Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Basın önünde cevap vermeyelim”

“Basın önünde cevap vermeyelim”

AK Parti İzmir Milletvekilleri önceki gün Ankara’da biraraya gelerek son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Vekiller, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan’ın twitter üzerinden yazdıklarına basın üzerinden cevap vermeme konusunda hem fikir oldu.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 13:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Rıfat Sat önceki gün Ankara’da biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan katılmadı.

KENETLENMEMİZ LAZIM

Toplantıda Milletvekillerinin ana konusu Gezi Parkı olayları ile Günay ve Kalkan’ın attığı twittler oldu. Milletvekilleri, “Atılan twittler partimize zarar veriyor. Kenetlenmemiz lazım. Bu süreçte polemikten uzak duralım. Özellikle Kalkan’ın attığı twitlere basın üzerinden yanıt vermeyelim” konusunda hemfikir olunduğu öğrenildi.

MİTİNG YAPILSIN MI YAPILMASIN MI

Milletvekilleri İzmir’de miting yapılıp yapılmaması konusunu da masaya yatırdı. Bazı milletvekilleri miting yapılmasını isteyerek teşkilata ve vatandaşlara mesaj verilmesi, İzmirlilerin olayları bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından öğrenmesi gerektiğini savundu, bazı milletvekilleri ise miting yapılması durumunda gerginliği artabileceğini ifade etti.

TWEET ATTI


2007’de CHP’den AK Parti’ye geçen Kalkan, şu tweetleri atmıştı:

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’, ’Özgür insan, örgütlü toplum, demokratik devlet’, ’Zamanı geldiğinde kimsenin kuşkusu olmasın gereğini yaparım. Önce insan’, ’Ben bu partiye demokrasiyi savunduğum için geldim. hala bu dünyamı yaşatıyorum. Hiç kimse bunu engelleyemez. Önce insan’, ’Dağlarına bahar gelmiş memleketimin haberin var m? Taş duvar demir kapı kör pencede. Önce insan’, ’Yeter, söz gençliğin’, ’Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var’, ’Kimse şah değil padişah değil. Önce insan’, ’Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Kutsallar dışında herkes ve her hareket eleştirilebilir’, ’Ortamı yumuşatalım. Herkes ama herkes kendini sorgulasın’, ’Sıkılmış bir yumrukla hiçkimse ile tokalaşamazsınız”

’SANIRIM TWEET ATARKEN KENDİNDE DEĞİLDİ’

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın twitter mesajlarının ardından, ona yakın Erdal Kalkan’ın da Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek tweetleri, bazı AK Parti’li milletvekillerinin tepkisine neden olmuştu.


AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, partiye karşı oyun oynandığını, parti içinden birilerinin de buna çanak tuttuğunu belirterek, "Başkası bize krallık verse biz burada sıradan üye olmayı tercih ederiz. Kıblemiz hiçbir zaman değişmez. İçimizdeki bazı arkadaşlarımız herhalde o kadar rahatsız olmuşlar ki, kendilerini küçük birkaç toplantıda ve sosyal medyada ifade etme gereği hissetmişler. Ne oldu, ne değişti de bu noktaya geldile? Başbakan dün neyse bugünde o. Kusura bakmasınlar ama Başbakanımızı kimseye yedirtmeyiz. Herhalde o tweetleri atanlar kendinde değildi ve öyle zannediyorum ki, ilgi ve alaka görmediği hissine kapılmış ve oluşan bu çatışma ortamından beslenip dikkat çekme çabalarına giriyor” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.