Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,1128
%0.15
Altın 2.873,170
%1.55
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan İzmir yangınlarıyla ilgili sert eleştiriler: Sorun göz göre göre geldi!

Başkan Tugay’dan İzmir yangınlarıyla ilgili sert eleştiriler: Sorun göz göre göre geldi!

İzmir’de birden fazla noktada başlayan ve gün boyunca süren yangınlar, Türkiye’nin gündeminde üst sıralara yerleşti. Yangınların kontrol altına alınamamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2024 - 01:03
  • Güncelleme: 17.08.2024 - 01:12

EGEPOSTASI-İlçe belediyelerin yangınla mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Tugay, havadan müdahalede büyük eksiklikler olduğunu vurguladı. Tugay, "İlçe belediyelerinin ekipleri yüzlerce kişi ve araçla sahadalar. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar ve yapılan çalışmalar etkili de oluyor. Ancak araçlarla erişilemeyen, havadan müdahale gerektiren alanlarda yeterli çalışma yapılmadı. Bugün gün boyunca etkili bir müdahale olmadı, bu yüzden yangın bu kadar büyüdü," ifadelerini kullandı.

“GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ”

Tugay, yangınların neden kontrol altına alınamadığına dair soruları yanıtlarken, "Bize rüzgarın etkisi, dumanın görüşü engellemesi ve başka yangınların da varlığı nedeniyle yeterli müdahale yapılamadığı söylendi. Ancak bugün yaşadığımız sorun adeta göz göre göre geldi," diyerek, müdahale eksikliklerinin önceden öngörülebilir olduğunu ve gerekli tedbirlerin zamanında alınmadığını sert bir şekilde eleştirdi.

Başkan Tugay’ın bu açıklamaları, İzmir’deki yangınların söndürülmesi sürecinde yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, yangınla mücadeledeki koordinasyon ve hazırlık eksikliklerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.