Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başörtüsü genelgesi,Totuk'u vekaletten etti

Başörtüsü genelgesi,Totuk'u vekaletten etti

Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtülü çalışılmaması için uyarı mahiyetinde bir genelge gönderen İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, ikinci defa vekillikle görevlendirilmedi.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 17:01
İZMİR - Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtülü çalışılmaması için uyarı mahiyetinde bir genelge gönderen İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, ikinci defa vekillikle görevlendirilmedi. Kamuda kılık kıyafet serbestliği için başlatılan sivil itaatsizlik eylemi üzerine Totuk, 20 Mart 2013'te kamu kurum ve kuruluşlarına, 25 Ekim 1982 tarihinde yürürlüğe giren Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunarak, kamu çalışanlarının kıyafetlerine dikkat çeken bir genelge yayımlamış, bir nüshasını da Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na göndermişti.

Söz konusu olayın Zaman Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasından sonra sivil toplum kuruluşları, valilik önünde eylem yaparak 28 Şubat sürecinin yaşatıldığını belirtip protesto etmişti. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da şehirdışında olduğu bir dönemde yerine vekalet eden Ardahan Totuk tarafından böyle bir genelge gönderildiğini doğrulamıştı. EXPO 2020 adaylığı için Mısır ve Lübnan'a üç günlüğüne lobi faaliyetlerine katılmak için giden Vali Kıraç'ın yerine, bu defa Vali Yardımcısı Mustafa Harput vekalet etmeye başladı. Daha önce Kıraç'ın yurtdışında olduğu durumlarda genellikle Totuk vekalet ediyordu.(CİHAN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.