Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Danışma Kurulu'na Kocaoğlu damgası:Başbakan'ı  hedef aldı örgüte mesaj verdi

CHP Danışma Kurulu'na Kocaoğlu damgası:Başbakan'ı hedef aldı örgüte mesaj verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu damgasını vurdu. Kocaoğlu, günlerdir devam eden Gezi Parkı eylemleri için, “ 3 ağaç diye küçümsenmeye çalışılan olay aslında 3 ağacı da aştı.Kimse kimseden emir almıyor. Bu işin komutanı sosyal medya” derken, eylemlere yönelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın süreçteki konuşmaları için, “tarihi hatalar var” dedi. Kocaoğlu yerel seçimlerde aday adayı olarak sahada yer alacak partililerden mevcut belediye başkanlarına ve meclis üyelerini eleştiri getirmemelerini istedi, “bu şekilde bir yere varılmaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 12:38
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. İl Başkanı Ali Engin dönemindeki ikinci il danışma kurulu olma özelliğini taşıyan toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri, PM üyeleri, CHP İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve il kurultay delegeleri katıldı. Toplantının basına açık bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ,CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Oğuz Oyan ile İl Başkanı Ali Engin konuştu.

KOCAOĞLU: BU İŞİN KOMUTANI SOSYAL MEDYA
Konuşmasına Gezi Parkı eylemleri doğrultusunda Türkiye’de yaşanan gelişmelere değinerek başlayan Kocaoğlu, “ Türkiye’nin yaşadığı süreç uzunca bir süredir AKP iktidarında tek adam yönetiminin giderek hayata müdahale çocuğa müdahale yaşama müdahale herşeye müdahale etmesi sonrasında bu noktaya geldi. 3 ağaç diye küçümsenmeye çalışılan olay aslında 3 ağacı da aştı. Gezi Parkı’nı da aştı. Birikimin pimi çekildi. ' Kimden emir aldın’ diye soruyorlar gençlere.... Kimse kimseden emir almıyor. Bu işin komutanı sosyal medya, haberleşme,teknoloji…Gönül isterdi ki hiçbir hata yapılmadan bu süreç devam etsin ve sadece kalabalıklar demokratik protesto hakkını kullansın sesini her tarafa duyursun” dedi.


“BAŞBAKAN’IN ÜSLUBUNDA TARİHİ HATALAR VAR”
Süreçte Başbakan’ın yaptığı açıklamaları eleştiren Kocaoğlu, “ Siyasilerin özellikle Başbakan’ın üslubunda tarihi hatalar var. ‘Yüzde 50’si evde bekliyor’ demek ürkütücü biz sözdü. Şuanda şunu görmüştür…Eğer bıçak kemiğe dayanırsa eğer yaşam hakkına müdahale edilirse biz herşeye yapmaya kadiriz diyecek bir halk var” diye konuştu.

“ENTERESAN YOLLAR ARAMAK BOŞ”

En büyük gücün halk olduğunu ve bunu partililer olarak hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, “Halkın dediği olur. Halkın gücünün karşısında kimse duramaz. Bunu bütün siyasetçilerin beyninin hücrelerine yerleştirmesi lazım… Onun dışında bir şeyler yapmaya kalkmak enteresan yollar aramak boş iştir” ifadelerini kullandı.

“BENİM BAŞARI ÇITAM 56.7’DİR”
Konuşmasını partililere parti ekseninde mesajlar vererek sürdüren Kocaoğlu, İzmir’de CHP’nin çıtasının çok yüksek olduğunu, 2009’da kıl payı kaybedilen iki ilçe dışında iktidar olduklarını hatırlattıktan sonra oylarını arttırmak zorunda olduklarını söyledi. “Bizim oyumuzu arttırmamız mutlaka siyasetimizin partimizin geleceği için önemli” diyen Kocaoğlu, “ 28 ilçeyi de korumamız gerek…İzmir ölçeğinde bütün örgütümüz kendi aldığımız oylarla yarışıyoruz. Benim başarı çıtam 56.7’dir. Bunun üzerinde aldığım puan benim için çok önemlidir. Bütün belediye başkanları ve örgüt bunun için çalışmalıdır” dedi.


“BELEDİYE BAŞKANINA VURDUĞUMUZ ZAMAN…”

Çeşitli kademelerde yer alan partililerin belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerine aday olmasının doğal olduğunu belirten Kocaoğlu, aday adayı olarak sahada yer alacak partililere uyarılarda bulundu ve şunları söyledi, “Mevcut başkanlara meclis üyelerini örgüt içinde eleştirerek bir yere varamayız. Biz eğer aday adayı olmak istiyorsak bunu yapmakta mahsur olmayabilir ama biz belediye başkanı meclis üyesi olmak istiyorsak bu partinin gücüyle olacağız. Kendine güvenen kendi gücüne inanan bağımsız aday olur. Biz belediye başkanımıza vurduğumuz zaman nereye vuruyoruz partiye…Çalışma yapabilirsiniz. Kulis yapabilir. Her türlü öne çıkmak için gayret gösterebilirsiniz ama bunca yaşıma geldim ben negatif bir eylemden negatif bir ruh halinden pozitif bir şey çıktığını görmedim. Kendinizi belediye başkanımızı yücelterek te tanıtabilirsiniz. Hem partiyi yüceltirsiniz hem kendinizi yüceltirsiniz böylece…”

“ZAMAN AKIP GİDİYOR TREN KAÇMASIN”
Yerel seçim sürecinin erken başlayacağını belirten Kocaoğlu, “ Parlamentonun açılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde sürece girilecek. Seçimden seçime gelip ondan sonra uğramıyorsunuz lafını herkes biliyor. Zaman akıp gidiyor. Tren kaçmasın. Bilimsel araştırmalara göre insanlar seçimden 6 ay önce hangi siyasi partilere oy vereceğini belirliyorlar. Kalan sürede olağanüstü bir şey olmadığı sürece etkilenmesi zor. Biz bu süreyi hep birlikte çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Örgüt çalışmıyor anlamı çıkmasın. Olağanüstü bir çalışma yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"ÜLKE KONJEKTÖRÜ CHP’NİN İKTİDARI YAKALAMASINA ÇOK UYGUN"
Kocaoğlu konuşmasını, “Ülke konjektörü CHP’nin iktidarı yakalamasına çok uygun. İktidar partisinin 11 yıllık döneminde ne yaptığı neye hizmet etmek istediği ayan beyan ortaya çıktı. Yerel seçim İzmir’de yaşanacak. Yerel seçimin arenası İzmir olacak .Bu yüzden birbirimizi sımsıkı sarılmalıyız. Sarılmak zorundayız. Başarmak zorundayız. Ulu Önder’in diktiği ulu bir çınarın altında oturuyoruz. Bu çınar bize çok şey verdi. Bizim de bu çınarı geliştirmemiz gerek. Bu çınara çok borcumuz var” diyerek bitirdi.



YÜKSEL: DÜNYAYA TÜRKİYE’DEN İKİNCİ ÖRNEK
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel Gezi Parkı eylemleri için ‘Türkiye Dünyaya Kurutuluş Savaşı sonrası ikince kez örnek oluyor’ yorumunu yaptı şunları söyledi; “ yaşanan bir sivil hareket. Bu hareketi gerçekleştirende Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik…Özellikle Başbakan’ın 2007’den sonraki davranışlarının sonucudur yaşananlar. Polisin halka davranışı hükümetin kolluk gücü olarak görev yapmasının bu durumda önemli etkisi var. Parasız eğitim isteyen öğrencilere reva görünen davranışları hatırlayalım. 2 bin 824 öğrenci halen hapiste… Bir Bakan’ın kanserli bir kıza davranışını hatırlayalım. Bunlar insanların vicdanında birikti. O vicdan ayağa kalktı.Bu hükümet meşruiyetini yitirmiştir. Saddam da yüzde 90 oy alıyordu. Halkına zulmeden bir hükümetin meşruiyeti olamaz”

“GEZİ PARKI DA İZMİR GİBİ ÖZGÜRLÜK KOKUYOR”

Gezi Parkı’yla İzmir’i birbirine benzettiğini ifade eden Yüksel, “ İzmir’e önce Başbakan ‘gavur İzmir’ imasıyla yaklaştı sonra Bakanlar İzmir’e bir çok şey söyledi. Şimdi Gezi…Aynı şeyler orada yapılıyor. Kolay değil tabi…20li yaşlardaki gençlerle masaya oturmak. İktidarımın sonu olacak endişesiyle masaya oturmak istiyor Başbakan ama öbür yandan hakaretler yağdırıyor. Başbakan’ın söylediklerini ben ağzıma almaya çekiniyorum. ‘Gezi Parkı kokuyor’ dedi. Gezi Parkı bugün evrensel özgürlük parkı oldu. Dünyaya örnek Tıpkı İzmir gibi Gezi Parkı da aynı yanıtı verdi. Biz de İzmir’de hep aynı yanıtı verdik. Gezi Parkı da İzmir gibi özgürlük direniş hoşgörü kokuyor" dedi.



OYAN:GENÇLERE ULAŞMALIYIZ
İzmir Milletvekili ve PM üyesi Oğuz Oyan ise Gezi Parkı eylemlerinin İzmir’e dinamizm getirdiğini söyledi. Süreci parti olarak iyi okumaları gerektiğini belirten Oyan, partinin özellikle genç kesime ulaşması ve bünyesinde daha fazla gence yer vermesi gerektiğini ifade etti. CHP’nin kendi gençliğini beslemesi gerektiğini ifade eden Oyan, “ Çok daha geniş bir gençlik kitlesine ulaşmalıyız. Genç kotamızı belediye meclislerinde uygulayalım. Var mıyı? Bu mantıkla gidelim. Bu iş böyle olur. Daha genç bir parti olmanın yanında genç bir zihniyet yapısıyla yaklaşmalıyız. Onların yerine kendimizi koyalım” dedi.

“BU SORU AYIP OLDU”
Oyan’ın bu sözleri sonrasında geçtiğimiz yıl 'Kocaoğlu Cumhurbaşkanı adayı olsun' çıkışıyla gündeme gelen Konak İlçe Örgütü’nden Mehmet Günel, “ Siz dördüncü dönem aday olacakmısınız'” diye seslendi. Oyan da, “ Bu ayıp bir soru. Bu benim özel bir meselem değil. Ben partiyi gençleştirmekten bahsediyorum. Önder Sav 30’lu yaşlarında bakan oldu. Gençlik aşısını yapmalıyız” karşılığını verdi.



ENGİN: CHP HER KADEMESİYLE İYİ BİR SINAV VERDİ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, “ Ayağa kalkışı destekliyoruz. İl yönetimi olarak yürüyüşleri genç ve kadın hareketlerini siyasi şova dönüştürmeden hukuki yardımlar ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için destek oluyoruz. Bu bir milat…11 yıllık AKP diktatörlüğünün toplumun artık kaldıramayacağı ortada. CHP’nin her kademede iyi bir sınav verdiğini iyi bir seçenek olduğunu topluma gösterdiğini düşünüyorum. Toplumu sindiren bu iktidara artık tahammül yok. Önümüzdeki yerel seçimleri diktatörlüğe ciddi bir uyarı vereceğimiz , en az yüzde 60’la alacağımız bir seçime dönüştürmeliyiz. Bunu yapabiliriz. Gençlerle kadınlarla iş adamlarıyla esnafla köylüyle engellilerimizle STK’larla bu işi başarabiliriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.