Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da 'Gezi Nöbeti'

Buca'da 'Gezi Nöbeti'

Tüm yurtta şiddetle artan Gezi Parkı eylemleri sonrasında vatandaşlara kapısını açan ve polis müdahalesi sonucunda mağdur olanlara yardımlarını sunan CHP’de, İzmir İl Başkanlığı’nın ardından benzer bir destek Buca İlçe Örgütü’nden geldi. Gece geç saatlere kadar nöbette olduklarını duyuran Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, “Ne zaman, ne koşullarda olursa olsun, CHP zulme uğrayan vatandaşların yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir” dedi ve CHP Buca İlçe Örgütü olarak gece gündüz kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 11:06
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Taksim’de başlayan ve biber gazlarının bir an olsun eksik olmadığı Gezi Parkı protestoları Türkiye’nin tamamında devam ederken, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda devam eden bu eylemlerde yardıma ihtiyacı olanlara bir kapı da Buca’da açıldı. Geçtiğimiz hafta gece saatlerinde de açık olduğunu duyuran CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ardından, partinin Buca örgütü de gece geç saatlere kadar ilçe binasını açık tutma kararı aldı.

“NÖBETÇİ İLÇE BAŞKANIYIM”

Olayların başladığı günden bu yana nöbetçi ilçe başkanı olduğunu belirten Bektaş Gül, “16 gündür gece gündüz demeden, Gündoğdu Meydanı olsun, Buca olsun, İzmir’in neresinde olursa olsun şiddetten kaçan insanlara kapımızı açtık ve elimizden gelen yardımı sunuyoruz. İlçede tamamen insiyatif alarak, görev bilinci ile bunu üstlendik, bize herhangi bir talimat verilmedi. İl yönetimimiz de, partimiz de benzer bir çaba içerisinde. Biz bu süreçte sayısız insanın imdadına yetiştik. Alsancak’ta Kantar Karakolu’ndan olsun, hastaneler olsun, sayısız gencin yanına koşturduk ve zor durumlarda yanlarında biz olduk. Mahallelerde ufak tefek olaylara da koştuk, gece kendini kurtarmak isteyen üniversite öğrencilerine de kapımızı açtık. Gece saat kaç olursa olsun, ekmeğimizle çayımızla bekliyoruz gelenleri ağırlıyoruz. Partili olsun ya da olmasın, bu ilçenin kapısı herkese açıktır” diyerek ilçe olarak her daim göreve hazır olduklarının altını çizdi.


“TIBBİ DESTEK DE SUNUYORUZ”

Şiddet mağduru vatandaşlara tıbbi destek sağladıklarını ve doktorların da yanlarında olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Gül, “Bu olaylarda en çok zarar görenlerden birisi olan ve geçtiğimiz Pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda eli sopalı siviller tarafından dövülerek kolu kırılan üniversiteli Başak Özçelik'in yanından bir an olsun ayrılmadık. Dokuz Eylül Üniversitesi olan bu gencimizi Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin ile birlikte ziyaret ederek desteğimizi sunduk” diye konuştu.


GENÇLER SOKAKTA, BUCA DA ARKALARINDA

Olayların toplumsal boyutuna da değinen Başkan Bektaş Gül, “Gezi Parkı olayları 3-5 ağaçlık bir konu değil. Toplumsal boyutu da var. Bu olayların geçmişinde birçok şey yatıyor. “İki ayyaş” konusu, 4+4+4 eğitim sisteminin getirdiği dayatmalar gibi dünya kadar örnek var. Hükümet artık insanların yatak odalarına kadar girmiş durumda ve insanların kaç çocuk yapacağına Başbakan karar verir olmuş. Anlatacak o kadar çok şey var ki… Yaşamı seven ve insanların özgürlüğünü savunan 90 kuşağı da bu diktaya karşı tepkisini koymak amacı ile sokaklara döküldü. Biz parti olarak işe siyaset karıştırmıyoruz, bayraklarımızla destek vermiyoruz ama, gece gündüz binlerce insana bu şekilde hazır kıta destek sunuyoruz. Hem örgütümüz, hem de partimiz gençlerin ve tüm vatandaşlarımızın arkasındadır” dedi.


“AYNI FİLMİ BUCA’DA DA GÖRDÜK”

Gül, son olarak benzer bir sürecin Buca’da da yaşandığını hatırlatarak yakın zaman içerisinde büyük tartışmalara neden olan De Jongh Köşkü’ndeki gelişmelere de değindi ve “Biz aynı filmi Buca’da da gördük. Aynı hükümet, Buca’da yer alan o güzelim köşkü talan ederek, yüzyıllık ağaçların kesilmesine göz yumarak, tarihi bir mekanı yandaşlarına peşkeş çekti. Üstelik onca tepkiye, karşı çıkan on binlerce insanın imzasına ve halkın isyanına rağmen. Her şey ortada, iktidarın gözünü “AVM hırsı” bürümüş. Siz istediğiniz kadar demokrasi çerçevesinde taleplerinizi ortaya koyun, ne yaparsanız yapın, bunlar böyle. “Dediğim dedik”lerle, “Ben istediğimi yaparım” anlayışı ile tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdılar. Bizi bırakın, tüm dünyayı karşılarına almış vaziyetteler. Böyle bir Başbakan’dan ne bekleni? Tek başına şah gibi, padişah gibi istediğini yapıyor. Ama elbet bu halk da bunları unutmayacak ve olan bitenin hesabını soracaktır” diyerek hükümeti eleştiri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.