Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İZSİAD'ın yeni yönetimiyle buluştu

CHP İZSİAD'ın yeni yönetimiyle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin ve bazı yönetim kurulu üyeleri, İZSİAD’ a başkanlığa seçilen Hasan Küçükkurt ve yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 13:14
İZMİR- İZSİAD gibi İzmir iş ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin oluşturduğu bir derneğin önemli görevleri bulunduğunu belirten CHP İl Başkanı Ali Engin şunları söyledi.

İzmir tüm iktidar engellemelerine ve kentimize karşı önyargılarına karşı, duyarlı ve İzmir’i seven iş adamlarımız sayesinde gelişmeye ve sadece Türkiye’nin değil Dünyanın da dikkatini çekmeye devam etmektedir. İzmir artık bir turizm, sağlık ve fuarlar alanında yatırımlarını yoğunlaştırmıştır. Bu türden hedefler koyunca elbette ki kentin gelişimini ve planlamasını da ona göre yapmak gerekir. CHP’li belediyelerimiz başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, İzmir’i daha cazip, daha yeşil, trafik yoğunluğu azaltılacak bir kent haline dönüştürmeye çalışıyorken, bir yandan da aslında genel yönetim tarafından yapılması gereken birçok işi yapmaya devam etmektedir. Yeni fuar alanı bu işlerin başında gelmektedir. Şimdiki fuarın 5 katı büyüklükte bir alan yeni fuar alanı yapılmaktadır. Buda iş adamlarımızın işlerinin kat be kat artacağı, İzmir’e şimdikinden çok daha fazla yatırım ve turist geleceği anlamına gelir. İzmir kendi kültürü, yaşam biçimi, doğaya ve herkesin birbirinin yaşamına saygılı davranılan bir kenttir ve bu haliyle AKP’ye bırakılamayacak kadar özel ve değerlidirr. AKP’nin hedefindeki, İzmir bizzat kendi bakanları tarafından açıklanmıştır. İzmir’in her yerinden biçimli biçimsiz kuleler yükselsin, yeşil alanlar parsel parsel satılarak betona teslim edilsin hedefindeler. Ama buna ne İzmirliler nede İzmir’de siyaset yapan bizler asla izin vermeyeceğiz.

Gezi parkı direnişine de değinen Ali Engin, “AKP’nin insanları her alanda baskıya maruz bırakması, benim söylediğimi giy, benim söylediğimi ye-iç, ben neresi olursa olsun yıkar, keser istediğimi yaparım anlayışı bu olayları büyütmüş ve halk yeter artık demiştir. Bu olayların bitmesi ancak AKP iktidarının halkın sesine ve isteklerine kulak vermesi ve şiddeti sona erdirmesiyle mümkündür” dedi.
Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, CHP il başkanı Engin ve beraberindekilere teşekkür eden İZSİAD başkanı Hasan Küçükkurt’ta “ Yönetime yeni seçilen arkadaşları ile birlikte, İzmir ve iş dünyası için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti,
Küçükkurt “Bir önceki başkanımız Ayhan Baran, bu işleri daha gençlere bırakmak gerekir bu koltuklara yapışıp kalmak doğru değildir diyerek örnek bir davranışla görevi bıraktı. Yeni yönetimimizle İZSİAD’ tan beklentileri karşılamak için var gücümüzle çalışacağız. Bize güvenerek bu makama layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi..

Hasan Küçükkurt, Gezi parkı direnişine de dikkat çekerek, Gezi parkı eylemlerine herkesin en azından bir yakının katılmış olduğuna vurgu yaparak, Bu gerginliğin bitirilmesinin Başbakanın elinde olduğunu ve üslubunu yumuşatması durumunda gerginliğin biteceğine inandığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda Ali ENGİN’e İZSİAD yönetim kurulu üyesi Adil Özyiğit’in firması tarafından üretilen oyuncak bir helikopter hediye edilirken, ziyarete CHP İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç İl Başkan Yardımcıları, Hüseyin Mutlu Akpınar, Ali Karabay ve Serdar Sandal da katıldı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.