Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Ay Yıldızla Gündoğdu’ya indi

CHP Ay Yıldızla Gündoğdu’ya indi

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Cumhuriyet Halk Parti’li buradan Gündoğdu’ya yürüyerek Taksim Gezi Parkı’na destek yolladı. Yürüyüş esnasında ve Gündoğdu Meydanı’nda görülen tek bayrak ise ay yıldızlı Türk bayrağıydı

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 22:25
EGEPOSTASI/ ERMAN ŞENTÜRK-Yaklaşık iki haftadır yurdun dört bir yanında devam eden Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce CHP’li Gündoğdu Meydanı’na yürüyerek İzmir’i kırmızıya boyadı. Etkinlik sırasında Gündoğdu Meydanı Türk bayrakları ile donatılırken,yaşanan manzara ise Cumhuriyet Miting’lerini aratmadı.

ÖRGÜT, ÇAĞRIYA HAZIR KITA DESTEK VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı bir yürüyüş düzenleyerek, binlerce partili ile Alsancak Gündoğdu Meydan’ına akın etti. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe körfezden tekneler de destek verirken, İzmir milletvekilleri, PM üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, örgütün il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları ile gençlik kolları, mahalle temsilcileri ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de alanda yerlerini aldı.


 

ALANDA BİNLERCE KİŞİYE SESLENDİLER

“Her yer Taksim, her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ve marşlar eşliğinde alana ulaşan CHP’li grup burada toplanarak, parti otobüsten halka seslendi. Alanda bulunan binlerce kişiyi selamlayan CHP İzmir milletvekillerinden Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, gençliğin ülkede değişim için üstlendiği kritik role işaret ederek, direnişin bir halk hareketi olduğunu ve eylemin siyasallaşmasına karşı olduklarını söyledi.

  

ŞİMDİ HESAP VAKTİ

Gündoğdu Meydanı’ndaki konuşmasına alkışlar eşliğinde başlayan Mustafa Moroğlu, “Gençler diktatörlüğe karşı direnişe geçti. Biz onlara destek olmak amacı ile parti olarak toplandık ve yanlarındayız. Bu bir halk hareketi ve gençlerin direnişidir, siyasi partilerin sembol olacağı bir olay değildir. Biz de direnişi siyasallaştırmamak için buraya parti bayrakları ile değil, Türk bayraklarımızla geldik. Bundan sonra AK Parti yalanları ile gençleri aldatamayacak. Bu meydanlar halkındır, halkın kalacaktır. Doğal afetlerde nasıl meydanlarda toplanıyorsak, birbirimize destek oluyorsak, aynı şekilde demokrasi mücadelelerimizde de burada olacağız. AK Parti bu sebeple, bu korku ile meydanları yok etmeye çalışmaktadır. Ben günlerdir direnişe katılan vatandaşlar ile birlikteyim. O kadar esnafla, onca vatandaşla görüştüm. İçlerinde zarar görene rastlamadım. Bu iddialar, sadece ve sadece direnişi bölmek ve mücadeleyi bitirmek amacı ile ortaya atılan iddialardır” dedi. CHP’li Moroğlu, konuşmasının devamında hep bir ağızdan atılan “Gün geldi, devran döndü, şimdi hesap vakti” sloganları ile kalabalığın coşkusuna ortak oldu.

MİLLETVEKİLLERİ GENÇLİĞİ İŞARET ETTİ

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Moroğlu gündüz saatlerinde başlayan ve Başbakan Erdoğan ile “Taksim Platformu” arasında gerçekleşen görüşmeleri şöyle yorumladı; “Başbakan’ın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekir ve gençlerin demokrasi taleplerini geri çevirmemeli. Hiçbir güç insanların haklı taleplerine karşı duramaz.” CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel de gösterileri 3 bin yıllık hayalin devamı olduğunu söyleyerek, “3 bin yıldır savaşsız barış içinde bir dünyanın hayali var ve artık bu hayalleri gerçekleştirme günü geldi” diyerek alandaki binlerce gence seslendi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.