Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Grubu'ndan 'Gezi' tepkisi

CHP Grubu'ndan 'Gezi' tepkisi

İstanbul Taksim’de devam eden Gezi Parkı eylemlerine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’ndan ortak tepki geldi. Meclis oturumu öncesinde belediye önünde ortak bir basın açıklaması düzenleyen CHP’li meclis üyeleri, Başbakan ve hükümeti eleştiri yağmuruna tutarken, yakalarına taktıkları siyah kurdeleler ile yaklaşık iki haftadır devam eden eylemler süresince yaşamını yitiren gençleri anmayı da ihmal etmedi.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 09:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Meclis oturumu öncesinde İzmir  Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan CHP’li meclis üyeleri, grup toplantısında alınan ortak karar doğrultusunda bir basın açıklaması yaptı. CHP’yi temsilen yazılı basın açıklamasını okuyan partinin Grup Başkanvekili Murat Bakan şunları kaydetti, “Türkiye demokrasisi Cumhuriyet tarihinin en önemli sınavlarından birini vermektedir. 31 Mayıs 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda masum, barışçı ve duyarlı gençlerin demokratik eylemlerine müdahale edilmesiyle başlayan süreç polisin aşırı ve orantısız güç kullanımı nedeniyle büyümüş ve tüm ülkede bir toplumsal muhalefete dönüşmüştür.”

 

“RANT UĞRUNA YAĞMAYA SON VERİN”

Grup Sözcüsü Bakan, CHP grubunun ortak taleplerini ise şu şekilde sıraladı, “Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu olarak, Sayın Başbakan’ın ve hükümetin, gelecek kuşaklara bırakabilecek altyapısı ve çevresi ile sürdürülebilir kentler yaratmak yerine, rant uğruna kentlerin ve doğanın yağmalanmasına dur demesi gerektiğini düşünüyor, bu bakımdan Taksim’de yapılması planlanan Topçu Kışlası’ndan vazgeçilmesini ve benzer projelerde de sürdürülebilir kent yaratma anlayışı ile hareket edilmesini istiyoruz. Sayın Başbakan’ın ve hükümetin, tüm çağdaş demokrasilerde olduğu ve olması gerektiği gibi, kendisine oy vermeyen her yurttaşın da hak ve özgürlüklerini koruması gerektiğini ve onların taleplerini de meşru görerek dikkate alması gerektiğini düşünüyor, yapılan eylemlerde hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve halkımız için adalet, özgürlük ve demokrasi talep ediyoruz.”

 

“ÇAKAR’DAN CHP’YE ELEŞTİRİ”

CHP’nin tepkisinin ardından flaş bir açıklama da AK Parti’den geldi. Yaşanan olaylarının sorumlusun CHP olduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise, şiddet ve provokasyon olaylarını örnek göstererek, “Olayların sona erdiği, ülkenin huzura yaklaştığı bir ortamda, bu eylemlerin en başından beri Cumhuriyet Halk Partililer tarafından organize edildiği ortada. Her ne kadar vatandaş siyasi değil, kendine başına hareket ediyor deseler de, Cumhuriyet Halk Partisi, TGB ve  terör örgütlerinin bu olayı provoke ederek yürütme gayreti içerisinde olduğu, yine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Melis üyelerinin de bu oyunun içerisinde olduğu, Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları açıklamalar ve attıkları sloganlarla açıkça bellidir. Ülkemizin huzur ortamına doğru gittiği, eylemlerin sona ermek üzere olduğu bu ortamda iktidarın, valinin, belediye başkanının, bu eylemleri yapanlarla görüşmeler yaptığı ve uzlaşı ortamının oluştuğu günlerde hala direnişten, hala başka şeylerden bahsetmek iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Bu olayların devam etmesi de, siyasi rant elde etmek isteyenlerin girişiminden başka bir şey değildir. AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu olarak, ülkemize huzuru getirecek iş ve işlemlerin içerisinde olmamız gerektiğini, bunun aksine yangına körükle gidenlerin yanında olmayacağımızın ve halkımızın huzuru için elimizden geleni bir siyasi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.