Dolar 34,1097
%0.28
Euro 38,0997
%0.11
Altın 2.864,820
%1.26
Bist-100 9.928,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan çarpıcı İEF mesajları: Atılımın yansıması İEF!

Başkan Tugay'dan çarpıcı İEF mesajları: Atılımın yansıması İEF!

İzmir Enternasyonel Fuarı  (İEF) 93. kez kapılarını 'teknoloji' temasıyla açtı. 2 gün süren fuar açılışında ikinci gün gerçekleştirilen resepsiyona yoğun katılım gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuşmasında, "İzmir fuarı yalnızca İzmir’in değil atılımın yansımasıdır. Bu nedenle çok önemlidir ve sahip çıkmak için hepimize önemli görevler düşüyor. Biz Türkiye’mizin önümüzdeki yıllarda gerçek birlik beraberlikle bütün sorunları aşacağına yürekten inanıyoruz. Bu ülkenin evlatları olarak üzerimize düşeni hiçbir ayrı gayrı görmeden elimizden geleni yapacağız.  İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi fuarlarda bir araya geleceğiz" ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2024 - 20:18
  • Güncelleme: 31.08.2024 - 22:55

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Enternasyonel Fuarı  (İEF) 93. kez kapılarını 'Teknoloji' temasıyla açtı. Dün yapılan açılış töreninin ardından bugün de Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda resepsiyon düzenlendi. 

SİYASİLER TAM KADRO! 

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, İzmir Valisi Süleyman Elban,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

ROBOT SOPHİA YENİDEN SAHNEDEN

Teknoloji temasıyla yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sürpriz konuk olarak dün sahneye çıkan robot Sophia, resepsiyonda da protokolle buluştu. Robot Sophia, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın geleceğe atılan adımların başladığı bir fuar olduğunu söyledi ve “Her ne kadar teknoloji gelişse de insan ruhunun sıcaklığı olmadan bu yeniliklerin bir anlamı olmaz” dedi.

14 ÜLKEDEN KATILIM! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay  açılış konuşmasında, "Bu öyle bir etkinlik ki kent ile adı özdeşleşmiş. Ama sadece İzmir için değil tüm Türkiye için görev vermiş gibi gerçekleştirilmiş, aslında 93’üncü ama neredeyse 100 yıla yakın geçmişi olan etkinlik. Galiba belli bir yaşta olup da İEF’e gelmeyen çok azdır. Böylesine güçlü bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için onur. Bu mirası başarıyla taşımak için çalışıyoruz. Umuyorum geleceğe, İzmir fuarını eski günlerinde döndürün başkanım diyen halkın sesine kulak vererek elimizden geleni yapacağız. Bu yıl 14 ülkeden ve Türkiye’den de 53 şehirden yüzlerce firmamızın katıldığı yıl yaşıyoruz. Onur konuğumuz İstanbul. Yine özel konuk olarak da Küba’yı ağırlıyoruz. Küba’da görüşme yaptığımızda fuara güçlü olarak katılacağı söyledik biz de kendilerine iş birliği için elimizden geleni yapacaklarını söylediler. Fuarda 20 firma ile ülkelerini tanıtacaklar" dedi. 

"FUAR ATILIMIN YANSIMASI" 

Fuarın temasının teknoloji olduğuna dikkat çeken Tugay, "Teknoloji dediğimizde geleceğe dair sorunların çözülmesini istediğimizi belirtiyoruz. Sorunlara boğulmuş bir dönemde yaşıyoruz, pek çok şeyden bahsedebiliriz. Bununla ilgili sahip olduğumuz medeniyetin, aklın ve ilkim bize yol göstereceğine inanıyoruz. O nedenle daha fazla bilgi istiyoruz ancak bunların aynı zamanda paylaşarak da çoğalması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Ekrem İmamoğlu ile teknolojik çalışmalar için protokol imzaladık. Bunun tüm belediyelere örnek olmasını dilerek yaptık. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak Erkem Başkanı her alanda iş birliğine açık olduğunu söylüyordu ama bunun protokolle somut olması gurur meselesi oldu. İEF. Belki o eski günlerinden daha farklı bir kimliği bürünmüş olabilir ancak hala yapıldığı dönemde çevre illerde eğlence, kültü, aktivite, spor ve sanat anlamında merkezi olmaya devam ediyor. Bu süreç Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresi’nden sonra İzmir’e yüklediği sorumluluk olarak başladı ve efsane belediye başkanımız Behçet Uz bu alanı fuar için ayırdıktan sonra İzmir fuarının Cumhuriyetin eseri olduğunu ifade etmişti. Bu bilinçle fuarları düzenlemeye devam ediyoruz. İzmir fuarı yalnızca İzmir’in değil atılımın yansımasıdır. Bu nedenle çok önemlidir ve sahip çıkmak için hepimize önemli görevler düşüyor. Biz Türkiye’mizin önümüzdeki yıllarda gerçek birlik beraberlikle bütün sorunları aşacağına yürekten inanıyoruz. Bu ülkenin evlatları olarak üzerimize düşeni hiçbir ayrı gayrı görmeden elimizden geleni yapacağız.  İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi fuarlarda bir araya geleceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"İEF'DE CİDDİ EMEK VAR"

İzmir Valisi Süleyman Elban ise konuşmasında, “101 yıl önce Güzel Atatürk'ün olağanüstü vizyonu ve dünya görüşüyle bu güzel fuarın temeli atılıyor. O günden bu yana bu fuar gelişerek hem güzel İzmir'imizle hem Türkiye ile özdeşleşen bir fuar oluyor. İzmir fuarı Türkiye’deki fuarcılığın gelişmesi ve uluslararası fuarcılığın kökleşmesi için çok önemli katkılar sunuyor. Bu fuarın yıllardan beri devam etmesinin arkasında büyük bir destek ve çalışmayı gerektiriyor. Arkada çok ciddi bir emek var. Bu güzel fuarın gerçekleşmesi için katkı veren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

"TEMAYI İSABETLİ BULDUK"

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar ise, "Her yıl fuar daha iyi ve güçlü şekilde düzenleniyor. Teknolojik Gelişmelere bakıldığında bakanlık olarak İzmir fuarının temasını isabetli bulduk. Ekonomi yönetimimizin, kalkına planımızın teması ana teması teknolojik ve inovatif dönüşüm. İhracatın dijitalleşmesine yönelik desteklerimizi artırtıyor ve gelişiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

‘İZMİR İSTANBUL’DAN SONRA EN FAZLA FUAR DÜZENLENEN ŞEHİR’

TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Fuarcılık sektörünün disipline edilmesi ve gelişmesi için bakanlığın verdiği destek ve borsalar birliği olarak gayret sarf ediyoruz. Artık fuarımız daha planlı ve programlı hale geldi. Geçen yıl 19 milyon kişiye ev sahipliği yapıldı. Bu başarı ülkemizin ticaret potansiyelinin ileriye aşındığının göstergesi. Bir sonraki yıl fuar 356 fuar organize edilecek ve 11 tanesi uluslararası. İzmir İstanbul’dan sonra en fazla fuar düzenlenecek şehir” şeklinde konuştu.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Resepsiyon protokolün 93. İEF hatırası olarak aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resepsiyon sonrasında Bornova Belediyesi’nin halk dansları ekibinin horon gösterisine katılarak horon tepti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.