Dolar 34,1138
%0.05
Euro 38,1605
%0.18
Altın 2.873,950
%-0.04
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da emekçi annelere CHP vefası

Karşıyaka'da emekçi annelere CHP vefası

Anneler gününü İzmirli kadınlar ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kutlayan ve Cumhuriyet Halk Partisi, örnek bir çalışmanın daha altına imza atarak, Karşıyakalı anneleri sevindirdi.

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 16:36
ERMAN ŞENTÜRK- HABER SERVİSİ- Karşıyaka genelindeki 25 mahalle ve 2 köyden gelen 27 anne ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay için düzenlenen organizasyonda duygulu anlar yaşanırken, törene katılan kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Utku, annelere selendi: Bir paket bulgur için oy vermeyiniz
“Yılın Anneleri” isimli törende, Karşıyaka ilçesi genelinde İlçe Kadın Kolları tarafından seçilen 27 kadına “Eli Öpülesi Anne” plaketi verilirken, törene CHP Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Özenir, İl yöneticileri, il ve ilçe kadın kollarının üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle temsilcileri katılım gösterdi. Organizasyonun açılışında bir konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, parti olarak her daim emekçi kadınların yanında olduklarını hatırlatarak, “Eğer siz bizi çözümün adresi olarak görüyorsanız yapacağınız şey basit. Oy kullanmaya gittiğinizde CHP’ye oy vereceksiniz. Lütfen bunu yapın, bu konuda çevrenizde telkinde bulunun. Olup bitenden memnun değilseniz bu durum sizi memnun etmiyorsa, lütfen bir kilo makarna, bir paket bulgur için, sadece bugününüz için oy vermeyiniz. Lütfen yarınınız için oy veriniz. Lütfen sandığa girdiğinizde o sandığın içinde bir tek siz varsınız. Neyi istiyorsunuz Türkiye için, çocuğunuz içi? Bunu aklınızda tutarak oy veriniz, vicdanınızda tartarak oy veriniz” dedi.



Kadın kollarından Başbakan’a salvo

Başkan Özgün utku konuşmasının sonunda AK Parti hükümetine ve Başbakan Erdoğan’a sert eleştiriler getirirken “18 Mayıs’ta alanlara indik, öyle bir kalabalık vardı ki, Aydın’a sığamadık. Her gün bir yalan her gün bir riya. Reyhanlı’da bir patlama oldu, çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Barışı sağlamak için savaşmak zorunda değiliz. Barışı istememiz yeter. CHP barışın değerini iyi bilir. Bir tarafta binlerce gencimizi şehit eden, binlerce gencimizi öldüren eli kanlı PKK, elini kolunu sallayarak sınırlardan dışarı çıkıyor. 11 aydır görevdeyiz, bir ayımız şehit cenazesiz geçmedi. İzmir’e şehit cenazesi gelmeyen ay geçmedi. Bir tarafta böyle bir PKK, elini kolunu sallaya sallaya gezen çıkıp gidecek, gençlerimiz orada yatarken, bir tarafta da diyeceğiz ki Suriye’de insanlar ölüyor ‘Ah hay Allah napacağız'’ Sen önce kendi ölen insanlarına ne yapacaksın bir göster bakalım, bir görelim. Bu kadar ölen insana karşın bizim yaptığımız nedir'‘’diyerek iktidara seslendi.

“Bugün milat olsun”
İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Özenir ise zor şartlar altında annelik görevini yerine getiren ve iyi birer evlat yetiştiren tüm annelere getirdikleri bu kutsal görev nedeni ile teşekkür ederken, “Bugün yılın annesi dediğimiz zaman o mahalleden bir tane anne var anlamına gelmiyor, öyle bir şey düşünmediğimizi hepiniz biliyorsunuz. İki aydır görevdeyiz ama mahallelerimizle çok yakın temastayız. Bu çalışmayla daha da yakın temas daha ada sıcak temas olacağına inandık. Bugün bu çalışmayı biz başlattık ama biz bunu sadece başlattık. Bu işte mahallelerde seçimleri yapan, araştıran koordinatörlerimiz var. Ben önce onlara teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tabi ki çok sayıda annemiz vardı orada bunu vermek istediğimiz ama bu bir gelenek olsun, bu yıl başlasın, bundan sonra da bu vesileyle devam edelim. Ama bu işi bugün seneye bir daha yapalım demek değil bu. Bu bir sürü annemiz elimizde listeler onlarla bugün plaket vermesek bile onlarla omuz omuza sorunlarını çözmek üzere, bugün bir milat olsun istiyorum” diye konuştu.



Anne Balbay’ın ödülünü “Balbay Grubu” aldı

Şehit ve engelli anneleri Aysel Ege, Perihan Karakaya, Remziye Yavuz, Ülker Yılmaz, Şerife Fidan, Çiğdem Bingöl, Hülya Doğantekin, Hatice Ferhan Başkurt, Emine Şahin, Safiye Sert, Hatice Sudurur, Mihriban Kara, Yasemin Liman, Oya Başaran, Ferda Ünlüer, Halime Alp, Hamide Durak, Makbule Dizdaroğlu, Zerrin Aker, Nurten Güngör, Fadime Aslan, Pembe Akçay, Öznur Kayık, Hilal Atis, Münever Ertunga’ya Kadın Kolları yöneticileri tarafından adlarına düzenlenen plaketler takdim edilirken, duygulu anlar da yaşandı. Plaket takdimi sırasında söz alan annelerin ve evlatlarının hayat hikayeleri salonda bulunan kadınlara ve kadın kolları yöneticilerine duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık 5 senedir cezaevinde tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay’ın isminin anons edilmesi ile birlikte gözyaşları artarken, sıcak hava sebebi ile programa katılamayan anne Balbay’ın ödülünü ise kendisine teslim etmek üzere “Balbay Grubu” temsilcileri teslim aldı. Tören salonda bulunan katılımcıların ve ödül alan annelerin hep birlikte okuduğu “Karşıyaka Andı” ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.