Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin’den  ‘o’ eleştirilere itiraflı yanıt: Disiplinsiz çalışmayı…

Engin’den ‘o’ eleştirilere itiraflı yanıt: Disiplinsiz çalışmayı…

CHP’de yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlere yönelik eğitim programı start aldı. İzmir, Manisa ve Balıkesir’den eğitim programı için başvuran ve birinci grubu oluşturan 250 partili için ders zili çaldı. CHP İl başkanı Ali Engin, “. Cemaatin bazı toplantılarına katılıyoruz. Önemli şeyler yaptıklarını biliyoruz. Bunları söyleyince ‘hayrola cemaatçileri taklit mi ediyoruz’ diye eleştiriyorlar. Biz organize çalışmamanın, disiplinsiz çalışmanın geçmişte hep marifet olduğunu sandık” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 13:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- CHP Genel Merkezi tarafından yerel seçim öncesi belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığı için gerçekleştirilecek eğitim programıstart aldı. İzmir, Manisa ve Balıkesir’den eğitim programı için başvuran ve birinci grubu oluşturan 250 partili, Balçova Kaya Termal Otel’de iki gün boyunca eğitim görecek. Eğitimde ‘iletişim, propaganda ve halkla ilişkiler’, ‘Yerel yönetim modelimiz’, ‘Büyükşehir Yasası’, ‘Muhtarlık’, ‘kentsel dönüşüm’, ‘Sosyal demokrasi ve yerel yönetimler, ‘ CHP felsefesi, ‘Başarılı belediyecilik uygulamaları’ konularında ders verilecek. İlk derse CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de katılırken toplantı salonundaki ‘Parti içi eğitime katılma ve eğitimden yararlanma partide yükselmenin temel koşuludur’ pankartı dikkat çekti.

MOROĞLU: ASIL EĞİTİM ALANDA
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu yaptığı konuşmada, “Hepimiz beli kurumlarda sosyal demokrasi adına görev yapmak için görev istiyoruz. Bu görevleri yaparken elimizde beynimizde kılavuz olması gerekiyor. Hergün yeni bilgiler gelişiyor. Bu bilgilerle tanışmak ve sosyal demokrasinin politikalarını bilerek görev yapmak bizi başarılı kılacaktır.Parti içi eğitim kurumsallaştıkça ve sürekli hale geldikçe dayanışma da gelişiyor. Bir belediyede beldede görev yapanlar tecrübelerini birbirlerine aktaracak” dedi. Moroğlu konuşmasını, “Asıl eğitim alanda…Alanlardaki gençleri dikkate alalım” diyerek bitirdi.
 
                                           

ENGİN: DİSİPLİNSİZ ÇALIŞMANIN MARİFET OLDUĞUNU SANDIK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Enginkonuşmasına önemli bir itirafta bulunarak başladı.Engin, “ AK Parti’nin kuruluş yıllarından itibaren otellerde daha derli toplu medyayı kullanarak toplantılarla iktidara geldiğini biliyoruz. Biz de yapınca ‘AK Parti’yi taklit mi edeceğiz’ deniyor. Cemaatin bazı toplantılarına katılıyoruz. Önemli şeyler yaptıklarını biliyoruz. Bunları söyleyince ‘hayrola cemaatçileri taklit mi ediyoruz’diye eleştiriyorlar. Biz organize çalışmamanın, disiplinsiz çalışmanın marifet olduğunu sandık” dedi.

“GÖREVLERİ NASIL YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ”
Parti içi eğitimin önemine dikkat çeken Engin, şunları söyledi, “ Birlikte iş yapmanın birlikte yükselmenin adımları atılıyor. Bu eğitimlerde…Belirli yerlere adaysınız. Bu görevleri nasıl yapacağımız önemli… Gençlerimiz nasıl bir yönetim anlayışı belediyecilik ve siyaset dili beklediklerini ifade ediyorlar. Kentleri betonlaştıran rant ve cemaat kavgası yaratan bir anlayış istemiyorlar. Büyük binalar köprüler AVM’ler yapmak bunlar üzerinden zenginlik yaratmanın insanlara kentlere bir yarar sağlamadığının gençler farkında. İstanbul kötü bir örnek. İnsanları meslek sahibi yapmamız gerek. Kadın erkek eşitliğini tartışmamalıyız. AKP’nin kadınlara biçtiği rol ortada. 3 çocuk yapmaları isteniyor. Kadınların ne zaman iş kadını bürokrat olacağı belli değil bu modelle mümkün de değil…Aday olacaksınız bir çoğunuz. Partinin ortak dilinin kullanılması içinde bu eğitimler önemli. İzmir’ ilçeleri nasıl geliştirmek istiyoruz. İzmir’e AKP’nin yaptığı yatırımlar her geçen gün düştü. Ama Büyükşehir’in yatırımları 2 kat arttı. Belediyelerimizin yatırımları ortada. Bunun doğru bilinmesi gerek. Ülkenin ekonomide geldiği durum ortada. İler ki zamanlarda belediye başkanı ve meclis üyesi olduğunuzda paraları doğru kullanmak en önemli göreviniz olmalı”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.