüs ile katıldıkları mitinge seçim havasında hazırlık yaptıklarını söyleyerek, “Bu kadar kısa sürede kimseyi toplayamazsın” diyenlere en büyük cevabı Aydın’da verdik dedi

  • Ege Postası
  • 21.05.2013 - 10:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ -  Başkan Karaege ''Miting aynı zamanda örgütümüzün kaynaşması için de büyük bir fırsattı ve bunu iyi değerlendirdik. Burada önemli olan, bizim yani, CHP’nin örgütsel bazda ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamaktı. Örgütlenmeyle gerçek bir dinamizm getirdik. İlçe olarak zaman zaman çıkan söylentilerle sekteye uğruyoruz. “Kadın kolları ayrıldı”, “Gençlik kollarında çatlak var”, “Bunlar bu kadar kişiyi kesinlikle toplayamaz” diyerek bizim aleyhimizde bir takım faaliyetler yürütüldü. Ama gördük ki, CHP’den büyük kimse yok. CHP gerçekten büyük bir örgüt, bu örgütü harekete geçirebilmek de önemli. Tabii ki, biz de bunu başardık. Aydın mitinginin bize bir faydası da bu oldu. Örgütü harekete geçirdik, örgütü canlandırdık. Motive olduk. Şunu açıkça söyleyebilirim ki, bu Pazar seçim olsa, biz bütün örgütümüzle hazır olduğumuzu gördük. Bu bir anlamda bizler için bir kaynaşmaydı ve sandık bazındaki örgütlenmenin uygulamasını da yaptık. Bu yönden çok memnunuz. Katılımın çok güzel olması, örgütün canlı, sloganlı, şarkılı, türkülü Aydın’a gitmiş olması, bizi çok memnun etti. Umarım, seçimlere de bu hızla ve motivasyonla gireceğiz. Biz hem Türkiye’de, hem de İzmir’de sandıktan birinci olarak çıkmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Aylardır bunun çalışmasını yapıyorduk, kısmet Aydın mitingineymiş” dedi.

“Tek rakibimiz yine kendimiz”
Geçtiğimiz günlerde AK Parti cephesinde tarafından açıklanan anket sonuçlarına da değinen Başkan Karaege, Karşıyaka bazında açıklanan rakamları inandırıcı bulmadığını belirterek, “CHP ile AKP’nin oylarının kafa kafaya olduğu anketleri gerçekçi bulmuyorum. Bizim Karşıyaka’daki rakibimiz AK Parti değil, yine kendimiz. Bahsi geçen rakamların doğru olması mümkün değil. Bizim Karşıyaka’da zaten yüzde 60 potansiyelimiz var. Bizim asıl hedefimiz, AK Parti ile değil, kendimizle yarışmak. Amacımız, oyumuzu yüzde 60’lardan 70’ hatta 75’e çıkarabilmektir. Mahalleleri, esnafı, halkı dolaşıyoruz, sokaktayız. Önümüzdeki günlerde de dolaşmaya devam edeceğiz. Gördüğümüz Karşıyakalı seçmenden hareketle şunu söyleyebilirim ki, önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi oldukça iyi bir oy oranı ile Karşıyaka’da birinci parti olacak” ifadelerini kullandı.

“Ön seçimden yanayım”
Yerel seçimler öncesinde Karşıyaka’da artan aday sayısı ile birlikte ilçe olarak izleyecekleri yola da değinen Başkan Karaege, “Herkesin aday olmaya hakkı var, aday olana saygı duyarız” dedi ve şöyle devam etti, “Karşıyaka için en yakışacak, en çok çalışacak ismi örgüt ve Genel Merkez takdir edecektir ve ortak kararla bu isim belirlenecektir. Bu konuda ilçe başkanı olarak bir şey diyemem ve kimi destekleyeceğim hakkında da bir şey söylemek için henüz erken. Buna örgüt karar verecektir. Diğer yandan, aday belirleme aşamasında ön seçim olmasını da isterim. Aktif üyelerimizin ve delegelerimizin de ön seçim konusunda rol almasını isterim. Bu aşamada, sadece ön seçim değil, kamuoyu yoklaması da olmalı. Genel Merkez’in tavrı da bu yönde ve adayların hem halka, hem de örgüte sorulmasını istiyor.” Karaege, İl Başkanı Ali Engin’in “Sandıkları önünüze getireceğiz” sözlerine de değinerek, “O konuda Başkan’ımızın görüşlerine katılıyorum. İlaveten partinin istekleri doğrultusunda kamuoyu yoklaması da isteyenlerden birisiyim. Çünkü, ön seçimde yanlışlıklar da yapılabiliyor ve delegeler tesir altında kalabiliyor. Ama bu evrede halkın görüşünü de alırsak ve ortak bir karar çıkartabilirsek en doğruyu bulacağımıza inanıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

“Artık ana muhalefet partisi değiliz”
İlçe Başkanı Karaege, ülkede yaşanan gelişmeler ile birlikte CHP’ye büyük bir yönelim olduğunu doğrulayarak, ilçede yapılan üye kayıtlarının büyük bir hızla arttığına işaret etti ve “Üye kayıtlarımızda inanılmaz bir artış var. Günde en az on vatandaşımız bize gelerek üye olmak istediğini belirtiyor. Üye kayıtlarının artması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar hedeflediğini doğrulayan ve partimizin bu yoldaki ciddiyetini gözler önüne seren bir durumdur. Halk da artık CHP’den başka alternatif kalmadığını anlamış durumda. Ve vatandaşımız CHP saflarında amaçları uğruna savaşmak istiyor. CHP artık bir iktidar partisi değil, iktidarı hedefleyen bir partidir. Yurttaşlarımız da AK Parti iktidarından kurtulabilmek adına bizimle birlikte alanlara inmek istiyor. En basitinden, hükümetin bu ülkedeki milli bayramlara bir alerjisi var. Bunu yaşayarak gördük. Yapılan eziyetler ortada. Halkın oyu ile milletvekilimiz Mustafa Balbay cezaevinde. Biz bunları halka anlatıyoruz, halkımız da tüm bu sorunların çözümü adına bizden destek bekliyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.