Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’dan Gezi tepkisi!

Bayraklı’dan Gezi tepkisi!

Geçtiğimiz hafta Bayraklı’da kentsel dönüşüm çalışmalarının startını veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine Bayraklı’da yapımı tamamlanarak hizmete alınan Ekrem Akurgal Yaşam Parkı ile ilçe için yaptığı yatırımla hız kattı. Cengizhan Mahallesi’nde törenle hizmete alınan dev spor tesislerinin açılışlında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan, Gezi Parkı’ndaki gelişmeler ortak tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 20:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER ERVİSİ-Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak Bayraklı’da hizmete giren tesisisin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, merhum Ekrem Akurgal’ın eşi Meral Akurgal, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Hülya Güven, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, CHP ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odası temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

BAŞKAN’DAN DÖNÜŞÜM, YEŞİL ALAN VE ÇEVRE VURGUSU

Tesisin Bayraklı ilçesine büyük fayda sağlayacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “90 bin yeşil alan ve 53 bin metrekare spor tesisi olan bu alanı hizmete alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin 22’inci çok amaçlı salonu olan bu nokta, ilk defa kent merkezinde açtığımız salon olma özelliğini de taşıyor” diyerek sözlerine başladı ve İnciraltı, Kadifekale, Sasalı, Bornova gibi yörelerde oluşturulan yeşil alanları belediyenin çevre ve yeşil alan yatırımlarını örnek gösterdi. Sözlerine kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek devam eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kimsenin hakkını yemeden, adil, eşit davranarak ve tartışarak, birlikte karar vererek, katılımcı bir anlayışla kentsel dönüşümü Bayraklı’dan başlatıyoruz. Dönüşümü toplam 600 dönüm alanda gerçekleştireceğiz. Ve bu bölgede yeşil alanı 19 dönümden, 80 dönüme çıkaracağız. Burası ile birlikte toplamda yeşil alan olan bölgeyi de 8,5 katına çıkaracağız. Biz yaşanılacak, torunlarımıza ve çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz, dünya kentleri ile yarışacak bir kent yaratmaya çalışıyoruz. Biz bugüne dek 9 yıldır ne kimseye kendi reklamımızı yaptık, ne kimseden menfaat bekledik. Sizlere hep güvendik ve sözlerimizi de yerine getirdik. Sizden istediğimiz de, bize inanmanız ve bize güvenmeniz. Bu proje bittiğinde en fazla fayda görecek olan burada yaşayan sizlersiniz. Bize inanın ve güvenin ki, İzmir’in nereye gittiğini, İzmir’in nasıl kalkındığını, İzmirlinin lokmasının nasıl büyüyeceğini sizlere gösterelim. İnanmak ve sahiplenmek, başarının en önemli noktasıdır. Biz sizleri sahipleniyoruz, siz de bizleri sahiplenin. Hep birlikte daha güzel günleri yaşamayı ve birlikte yürümeyi istiyoruz” dedi.  

 

“HER YEŞİL ALANA GÖKDELEN MANTIĞINDAN VAZGEÇMELİYİZ”

Kocaoğlu çevreci eleştiriler ile devam ederek, “Biz yeşil alanları geliştirmek, kamu alanlarını genişletmek ve insanların nefes almasını sağlamak için çalışıyoruz. Her yeşil alana, her parka bir gökdelen mantığından kesinlikle vazgeçmeliyiz. Yeni bulvarlar ve yeni parklar oluşturmalıyız. Bugün burada olduğu gibi başarmak üzere ve sizlere layık olmak üzere yola çıktık. 9 senedir reklamını yapmadan yerine getirdiklerimizle, zaten sizin hayatınıza dokunuyoruz. Bu yeşil alanda büyüyen ağaçların altında hoşça vakit geçirmenizi diliyor, ülkemize barış ve kardeşlik gelmesini diliyoruz. Tesisin kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi ve sözlerine son verdi.

 

“AK PARTİ’YE “TAKSİM” GÖNDERMESİ”

Açılışta söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, “Bayraklı seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde çıktığı kürsüde, “Benim canım hemşerilerim ve sevgili Bayraklılılar” diyerek kendisine destek verenleri selamladı ve “Bugün anlamlı bir açılış yapıyoruz. 20 gündür ülkemizde yaşananların sebebi İstanbul’daki o parkta yer alan ağaçların sökülmesiydi. Ama biz burada park açıyoruz. İzmir’de İstanbul’dan farklı bir belediyecilik anlayışı var. Bizim karşımızda siyaset yapanlar, devamlı olarak, “İzmir’i AK Belediyecilik ile tanıştıracağız”, “İzmir’e AK Belediyeciliği getireceğiz” diyorlar. AK Belediyeciliğin ne olduğunu, Taksim Meydanı’ndan tüm dünyaya gösterdiler. Kentin merkezinde yüksek rant bölgelerinde kalan yeşil alanları inşaatlarla talan edip, kentin dışında “Binlerce ağaç diktik” diyerek, kent merkezlerine para babalarının kucağına atmak insani bir davranış değildir” diyerek AK Parti hükümetini ve Başbakan Erdoğan’ı sert şekilde eleştirdi.

“GEZİ’Yİ REFERANDUMA SUNMAK SİYASİ CAHİLLİKTİR”

Başkan Karabağ, Ekrem Akurgal’ın eşi Meral Akurgal’a  seslenerek, “Burada bir kışla olmasın, araştıralım, sonra burayı da elimizden almasınlar” diyerek yeniden Gezi Parkı olaylarına göndermede bulunarak sözlerine şöyle devam etti; “ Büyükşehir belediyemiz göreve geldiğinden bu yana kentimize çok güzel yeşil alanlar kazandırdı. Ve en son  kentsel dönüşümle Bayraklı’daki yeşil alanı dört kata çıkartan anlayış bizim sosyal belediyeciliğimizin bir örneğidir. Biz doğayı ve insanı seviyoruz. Kuruluşlunu tamamlayan Bayraklı Belediyesi, sizlerin belediyesi göreve geldiğinden bu yana, 26 park yaptı ve ilçeye kazandırdı. Yeşil alanları sizlere sunmaya devam edeceğiz. yeşil alanların artması için ve sağlıklı kentleşme için kentsel dönüşüm şart. Sizleri asla başka semte göndermeyeceğiz, lütfen evlerinizi satmayın. Biz anca beraber, kanca beraberiz, biz Bayraklı’da doğduk. Bizi kimse bir yere gönderemez. Size farklı farklı söylemlerle gelenlere, “Bizim bir belediye başkanımız var, 50 yıldır burada oturuyor, o da gecekonduda büyüdü. Bizim haklarımız için savaşır ve hakkımızı yedirmez” deyin. Büyükşehir Belediyesi’ne bu tesisler için teşekkür ediyoruz. Yeşil alanları korumak bizim görevimiz. Özellikle de akılsız siyasetçilerden. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde “Yeşil alan kalksın mı” diye anket yapılmaz. Çünkü siyaset yapanlar, toplum önderleridir  ve halkı doğruya yönelten insanlardır. Kararlı şekilde siyaset yaparlar. Halkların her zaman doğru karar vermesi mümkün değildir. Toplumların önündeki siyasi önderler, halklarını doğru yönlendirmelidir. Bu referandumu yapmak siyasi cahilliktir.”

 

EŞİ, AİLESİ ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Tesise adı verilen Merhum Ekrem Akurgal’ın eşi Meral Akurgal, “İlklerin yaşandığı Bayraklı beldesinde yine yerinde ilk kez kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi için Aziz Kocaoğlu’nun çalışmaları başlattığını biliyoruz. Geçen yıl temeli atılan bu park projesinin kısa sürede açılması bizlere büyük mutluluk verdi. Ekrem Akurgal’ın adını bu tesise verdiğiniz için ve anısını yaşattığınız için, Akurgal ailesi olarak sizlere teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

DEV TESİS, 6 MİLYON 667 BİN LİRAYA MAL OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel “Cumartesi Törenleri”  tüm hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son olarak 6 milyon 667 bin liralık yatırımla Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nı hizmete aldı.  “Hocaların hocası” olarak bilinen, Bayraklı (eski Smyrna) antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal’ın adının verildiği yaşam parkı, Bayraklı’nın üst kesimlerinde yer alan Cengizhan Mahallesi’ndeki 90 bin metrekarelik alanda oluşturuldu. 52 bin metrekarelik yeşil alanıyla Bayraklı’da yaşayan vatandaşların yaşamına renk katacağı dev tesiste çok amaçlı salon, futboldan tenise kadar çeşitli spor alanları, kafeterya ve seyir terasları bulunuyor. Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5216 sayılı Belediye Yasası ile kendisine bağlanan çevre ilçelerde uyguladığı ve çok beğenilen çok amaçlı salon projesi, metropol alanda bulunan ilçelerden ilk kez Bayraklı’da bu proje ile hayata geçirilmiş oldu. Cengizhan Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlar, kültür-sanat ve spor aktiviteleri ile nişan düğün törenlerini de bu salonda gerçekleştirebilecek. 1345 bin metrekarelik alanda kurulan çok amaçlı salonda 705 metrekarelik spor salonu, 219 kişilik tribün, 172 metrekarelik sahne, antrenman salonu, bay –bayan soyunma ve duş odaları bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden toplumun her kesiminin yararlanmasını sağlamak amacıyla kurulan sosyal destek merkezlerinden biri de yaşam parkı içerisinde yer alıyor. Bayraklı Sosyal Destek Merkezi’nde 1 Temmuz tarihinden itibaren düzenlenecek yaz okulu ile çocukların yaz tatillerini hem eğlenip hem de öğrenerek geçirmesi sağlanacak. Yaz okulunda resim, bilgisayar, sanat atölyesi, tiyatro, drama atölyesi, dil, matematik, fen bilimleri üniteleri, müzik odası ve spor etkinlikleri yer alacak.  Merkezde ayrıca Eylül ayında kadınların meslek sahibi olmalarına olanak sağlayacak kurslar da başlayacak. Bölge halkına bilgilendirici ve farkındalık yaratıcı eğitim programları düzenlenecek. 10 derslik, internet odası, toplantı salonu, çok amaçlı salon, gönüllü odası, kütüphane, drama salonundan oluşan merkez,  1435 bin metrekarelik alanda kuruldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.