Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'e eski başkanlardan çağrı: Örgütü seçime götür

Engin'e eski başkanlardan çağrı: Örgütü seçime götür

Yerel seçimlere 10 aydan az bir zaman kalırken CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in seçimlerde örgütün başında mı yoksa aday adayı olarak sahada mı yer alacağı merak konusuyken eski il başkanları Tacettin Bayır, Ekrem Bulgun, Rıfat Nalbantoğlu ve Selçuk Ayhan’dan Engin’e çok önemli bir çağrı geldi.Koltuğu Engin'e devreden Tacettin Bayır, " Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Engin’e sıcak bakmadığını düşünüyorum" diyerek sürpriz bir yorumda bulundu.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 11:43
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in yerel seçimlerde aday olmayı düşünen ana kademe yöneticilerinin 8-18 Temmuz arasında istifa etmesi gerektiğini açıklamasının ardından gözler İl Başkanı Ali Engin’e çevrildi. 2012'nin  3 Haziran'ında il başkanlığı koltuğuna oturan ve bir yılını geride bırakan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ismi Karşıyaka Belediye Başkanlığı aday adaylığı için sıklıkla dillendirilirken, Engin de yaptığı açıklamalarla ‘açık kapı’ bırakmıştı.

Önüzmüdeki günlerde Ankara'ya gidip Genel Merkez de 'adaylık' görüşmesi yapması beklenen Engin'in seçimlerde örgütün başında mı yoksa aday adayı olarak sahada mı yer alacağı merak konusuyken eski il başkanlarından Engin’e çok önemli bir çağrı geldi. Geçmişte partide İzmir İl Başkanlığı yapan  Tacettin Bayır, Ekrem Bulgun, Rıfat Nalbantoğlu ve Selçuk Ayhan Ege Postası’na önmeli açıklamalar yaptılar. Başkanlar Engin’in istifa etmemesi ve örgütü 2014 seçimlerine taşıması yönünde hem fikir…

Tacettin Bayır:İl Başkanlığı parti için önemli bir görev yeridir. Bu makamda birinci görev örgütü seçimlere hazırlamaktır. İl başkanlığına aday olduğunda Ali Engin önünde yerel seçim sürecinin olduğunu biliyordu. İl Başkanlığı özveri yeridir, sıçrama tahtası değildir. Ben, Ekrem Bulgun, Rıfant Nalbantoğlu, Kemal Karataş…Durumumuz ortada görev süremizi tamamladık. Herhangi bir yerde olmadık. Engin kongrede delegasyonun 3’te 1 desteğiyle seçildi. Aday olursa eleştiriler gelir. Engin’in haklı bir belediye başkanlığı hayali olabilir ancak il başkanlığı görev süresini tamamlaması gerekir. Ayrılırsa adama sorarlar, “Seçim mi yönetti? Kriz mi yönetti? Ne yaptın se? diye…Benim tavsiyem istifa etmemesidir. Başarısını başarılı bir şekilde il başkanı olarak götürmelidir. Ama sonunda kendi tercihidir.Engin’in adaylığı için  parti için ciddi bir handikapta söz konusu. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Engin’e sıcak bakmadığını düşünüyorum. Sonuçları masaya yatırdığınızda Karşıyaka’nın seçimlere oy katkısı ortada. Seçime yıpranmasına rağmen Durak’la girmek başka Engin’le girmek başka. Kocaoğlu da kim daha fazla oy katacak ona bakacaktır.

Ekrem Bulgun:Örgütü bütünleştirme konusunda önemli adımlar attığını düşünüyorum bir yılda Ali Engin’in…. Önümüzde kritik bir seçim var. İstifa ederse çalkantılı bir süreç başlayabilir. Başarılı bir şekilde bir yılını geride bıraktığı il başkanlığını 2014 sürecinde sürdürmesi ve örgütün başında olması gerektiğini düşünüyorum.

Rıfat Nalbantoğlu:İl başkanı kendi bireysel kararını verecek. Yerel seçimlerde parti adına görev üstlenmesi onun hakkıdır. Eğer istifa ederse il yönetiminde onun yerini alacak önemli isimler olduğunu düşünüyorum. Ben başarıyla görev yaptım. Benden sonraki başkanlarda başarıyla görev yaptı. Ali Engin kongre sürecinde yaşanan olumsuzlukları 2-3 ay içersinde kenara bıraktı. Partiyi kucakladı.Devam etmesi iyi ama karar kendisinin...

Selçuk Ayhan:Bu bir yıllık süreyi başarısız bulmuyorum. Ama başarıyı test etmenin yolu süreçle ilgili. Huzurlu bir ortam vardı bir yıldır. Ciddi süreçler yaşanmadı. Yaşanan tek ciddi süreç Karşıyaka’ydı ve bence İl Başkanı müdahaleci bir tavırda bulunarak yanlış yaptı. İl Başkanı seçildiği günden sonra bence Engin’in il başkanı sürecini tamamlaması gerekir. İstifa etmek hakkıdır ama doğrusu görevini tamamlaması ve örgütü seçime götürmesidir.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.