Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa sil baştan: Kongre 7 Temmuz da

CHP Aliağa sil baştan: Kongre 7 Temmuz da

CHP Aliağa’da olağanüstü kongre için yeterli imzanın toplanması ve İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın istifa etmesiyle birlikte toplanan ilçe yönetimi hem ilçeyi kongreye kadar götürecek bir başkan seçti hem de kongre tarihini belirledi. İl Başkanlığı ile yapılan istişare sonrası yönetim mevcut ilçe sekreteri Musa Özcan’ı ilçe başkanlığına seçti. Kongre tarihi ise 7 Temmuz olarak belirlendi. Olağanüstü kongre Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.Kongrede Musa Özcan ve son ilçe kongresinde Oğuzhan'a kaybeden Özcan Durmaz'ın aday olacağı öğrenildi.Aliağa süreciyle ilgili bilgi veren Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel,"Kongre sürecine müdahil olmamız söz konusu değil.Delegeler özgür iradeleriyle kararını verecek. Onların iradesi bizimde irademiz olacak"dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 17:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Son dönemlerde polis baskını ve istifalarla sancılı bir dönem geçiren CHP Aliağa’da delegeler düğmeye basmış, olağanüstü kongre için yeterli olan imza noter aracılığıyla İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı’na ulaştırılmıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine belediye başkanlığına aday adaylığını çok önceden açıkladığı ve ilçe örgütünde birlik beraberliği sağlayamadığı için delegelerin tepkisini çeken CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 3 Haziran itibariyle ilçe başkanlığından istifa etmişti.

7 TEMMUZ KONGRE
Aliağa’da olağanüstü kongre için yeterli imzanın toplanması ve İlçe Başkanı Oğuzhan’ın istifa etmesiyle birlikte toplanan ilçe yönetimi hem ilçeyi kongreye kadar götürecek bir başkanı hem de kongre tarihini belirledi. İl Başkanlığı ile yapılan istişare sonrası yönetim mevcut ilçe sekreteri Musa Özcan’ı ilçe başkanlığına seçti. Kongre tarihi ise 7 Temmuz olarak belirlendi. Olağanüstü kongre Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

DURMAZ YEŞİL IŞIK YAKTI
Kongre tarihinin belirlenmesi sonrası gözler adaylara çevrildi. son ilçe kongresinde Oğuzhan’a rakip olan Özcan Durmaz’ın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Durmaz’a imzacıların tamamına yakını destek veriyor. Durmaz’ın da yakın çevresine ‘tek aday da konsensüs sağlanırsa adaylığı kabul ederim. Bu süreçte iki üç adaylı bir kongre yaşanması partiye zarar verir” dediği ve ilçe başkanlığına yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

ÖZCAN DA ADAY

Kongrede aday olması beklenen diğer bir isimse ilçeyi kongreye kadar götürecek isim olan Musa Özcan…Uzun zamandır ilçe sekreterliği görevi yapan Özcan’a, eski başkan Oğuzhan’a yakın delegeler destek veriyor.

EREL: MÜDAHİL OLMAYACAĞIZ
Aliağa süreciyle ilgili bilgi veren Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, “ Partimiz dinamik bir parti…Aliağa’daki boşluk kısa sütrede kapanacaktır. İl yönetimi olarak tüzüğe uyuyoruz. İlçe yönetimi ile istişare içindeydik. Kongreyi 7 Temmuz olarak kararlaştırdık. Kongre sürecine müdahil olmamız söz konusu değil. Bundan önceki süreçte akışında gitti ama bizim gözetimimizdeydi. Delegeler özgür iradeleriyle kararını verecek. Onların iradesi bizimde irademiz olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.