Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır, gün kol kola girip dayanışma günüdür

Bayır, gün kol kola girip dayanışma günüdür

Tacettin Bayır’dan Tüm Yerel Sen’e ziyaret.

  • Ege Postası
  • 07.02.2015 - 10:09
İZMİR-  Ziyarette, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Semra PEKTOPAL,1 No’lu Şube Başkanı Dr. Hakan KIRAN, 2 NOLU Şube başkanı Tamer Yiğit GÜLER  ve Yönetim kurulu üyeleri  hazır bulundu.
   
1.Nolu şube başkanımız Dr. Hakan KIRAN ’’ Kamu emekçilerinin önündeki en büyük sorunun, 1 Ocak 2016  tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan 4688 sayılı yasanın 32. Maddesi olduğunu, bunun içinde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak konuyu Mahkemeye taşıdığımızı, lakin siyasilerinde buna acilen destek vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Örgütlenmenin  önündeki en büyük engellerden birinin de, dayanışma aidatı  olduğunu ifade eden KIRAN ”Bu sömürü aidatı dediğimiz Dayanışma Aidatının Kaldırılması için davalar açtık, hepsini de kazandık, lakin bu mahkeme kararlarını uygulamakta direnen belediyelerimiz var. Bizler, birçok il ve ilçede sözleşme imzaladık, hiç birinde bu yasal olmayan dayanışma aidatını almadık almayacağız da. Bayır için; bize çok destek oldunuz. Emek veren kişilerin yanında durmak gerekir. Bize düşen neyse yapmaya hazırız.” dedi. 
 
Emek Sorununu Dünyaya Taşıyacağız
 
Sorunları dikkatli bir biçimde dinleyen Bayır, ‘’12 Eylül sonrası sendikal örgütlemenin önünü tıkayan, taşeron işçi uygulamasını getirenlerin, aslında korktukları örgütlü işçi, örgütlü memur sınıfıdır.Bizler, emekten, katılımcı demokrasiden yanayız. Emek sorununu sadece Türkiye gündemine değil, dünya gündemine taşıyacağız. Sorunların çözümü için elimden geleni yapacağım. Etnik ve siyaseten çıkar amacı güden sendikalara hep karşı durdum, durmaya da devam edeceğim. Tüm emeğe dayalı ve emekçi arkadaşlarımın, mecliste gözü, kulağı, sesi olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.’’ dedi. Bayır, buradan sonra KARSFED’ e geçti.

 
Bayır, Ege Karsfed’de
 
Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tarkan Eladağ, ’’Partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, 1. Böle Milletvekili Aday Adayımız, Tacettin Bayır’ı aramızda görmekten son derece mutluyuz. Hayatını Chp’ye adamış Bayır’ı meclise göndermek istiyoruz. Biz seçtiğimiz vekilleri yanımızda görmek istiyoruz. Genel Başkanımızın ön seçim demecine inanıyoruz ve uygulanmasını istiyoruz.  Ülkemize başkanlık sistemi getirilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, bir parti başkanıymış gibi hükümete oy isteyen bir yapı var. Sizden  isteğimiz, Türkiye’nin laik yapısına sahip çıkmanızdır. Türkiye uçurumun kenarında. Seçimlerde ya diktatörlüğe evet diyeceğiz ya da hayır’’diyerek sözlerini bitirdi.
 
Gün, Kol Kola Girip Dayanışma Günüdür
 
Eladağ’ın konuşmasının ardından, Bayır’’ Öncelikle beni burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 aydır, stk’ları, hemşeri derneklerini ve çeşitli kuruluşları ziyaret ediyorum. Buralarda yaptığım konuşmalarda, hakim nezaretinde ön seçim yapılması gerekliliğinin altını çiziyorum. Çünkü bu, örgütü ayağa kaldırır ve seçmeni sandığa getirir. Toplumun her kesimine ulaşmalıyız, halkın elini sıkıp, derdini dinlemeli ve çözüm odaklı düşünceler üretmeliyiz. Gün küsme günü değil, kol kola girip dayanışma günüdür. Herşeye yasak getiren bu hükümete karşı, yılmadığımızı, ayakta durduğumuzu göstermek için, Haziran seçimlerinde iktidar çıkmak zorundayız.  Ön seçimde örgütümün kantarına çıkacağım. 12. Sıradan da çıksam, 1. Sıradaymışım gibi çalışacağım. Çünkü ben CHP’liyim’’ sözleri büyük alkış aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.