Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Metin Solak ''Son Nokta''yı Meclisim TV'de koydu

Başkan Metin Solak ''Son Nokta''yı Meclisim TV'de koydu

Meclisim TV’de yayınlanan “Son Nokta” programına katılan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Genel Yayın Yönetmeni’miz Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. Türkiye’nin dört bir yanında devam eden Gezi Parkı eylemlerine değinen Başkan Solak, çarpıcı açıklamalarda bulunarak AK Parti iktidarını ve Başbakan Erdoğan’ı eleştirirken, bir süredir dile getirdiği sağduyu çağrısını da yineledi. Çiğli’de devam eden ve tamamlanan projelerini de masaya yatıran Başkan Solak, yerel seçim öncesi aday bolluğu yaşanan Çiğli ilçesinde “Facebook adayları”na ise ilginç bir mesaj gönderdi.

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 10:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Konuşmasına gündemin baş sıralarında yer alan Gezi Parkı eylemlerini yorumlayarak başlayan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak şunları kaydetti; “Bu olaylar doğru analiz edilmesi gereken olaylardır. Ve bu okumayı yapması gerekenler de ülkeyi yönetenlerdir. Olayların çıkış noktası sadece 3-5 ağaç değildir. Bunu iyi anlamak lazım. Bunlar yıllardır süregelen baskının bir sonucudur. Dikkat edilmesi gereken şey ise, siyasetten uzaklaştırılan gençler bu süreci başlatan kesim oldu. Halkın görüşlerini düşüncelerini dile getirmeye çalışan medya devleri dahi bugün iktidara göbekten bağlı durumda. Televizyon programlarına çıkan ve bu konuda açıklama yapan Başbakan bile medya patronlarının yatırımlarını örnek göstererek açık şekilde medyaya tehditlerde bulunuyor. Penguenleri yayınlayan medya organları, taraflı ve yanlı yayınları ile halka bazı olayları yanlış gösterdi. Ülke yöneticilerin dediğim dedik, istediğimiz yaparım tutumlarına, baskılarına devam etti, ediyor da. Toplumun tehdit edilmesini ve baskı altında tutulmasını doğru bulmuyorum. Halk bizim söyleyemediklerimizi öylesine paylaşıyor ki, vatandaş her şeyin farkında. Biz siyasetçiler olarak bu süreçte mantıklı hareket ederek, sağduyulu olmaya çalışıyoruz.”

“HÜKÜMET SAĞDUYULU OLMALIYDI”

İzmir’de çok konuşulan konuların başında gelen eli sopalı polisler iddialarına bir hukukçu gözü ile yorumlayan Solak, “Kanunsuz müdahale. Polis camiasının tamamına bu konuyu mal etmek yanlıştır. Nitekim polis müdahalesi olan yerlerde şiddet artarken, polisin olmadığı yerde barış hakim. Polisin büyük kısmı genç ve halk ile temasta bulunmamış. İnsanları kışkırtmazsanız bu olaylar olmazdı. Bu süreçte ülkeyi yöneten hükümetin sağduyulu olması gerekirdi” diyerek süreci alevlendirenin yine hükümet olduğunu kaydetti.

“TENCERE TAVA DEDİKLERİ…”

Gezi Parkı eylemlerine birbirinden ilginç yorumlarla farklı bir bakış açısı katan Başkan Solak, konuşmasına yine Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek devam etti ve şunları kaydetti; “Biz tencereyi tavayı hiçbir zaman küçümsemedik. Bugün o küçümsedikleri tencere tava, Anadolu’da yaşayan insanların hayatında önemli yer teşkil ediyor. O tencere tava ki, Anadolu insanının yediği iki lokmayı temsil eder. Biz her türlü tepkiye, her zaman saygılı olduk. O tencere tavalarla çok iktidar değiştirdiğini de gördük. Tencere tava dedikleri, coptan, TOMA’lardan, biber gazlarından ve bir çok yerden çıkan gazlardan daha önemlidir.”

“BEN DE ÇAPULCUYUM”

Başbakan Erdoğan’ın son günlerdeki sert tavrını da eleştirmeyi ihmal etmeyen Solak, “Zengini hayırsız evlat, kocayı müsrif avrat, siyasetçiyi de inat bitirir. Başbakan’ın bir AVM yapılacak diye ülkenin yarısından fazla insanı karşısına alması doğru değil. Ayrıca AK Parti’nin yüzde 50 oy söylemi de yanlış. AK Parti en güçlü döneminde bile yüzde 40’ları geçemeyen bir partidir. İnsanların hayatlarına karışmak, oturmalarına kalkmalarına laf etmek, onları kısıtlamak, halkını ezmek, insanları alçaklar, çapulcular, ayyaşlar diye nitelemek, halkı azarlamak, onları tehdit etmek iktidara yakışmıyor. Halkı ezmek hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Biz parti olarak hiç kimseyi ötekileştirmedik. Biz hiç kimseyi çapulcu ya da ayyaş diye ayrıştırmadık. Bu ülkede herkes çapulcu olabilir. Eğer çapulculuksa, ben de çapulcuyum. Anarşistlik ise, ben de anarşistim. Çapulcu olmaktan gocunmayız. Ama demokrasiye ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan bireyleriz” dedi.

MİTİNGE SERT ÇIKTI: KURU İNAT FAYDA GETİRMEZ

AK Parti’nin 23 Haziran tarihinde İzmir’de yapmayı planladığı ve Başbakan Erdoğan’ın da katılmayı düşündüğü mitingine de tepki gösteren Başkan Solak, “Miting toplumsal kargaşaya neden olmaz. Sonuçta eylemleri yapanlar makul ve aklı başında insanlar. Eylem yapacağım diye bunu savaşa çevirmemek gerek. Bu eylemi yapan gençler kırmadı dökmedi. Bu tarz şiddet olaylarına karışan başka isimlerdi. Siyasette kavga fayda getirmez. Milyonlarca seçmen bu kuru inadın ve tavrın yanlış olduğuna inanıyor. Eylemlerin yapılmasından sonra birçok ankette, bu eyleme destek veren birçok kesimin de AK Parti tabanından olduğu açıkça görülüyor. Demokrasiye sahip çıkmak gerekir. Ve bu eylemleri de demokrasi çerçevesinde götürmek gerekir. Yakıp yıkmak demokrasiye yakışmaz“ ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN ÇİĞLİ KONUSUNDA İHMALİ OLABİLİR”

Çiğli’de AK Parti’ye ait ilçe binasının yakılmasını konusunda şok bir açıklamanın altına imza atan Solak, olayı şöyle yorumladı, “Bu konuda gerekli incelemelerin yapıldığını biliyorum ve bazı kişiler gözaltına alındı. Ancak burada ihmalden ve belki de kasıttan söz edilebilir. Bu eylemlere karşı tedbir almamaktan söz edilebilir. Ancak benim duyduğum, gerekli tedbirlerin alınmadığı yönünde. Konu hakkında net bilgim yok, ancak duyduklarımdan hareketle, olayı sabote etmek, kışkırtmak için farklı gruplar da bunu yapmış olabileceğini söyleyebilirim. Ancak kırıp dökmeyi tasvip etmiyorum.Bu konuda herkesi dikkatli olmaya ve sakin kalmaya davet ediyoruz.”

“İKTİDAR, GEZİ PARKI OLAYLARINDAN KAR ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Parti olarak CHP’nin olaylar karşısındaki tutumunu da olumlu bulduğunu söyleyen Solak, “Gezi Parkı olayları karşısında CHP hiçbir zaman çıkar peşinde koşarak ya da oy hesabı yaparak yaklaşmamıştır. Bu olaylar asıl, hızla ivme kaybeden ve daralma içerisinde olan bir iktidara yarar. İktidar bu hareketi halk kitlelerini elinde tutabilmek için kullanmakta ve onlar için de kaybettikleri desteği sağlamak adına büyük bir fırsat oldu. Halkın sandığa bir şekilde yansıtacağını düşünüyorum ancak, CHP olaylardan kar elde etme amacında olmadı. Kavgadan nemalanmadık. Bu süreçte kimin kavgadan rant elde etme peşinde açıkça ortada” dedi.

“ÇİĞLİ’DE BAŞARI ORTAK AKLIN ÜRÜNÜDÜR”

Göreve geldiği andan bugüne dek Çiğli ilçesine birçok katkı sağladığının altını çizen Başkan Metin Solak ilginç bir kıyaslamada bulunarak iktidarı da dolaylı yoldan eleştirdi; “Biz bu kente hizmet ederken kentin tamamına ulaşmaya çalıştık. Hiç kimseye “Ben yaptım oldu”larla yanaşmadık. Kapı kapı dolandık, vatandaşlarımızla hep birebir temastaydık. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları ile bun çalışmalarımızı destekledik. Faaliyetlerimizi yürütürken, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kanat önderleri, esnaflar, iş adamları ile devamlı fikir alışverişinde bulunduk. Bugün Çiğli’de yapılan güzel şeyler hep bu ortak aklın ürünüdür. Bu dört yılda Çiğli’de gözle görülür bir atılım var. Çiğli İzmir’in hep arka bahçesi olarak görüldü. Çöp tesisleri, büyük kanalın arıtma tesisi yerler hep burada. Eskiden vatandaş Çiğli’de oturuyorum demeye çekiniyordu. Biz bunu ortadan kaldırdık. Çiğli halkının birebir ulaşabildiği ve büyük ölçüde yanında olan bir belediye başkanı var. Bugün artık bu ilçede halka hizmetin hakkını veren bir yönetim var.

“DİYARBAKIR GEZİSİ ÜLKE ÇAPINDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI”

Çok tartışılan ve gündemden düşmeyen Diyarbakır gezisi hakkında da konuşan Başkan Solak, “Diyarbakır’a gitmek benim için geziye katılan diğer başkanlara göre iki kat önemliydi. Gençliğim ve üniversite yıllarım orada geçmişti. Bu gezi bazılarının hoşuna gitmeyebilir, değişik açıdan olaya bakan da olabilir. Ama CHP demokrasiye inanan bir partidir. Biz faklı fikirlere hep hoşgörü ile baktık. Bu gezi Türkiye çapında da büyük yankı uyandırdı. Orası da bu ülkenin bir ilidir. Orası da Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde bir kentidir. Biz parti olarak halkların kardeşliğine inanıyoruz. Parti olarak kimseyi ötekileştiremeyiz ve bu ülkenin her karışına, her iline de ziyarette bulunabiliriz. Gezi çerçevesinde oraya gitmemiz kadar doğal bir şey yok” diyerek eleştirilere net cevap verdi.

BAKAN’A ALTGEÇİT ELEŞTİRİSİ

Çiğli’de kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Solak, geçtiğimiz ay yapılan eylem ile yeniden gündeme gelen halkın altgeçit taleplerine ve ilçenin trafik sıkıntıları için ise, “Kentin sorunu bitmez. Oradaki arkadaşlarımızın sorunları dile getirme biçiminde eksiklik vardı ancak talepleri haklıydı. Büyükşehir Belediye Başkanı kent için önemli bir projeyi hayata geçirirken, böyle bir eylem tavrı uygun değildi. Kendilerini ikna etmeye çalıştık ama üzücü olaylar yaşadık. Bu ilçe ortandan ikiye yeni bölünmedi. 150 yıl önce de durum buydu. Anadolu Caddesi de eskiden vardı. Önemli olan çözüm üretirken, kentlinin yaşamını zorlaştırmayan çözümler üretmektir. Anadolu Caddesi’nin trafik sıkıntısının çözümü konusunda Aziz Kocaoğlu ile birlikte hazırladığımız planlar var. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Kendilerine sunduk. Demiryolu ile ilgili sorunda ise, projenin muhatabı TCDD’dir. Bu konuda zamanında bir bakanın halka verdiği cevabı da biliyorum. “Getirin 35-40 milyon lirayı oradan altgeçit yapalım” demişti. Çiğli bunu unutmayacaktır. Bu parayı bulacak olan ve sorunu çözecek olan hükümettir. Projeyi hazırlayan bürokratların elbette yanlışı vardır. Ama vatandaşımız da o eylemi yanlış yere yönlendirdi” şeklinde açıklamada bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Başkan Solak yine ilçe için büyük önem arz eden Güzeltepe’deki kentsel dönüşüm projesi hakkında da açıklamada bulunarak, projenin yaklaşık 7 aydır Büyükşehir Belediyesi’nde beklediğini hatırlattı ve, “Bu projeye sadece Güzeltepe ölçeğinde bakmamak lazım. Biz orada bir örnek başlattık. Oradaki 259 parsel içerisinde halkın mağdur olmadığı bir proje yaratmak istedik. Büyükşehir Belediyesi’ndeki incelemeler tamamlanırsa, Türkiye’nin en iyi kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. İnsanlar bu örneği görecekler” dedi.

“GURUR VERİCİ”

Geçtiğimiz aylarda bir medya kuruluşu tarafından kendisine verilen “Yılın belediye başkanı” ödülünün kendisi için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Solak, “Çiğli gibi güzel bir ilçenin belediye başkanı seçilmek gurur verici. Ülke genelindeki birçok siyasetçinin ödül aldığı bir ortamda beğenilmek ve iyi şeyler yapan bir belediye başkanı olarak anılmak benim için gurur verici. İzmir’in aydın güler yüzlü ve geleceğe umutla bakan ilçesi Çiğli adına bu ödülü almaktan onur duydum” diye konuştu.

SABOTE EDEN OLMAZSA…

Başkan Metin Solak, ilçedeki iki büyük yatırım olan en büyük hastane ve en büyük adliye binası için net konuşarak, “Bize inanan ve güvenen arkadaşlarımızla bu süreci en hızlı şekilde ilerletiyoruz. Projelerimiz hayata geçmek üzere. İlçenin kuzeyine en büyük hastaneyi yaparak hizmete açacağız. Diğer yandan en büyük adliye sarayı için planlar da meclisten geçti. Bunun bakanlığa ulaşması ile birlikte yer tahsisi için gerekeni yapacağız. Bunu sabote edip engellemeye çalışan olmazsa, Çiğli’ye büyük bir yatırım gelecek. Bizim asıl katkımız Çiğli halkına olacak” dedi.

“AK PARTİ’YE “İÇKİ” GÖNDERMESİ”

AK Parti’nin Çiğli için hedeflerine yeniden iddialı yanıt veren Solak, “Ben görmem. Çocuklarım görmez, onların çocukları da görmez. Açıkça söylüyorum, Metin Solak olsun ya da olmasın, Çiğli’de iktidar 100 yıl daha değişmez. Çiğli yaşam tarzına önem veren bir yer. Hiç kimse Çiğli’de hayatına karışılmasını istemez. Şunu rahatlıkla diyebilirim ki, Çiğli’de AK Parti’ye oy veren birçok arkadaşımızın “Ayyaş” lafından rahatsız olmuş durumda. Halk istediği zaman, istediği gibi çıkıp içkisini içmek istiyor ve buna karışılmasını da tepki gösteriyor. Ben bunları Çiğliliye hakaret olarak sayıyorum. Özetle, AK Parti Çiğli’yi 100 yıl daha alamaz diyorum” diye konuştu.

“ALIN YAZIMDA VARSA YENİDEN BAŞKANIM”

Solak, yerel seçimler öncesi yeniden aday olup olmadığı konusundaki sorulara ise, “Demokrasiye inanıyoruz. Demokrasi yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Elbette Çiğli’de adaylar çıkacaktır. Hem bizim partimizde ,hem de diğer partilerde. Bu süreç demokrasiye inanmış arkadaşların sürecidir. Herkese başarılar dilerim, iyi çalışmalar diliyorum. Bu süreci, demokrasi içerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde, iftira atmadan yalanlara sarılmadan geçirmeliyiz. Çiğli halkı da bu süreci yakından takip edecek ve tercihini yapacak. Ancak, yeni belediye başkanı seçilene kadar, ya da yeniden belediye başkanı seçilene kadar ben bu koltuktayım. Ben de çalışmalarımı sürdürüyorum. Aday mıyı? Bunu Parti Genel Merkezi ve halk iradesi belirleyecek. Halkım beni destekler ve Genel Merkez uygun görürse yeniden adayım ve hizmet etmeye devam edeceğim. Eğer vatandaş benden memnun değilse, ben de inat etmem ve ısrarcı olmam. Kamuoyu araştırmalarında da bizden yana büyük bir memnuniyet var. Zaten alın yazımda varsa yeniden başkan olurum ve hizmetlerime de devam ederim” dedi.

ÇİĞLİ’DE “FACEBOOK ADAYLARI” VAR

CHP Genel Merkezi ile sık sık bir araya gelmesi ve temasları hakkında da konuşan Başkan Solak, “Bugüne dek hiçbir olumsuz tepki almadım. Partim benden başarı istediğini dile getirdi. Kıstas olarak bütçemize, hayata geçen yatırımlara, başarılara, projelere, kamuoyu araştırmalarına performansa bakacaklar ve halka da sorarak benim için değerlendirmede bulunacaklar. Ben ortada herhangi bir sorun olduğunu gömüyorum. Genel Merkez her şey yolunda giderken, sebep yokken, başarılı bir belediye başkanını da kolay kolay değiştirmez. Kalkıp birileri birileriyle fotoğraf çekildi diye, birilerine vaatlerde bulundu diye, Genel Merkez belediye başkanını değiştirmez, Çiğli halkı da buna fırsat vermez. Facebook adayları fotoğraflar çekilerek, bu fotoğrafları yayarak belediye başkan adayıyım diyor olabilir ancak, Çiğli’ye hizmet etmek amacı ile yola devam ediyoruz. Onların da arkamızdan geleceğine inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.