Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gözler ilçe başkanlarında

CHP'de gözler ilçe başkanlarında

CHP'de ana kademede görev alan ve yerel seçimlerde aday adaylığını düşünen isimler için istifa tarihinin açıklanmasının ardından hareketlilik artarken, gözler ilçelerde örgütün patronu konumunda olan ilçe başkanlarında...Parti kulislerinde metropol de hiçbir ilçe başkanının istifa etmeyeceği ağırlık kazanmış durumda.Metropol dışı ilçelerde ise ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 12:57
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlere 10 ay kalırken CHP’de ana kademede yer alıp aday adaylığı için istifa etmeye hazırlanan isimler hareketlendi. Bu eksende gözler ilçelerde örgütün patronu konumunda olan ilçe başkanlarında.
İl Başkanı Ali Engin’in geçtiğimiz ayki ilçe başkanları toplantısında adaylık için uyarılarda bulunup, " Görünen şu ki eğilim yoklamasının yapılması ağırlık kazanmış durumda.İyi düşünün. Aday olmak için istifa edip de aday gösterilmemeniz durumunda şimdiki görevlerinizi kaybedeceksiniz. Başarılı ve tecrübeli arkadaşlarımız adına gerçekten üzülürüm" dediği ilçe başkanlarının da yerel seçim sürecindeki tavrı netleşmeye başladı.

DÜNDAR’IN GÖNLÜNDE VAR!
Parti kulislerinde metropol de hiçbir ilçe başkanının istifa etmeyeceği ağırlık kazanmış durumda. Mevcut belediye başkanlarının yanı sıra ilçelerde aday adayı patlaması yaşanırken örgütün ağır işçisi konumundaki ilçe başkanları metropolde seçimlere örgütün başında girmekte kararlı. İlçe başkanlarının adaylık için girişimde bulunmamasının en önemli nedeni olarak da ön seçim ve eğilim yoklaması konusunda Genel Merkez’den net bir tavır alamamaları gösteriliyor. Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Bayraklı, Menemen gibi ilçelerde ilçe başkanları belediye başkanlarıyla birlikte hareket ediyor. Karşıyaka, Çiğli, Buca, Karabağlar, Konak gibi yerlerde de ilçe başkanları tarafsızlıklarını korurken Genel Merkez’in işaret edeceği isimle birlikte sahada çalışacak.Metropolde gönlünde belediye başkanlığı yatan tek sisim olarak Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar  gösteriliyor. Kulislerde Dündar’ın gizliden adaylık için nabız yokladığı öne sürülürken, Dündar’a Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destek veriyor.

ÇEPERDE İSTİFALAR OLABİLİR
Metropol dışı lçelerde örgütün başındaki isimlerin ise aday adaylığını düşündükleri ve önümüzdeki günlerde son kararlarını verecekleri öğrenildi. Bergama,Tire, Kınık, Ödemiş, Bayındır, Foça ve Urla da mevcut ilçe başkanlarının aday adaylığına ciddi baktıkları ve istifa etme hazırlığında oldukları konuşulurken, Kiraz ve Kınık’ta da başkanların belediye başkanlığı için istekli oldukları belirtildi.

KARAMUSTAFAOĞLU: DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN İLK KİŞİ İLÇE BAŞKANIDIR
Partinin bir çok toplantısında söz alarak ciddi çıkışlara imza atan Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu , istifa süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kesinlikle istifa etmeyeceğini ve örgütün başında olduğunun altını çizen Karamustafaoğlu, Genel Merkez’in erken bir tarihte istifa istediğini dile getirdi. Seçimlere 8-9 ay olduğunu ve erkenden istifa istenmesinin haksızlık olduğunu söyleyen Karamustafaoğlu, “Bir ilçede belediye başkanı başarısız veya adaylığı tekrardan düşünmüyorsa o makam için düşünülmesi gereken ilk kişi ilçe başkanıdır. Seçimle gelmiştir. Zaten bir önseçimden çıkmıştır. Sokakta sabahtan akşama kadar çalışıp yıllarca partiye emek vermiştir. Hakkıdır da…Ancak süreç zor… Çoğu arkadaşımız boşlukta kalacak. Ne çalışması yapacak gösterilmedikleri takdirde.Erken dağılma süreci yaşanabilir. Önseçim eğilim yoklaması örgüt denetiminde yapılsa ve Genel Merkez bunu dikkate alacağım derse bir çok ilçe başkanı istifayı düşünebilir ancak şu aşamada zor. Kaldı ki adaylık başvuruları sonrası ilçeleri zor bir süreç bekliyor. Eğilim yoklaması deniyor. Peki yapıldı. Sıralamaya girenler atanmazsa herkes gelip hesabını İlçe başkanından soracak. Genel Merkez’e veya İl’e gitmeyecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.