Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 18 ilçe başkanının istifası cepte

CHP'de 18 ilçe başkanının istifası cepte

CHP Genel Merkezi'nin yerel seçimlerde aday olmayı düşüne il, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin 15 Temmuz’a kadar istifa etmesi gerektiğini açıklamasıyla birlikte İzmir parti örgütünde de istifa rüzgarları esmeye başladı

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 13:05
İZMİR- CHP İl Başkanı Ali Engin, dün genel merkeze giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun Engin’e “Kasım-Aralık ayına kadar bekle” dediği öğrenildi. Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre öte yandan 18 ilçe başkanı "adaylık" ve "istifa sinyali verirken, 11 ilçe başkanı ise, aday olmayı kesinlikle düşünmediğini açıkladı. Bir ilçe başkanı ise, görüş belirtmedi.

ADAYLIĞA GÖZ KIRPIP İSTİFA SİNYALİ VERENLER:
* Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, görevinden istifa ederek yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olduğunu duyuran ilk isim oldu. Şan, "İzmir'de kadın bir belediye başkanı olmasını istiyoruz. bu göreve talibim" dedi.
* Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, "Aday olmam konusunda yoğun bir baskı var. Belediye başkan aday adaylığı için görevimden istifa edeceğim"
* Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz: "Bu konuyu örgütüme danışacağım. Bazı arkadaşlarım belediye başkan adayı olmam konusunda talepleri var. Ancak bu konuda aceleci olmayacağım. Örgütü dinleyeceğim. Ayrıca aday belirlemedeki yöntem önemli. 8 Temmuza kadar düşüncem olgunlaşır. Partililerimizin görüşleri bizim için önemli."
* Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Levent Ölçer: "Daha şuan kafamda bir şey yok. Bu sadece benim vereceğim karar değil. Bu kararı önümüzdeki günlerde vereceğim."
* Bornova Belediyesi Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Enver Dündar: "Şuan ilçe başkanlığı yapıyorum. Bu konuyla ilgili bir şey diyemiyorum. Önümüzdeki günlerde net kararımı vereceğim. Bir şey söylemek için erken."
* Foça İlçe Başkanı Osman Merte, "Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmayı düşünüyorum. Bu yüzden görevimden istifa edeceğim"
* Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil: "Bu konuda net kararımı henüz vermedim. Son güne kadar düşüneceğim."
* Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı: "Son ana kadar düşüneceğim. Örgüte danışmam gerekiyor. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla değerlendirme yaptıktan sonra net kararımı vereceğim."
* Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş: "Arkadaşlarımızla konuşacağız. Halka ve örgüte danışmadan bir karar vermek söz konusu olamaz. Bir çalışma yapacağım. Sivil toplum örgütlerini, muhtarlarımızı ve partililerimizi ziyaret edip görüşlerini alacağım. Ondan sonra da karar vereceğim."
* Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan: "Meclis üyeliği düşünüyorum."
*Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel: "Bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Arkadaşlarımla gerekli değerlendirmeleri yapacağım."
* Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör: "Ben belediye başkan aday adayım. Gerekli tarihte istifa edeceğim."
* Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı: "Siyaset yapan herkes aday olma hakkına sahiptir. Değerlendireceğiz. Uygun görülürse düşüneceğim."
* Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz: "Yönetimde aday çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum. Örgütün adayı belirlemesini istiyoruz. Israrlı talebimiz bu. Bekleyeceğiz."
* Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık: "Yerel seçimlerde ilçe belediye başkan aday adayı olmayı düşünüyorum."
* Karaburun İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan: "Aday olmayı düşünüyorum. Genel merkezle görüş görüşüp kararımı vereceğim."
* Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, "Şuan bir şey söylemek için erken. Önümüzde daha zaman var"
* Narlıdere İlçe Başkanı Asker güneş, "Bu konuyla ilgili kararımı son gün vereceğim"
GÖREVİNİN BAŞINDA KALACAKLAR:
* Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: "Kesinlikle adaylık düşünmüyorum."
* Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: "Ne belediye başkanlı ne de meclis üyesi olma gibi bir talebim yok. Görevimin başında olup partiyi seçime hazırlayacağım. Burada nöbet tutacağım."
* Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin: "Kongrede 'aday olmayacağım' diye partililere söz verdim. Bu sözümü yerine getireceğim. Hiçbir yere aday değilim."
* Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: "Partiyi seçime götürmek istiyorum. Adaylık düşüncem yok."
* Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan: "Herhangi bir yere aday değilim. Görevimin başındayım."
* Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege: "Aday değilim. Partimi yerel seçimlere hazırlayacağım."
* Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu: "Aday değilim. İstifa etmeyeceğim."
* Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar: "Kesinlikle aday değilim. Görevimin başında kalacağım."
* Beydağ İlçe Başkanı Murat Kırcan: "Adaylığı düşünmüyorum."
* Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli: "Şuan düşünmüyorum. Görevimin başındayım"
* Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, "Herhangibir yere aday değil. Partiyi yerel seçimlere taşıyacağım"
İL YÖNETİMİ DE BOŞALACAK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, istifa edip etmeyeceğine Genel Başkan'la yapacağı görüşmeye göre karar vereceğini açıklarken Engin'in il yönetiminden de birçok ismin istifa etmesi bekleniyor. Yönetimden Hüseyin Mutlu Akpınar, Nurcan Adıgüzel, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Serdar Sandal, Kemal Kaygül, Savaş Akıncı, Ülkümen Rodoplu ve Metin Atmacı'nın istifa edebileceği belirtiliyor. Y.ASIR

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.