Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diploma aldı ama karizma....

Diploma aldı ama karizma....

CHP İzmir eski milletvekili ve Aliağa'nın eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü 2011 yılında afla geri döndüğü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden başarıyla mezun oldu. Bölümde ilk 10 giren Ülkü’ye okuldaki arkadaşlarından sitem geldi.Ülkü’nün Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için sınavları boykot eden öğrencilere bütünleme seçeneğine rağmen destek vermeyip sınavlara girmesi eylemlere katılan öğrencileri üzdü. Öğrencilerin Gündoğdu’da karşılaştıkları CHP’lilere, “Kendisini solun marka ismi olarak bilirdik. Ancak iş eyleme boykota gelince ortalıkta yoktu. Solculuğun hakkını veremedi” dedikleri öğrenildi. Ülkü ise, alanda olmayışını, “Er meydanında olmaktan bugüne kadar hiç kaçmadım hep oldum.Ancak yaşım ilerledi” sözleriyle açıkladı.

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 16:14
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1983 yılında siyasete atılırken yarım bıraktığı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne öğrenci affıyla yıllar sonra geri dönen CHP İzmir eski milletvekili ve Aliağa'nın eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, sınıf arkadaşlarını hayal kırıklığına uğrattı.

67 YAŞINDA MEZUNİYET
22. Dönem İzmir milletvekili olarak TBMM'ye giren ve ‘Sol’un önemli isimleri arasında gösterilen Hakkı Ülkü, 67 yaşında mezuniyet sevinci yaşadı. Ülkü, Siyasete atılırken yarım bıraktığı gazetecilik eğitimini tamamlamak istediği için TBMM'den geçen öğrenci affından yararlanarak 2011 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıfındaki eğitimine geri dönmüştü. Çocuğu yaşındaki sınıf arkadaşlarıyla birlikte bu yıl mezuniyet sevinci yaşayan Ülkü’ye sınıf ve bölüm arkadaşlarından sürpriz bir tepki geldi.



ÖĞRENCİLERDEN SİTEM VAR
İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülkenin bir çok noktasına yayılan direniş eylemlerine Ege Üniversitesi’nde okuyan bir çok öğrencide destek vermek istemiş ve Haziran ayı içinde yapılacak sınavları boykot etmişlerdi. CHP’de eskiden vekillik ve belediye başkanlığı yapmış olması ve Aliağa’da Barış ve Emek Festivali’nin kurucusu olması nedeniyle okulun en dikkat çeken öğrencisi konumundaki Ülkü’nün sınıf ve bölüm arkadaşlarıyla birlikte sınavları protesto etmeyip, sınavlara girmesi öğrencilerin tepkisini çektiği öğrenildi. Özellikle aynı sınıfta okuyan ve sınavlara girmeyip Gezi Parkı’na destek için eylemlere katılan öğrencilerin meydanda karşılaştıkları CHP’lilere, “ Hakkı Ülkü bizim sınıf arkadaşımız. Kendisini solun marka ismi olarak bilirdik. Ancak iş eyleme boykota gelince ortalıkta yoktu. Solculuğun hakkını veremedi” dedikleri karşılığında CHP’lilerden ‘Artık yaşlandı. Alanlardan çıkmazdı. Eski hızını kaybetti” yanıtını aldıkları öğrenildi.

ÜLKÜ: 67 OLAYLARINI GÖRMÜŞ BİRİYİM
14 Haziran itibariyle mezun olduğunu ve 4 Temmuz’da kep töreni olduğunu ifade eden Ülkü,önemli bir başarıya imza attı. En başarılı 10 öğrenci arasına giren ve bu yüzden ödediği harçların yarısı kendisine geri ödenen Ülkü ” Er meydanında olmaktan bugüne kadar hiç kaçmadım hep oldum. Ben 67 olaylarını görmüş yaşamış bir insanım…Yaşımda ilerledi. Artık gençler gibi değiliz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.