Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli irade hücrede

Milli irade hücrede

Konak Belediyesi ve Balbay’a Saygı Platformunun birlikte düzenlediği etkinlikle, beş yıldır Silivri Cezaevi’nde tutulan Mustafa Balbay’a, duyulan özlem bir kez daha dile geldi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 10:34
İZMİR - Milletvekili seçilişinin ikinci yıldönümünde gerçekleşen etkinlik Balbay’ın ailesini, arkadaşlarını, meslektaşlarını ve sevenleri Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirdi.

Duygu ve özlem dolu anların yaşandığı programa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP İmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, İzmir milletvekilleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Gazeteci Yazar Ümit Zileli, Serdar Kızık ve Ali Ekber Yıldırım, usta yazarlar Muzaffer İzgü ve Hıdayet Karakuş, Ergenekon ve Balyoz davalarının avukatı Celal Ülgen, Balbay’a Özgürlük Girişimi kurucusu Gürol Saygı, Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay ve babası Fevzi Balbay, ablası, eniştesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Tiyatro sanatçısı Utku Erişik’in sunduğu programda Haluk Işık’ın yönetmenliğinde sahnelenen ‘Yargıratör’ adlı okuma tiyatrosu büyük alkış topladı. Balbay’a, demokrasi, adalet ve özgürlüğe özlemin vurgulandığı etkinlikte Mustafa Balbay’ın Silivri’den gönderdiği mektubu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan okudu. Başkan Tartan, Mustafa Balbay’ın mektubunu okumanın bir onur olduğu vurguladı. Balbay ile aynı yıllarda gazetecilik mesleğine başlayan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Biz aynı dönemin gazetecileriyiz ve her şeyimizle bu ülkeye sevdalandık biz. Her şeyimizde, günümüzde gecemizde sadece ülke sevdası vardı. Barış, demokrasi, insan hakları, özgürlük dedik hep. Mustafa bunları Uğur Mumcu’nun köşesinden söyledi. Ancak şimdi terör ve şiddetle suçlanması komedinin bu kadarı olmaz dedirtiyor. Sözcük ustası Balbay sadece iki sözcükle bunu anlatsa, ‘Sorun; sorun!’ derdi diye düşünüyorum.”



“Biber gazı yiyip dönüyoruz”

Gurur, sevgi ve özlemin alkış ve gözyaşlarıyla dile geldiği programda CHP Karşıyaka kadın kolları, Anneler Gününde Yılın Annesi seçtikleri, Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay’a onur plaketi verdi. Anne Balbay şunları söyledi:
“Mustafa’yı görmeye gidiyoruz, açık görüşte ancak bir saat görüyoruz. Duruşmaya gidiyoruz, görebilirsek beş metre uzaktan görüyoruz, almazlarsa biber gazı yiyip geliyoruz. Biz çocuklarımıza haram lokma yedirmedik, hiç eziyet etmedik ama şimdi eziyet edenler utansın. Sadece Mustafa’m değil Allah Silivri’deki herkesi sevdiklerine kavuştursun.

Konuşmaların sonunda Opera sanatçısı Yunus Kırılmış, sazıyla seferberlik türküleri seslendirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.