Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de Diyarbakır krizi

Büyükşehir'de Diyarbakır krizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, değişik bir Gezi Parkı Eylemi eşliğinde başladı. Şehir dışında bulunan Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda, CHP’li meclis üyesi Yunus Çankal Gezi Parkı eylemini başlatan gençlere açtığı pankart ile teşekkür ederek destek sunarken, meclis öncesinde yapılan CHP grup toplantısında Diyarbakır krizi yaşandı. CHP’li meclis üyeleri Gaffar Akyel ve Nejat Yılmaz arasında geçtiğimiz ay gerçekleşen Diyarbakır gezisi nedeniyle tartışma yaşanırken, çıkan kavgayı CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’in ayırdığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 21:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı 1’inci meclis oturumu Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşti. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda, son günlere damgasını vuran Gezi Parkı eylemleri de meclise taşınırken, CHP’li meclis üyesi Yunus Çankal açtığı pankart ile yaşanan gelişmelere olan tepkisini dile getirdi. CHP’li Çankal’ın ufak çaplı eylemi sonrasında kendisini uyaran Başkanvekili Aydoğan ise pankart ve döviz açmanın meclis kurallarına aykırı olduğunu belirterek, kişisel tepkilerin meclis dışarısında dile getirilmesini istedi. Yunus Çankal, yurt çapında devam eden protestoları başlatan süreçte oynadıkları rol için gençlere teşekkür eden bir mesaj verirken, eylemi tartışmasız şekilde son buldu.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZE YATIRIM

Meclise gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam edilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılına ait en önemli projeleri arasında yer alan “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi” kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Dünya Bankası Kuruluşu olan Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ve ING Bank ile imzalanan 122 milyon EURO tutarındaki kredi anlaşmasına ek olarak, 11 milyon 200 bin EURO’luk kredi kullanımına ilişkin yetki verilmesi oybirliği ile karara bağlandı. Karar sonucunda, yabancı finans kuruluşlarından uzun vadeli borçlanma esası ile kredi temin edilmesi ve kredinin mevcut vapur iskelelerinin yenilenmesi ve yeni deniz araçları satın alınması gibi faaliyetler için kullanımı öngörülüyor.

 

FOÇA İÇİN KRİTİK UYARI

Diğer yandan, bir süredir Foça’da ve Aliağa’da kafaları karıştıran termik santral iddiaları da yine meclis gündemine taşınan konular arasındaydı. Meclis toplantısında söz alan CHP Meclis Üyesi Haydar Karaman, Bakanlık tarafından Aliağa’ya yeni bir termik santral yapılacağını öğrendiklerini ve projenin önüne geçmek için hep birlikte mücadele etmek istediklerini belirtti. Karaman “Yeni yapılacak olan termik santral Aliağa merkezine sadece 6 kilometre uzakta. Bu kez kentin güneyinde değil kuzeyinde inşa edilmesi düşünülüyor. Bu da rüzgarların yönüne bağlı olarak kirliliğin daha çok olacağını gösterir. Hep birlikte bu projeye karşı mücadele etmeliyiz” diyerek yeni bir çevresel sorunun önüne geçilmesi konusunda meclise uyarılarda bulundu.

 GRUPTA DİYARBAKIR KAVGASI

Öte yandan meclis öncesinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısı’nda ise geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır gezisi nedeniyle Nejat Yılmaz ile Gaffer Akyel arasında tartışma çıktı. Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi olan Nejat Yılmaz’ın Bayraklı Belediyesi Koordinatörü olmasına tepki gösterenler isimler arasında yer alan Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Gaffer Akyel arasındaki gerginlik yeniden su yüzüne çıktı. CHP İl Başkanı Ali Engin’in de katıldığı grup toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır gezisi ile ilgili söz alan Akyel, “Diyarbakır’a barış götürmek amacı ile gittik ve bizi çok güzel karşıladılar. Biz barış elçisi olarak orada yer aldık. Çok güzel etkinlikler yapıldı” dedi. Akyel’in ardından söz alan Yılmaz ise bu sözlere karşı çıkarak, “Ben bu amaçla gittiğinizi bilmiyordum. Şayet bu amaçla gittiyseniz, belediyeyi protesto ediyorum” dedi. Yılmaz’ın sesini yükseltip bağırması üzerine yeniden söz alan Gaffar Akyel, “Sen beni yanında çalışan işçi mi zannettin'“ şeklinde karşılık verirken, bir anda tansiyonun yükselmesi ile birlikte iki isim birbirlerinin üzerine yürüdü. Tartışma sonrasında çıkan kavgayı CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’ ayırdığı da gelen bilgiler arasındaydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.