Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manduz'dan Kürüm'e eleştiri ve öneri!

Manduz'dan Kürüm'e eleştiri ve öneri!

Son olarak eski İzmir Milletvekili Enver Öktem’in danışman olarak belediye bünyesine katılmasıyla belediyeyle örgütün arasındaki iplerin iyice gerildiği CHP Karabağlar’da ilçe başkanı Polat Manduz’dan çarpıcı açıklamalar geldi.İlçe Başkanı Manduz, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün dünürü olan Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz’ın başkanlık oluru ile ‘memur başkan yardımcılığı’ kadrosuna geçirilmesinin ‘etik’ olmadığını söyledi. Manduz,vatandaşların Kürüm'ü sokakta görememekten şikayetçi olduğunu belirttikten sonra “Başkan sabah erkenden çıkıp halkın arasına girmeli. Girdiğini halk hissetsin” önerisinde bulundu, partinin oy oranının da Karabağlar’da yüzde 52 olduğunu açıkladı. Kürüm'den de Manduz'a jet yanıt geldi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 16:35
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştiren Manduz’un hedefinde geçtiğimiz günlerde, “Karabağlar'da bazıları ben olduğum sürece bir yere gelemeyeceklerini bildiklerinden farklı yollara başvuruyorlar. 10 ay sonra ekibimi değiştireceğim. Daha değişik bir kadroyla yola devam edeceğiz” çıkışı yapan Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Sıtkı Kürüm vardı.Son olarak eski İzmir Milletvekili Enver Öktem’in danışman olarak belediye bünyesine katılmasıyla belediyeyle örgütün arasındaki iplerin iyice gerildiği CHP Karabağlar’da ilçe başkanı Manduz’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

KÜRÜM'DEN YANIT- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"ETİK DEĞİL"
Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün dünürü olan Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz’ın başkanlık oluru ile ‘memur başkan yardımcılığı’ kadrosuna geçirilmesi girişimine ateş püsküren Manduz, “Belediye Başkanı Kürüm'ün dünürü olan Muslu Yılmaz'ın memur yapılmasını doğru ve etik bulmuyorum. Kendisi meclis üyeliği de yapıyor. Memur yapılması sanki ‘CHP gerideymiş, bir daha kazanamayacakmış’ algısı yaratıyor. Buna sebep olan ve izin verenin de doğru yaptığını düşünmüyorum” dedi.


“ÖRGÜTTEN ŞİKAYETLER GELİYOR”
Son olarak eski İzmir Milletvekili Enver Öktem’i danışman olarak belediye bünyesine katan daha öncede Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Narlıdere eski İlçe Başkanı Halil Serbeş ve Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Süne gibi isimlere danışmanlık veren Kürüm’e örgütten bu doğrultuda tepkiler olduğunu belirten Manduz, ““Örgütten ciddi şikayetler geliyor. Partimizde önemli görevlerde bulunmuş bu kişilerin çalışmalarından, görev almasından haz duyuyorum. Ama onların siyasallaştırıp partiye getirmedikleri yapı var. Danışmanların arasında kimisi ilçe başkanı, milletvekili olmuş kişiler var. Bugüne kadar 10 adamı tutup partiye getirmediler. Eğer bu kişiler belediyeye siyasi olarak girdilerse siyasi görevlerini yapmıyorlar” diye konuştu.

"YENİ BELEDİYE VURGUSU YAPIYORUZ"

Belediyedeki bürokratları eleştiren ve Belediyenin halkla iletişim kurma konusunda eksikleri olduğunu dile getiren Manduz, “Belediyenin atamış olduğu bürokratların örgüt ile bağlantısı yok. Özellikle beyin olan bazı müdürlükler, başkan yardımcılıkları halktan gelen talepleri karşılayamıyor. Biz, ilçede 180 bin kişinin elini sıktık, alanlardayız. Herkes şikayetçi. Vatandaşa tepkisini azaltmak için ‘yeni belediye’ vurgusu yapıyoruz. Ama zaman zaman başarılı olamıyoruz. Bugüne kadar belediyeye yapılan personel alımları da Kürüm ve ekibinin kendi inisiyatifi ile yapıldı örgüte danışılmadı” dedi.




“SABAH ERKENDEN HALKIN ARASINA KARIŞMALI”
Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’e sokakta halkla daha fazla iç içe olması önerisini getiren Manduz, “Başkan sabah erkenden çıkıp halkın arasına girmeli. Girdiğini halk hissetsin. Uzundere Rekreasyon Alanı Türkiye’nin en büyük projesidir. Belediye başkanı halkın içine daha sık girmeli. İnsanlar başkanı görememekten şikayet ediyorlar. Bunları başkana söyledim, anlattım. Kendisi ‘çıkıyorum’ diyor. Ben bunu yeterli bulmuyorum” diye konuştu.

“MEMNUN DEĞİLSE NİYE 10 AY BEKLİYOR"
Kürüm’ün daha önce gündeme gelen “10 ay sonra ekibimi değiştireceğim” sözlerini doğru bulmadığını anlatan Manduz, “Biz belediye başkanının ekibini değiştirmesine karışmayız. Sözleri yanlış anlaşılmaya neden oluyor. Ekibinden huzursuz, mutsuzsa o andan itibaren görevlerini sonlandırmalıydı. Bana danışmasına gerek yok. Biz onun görevlerine müdahale etmiyoruz. Partiyi temsil eden belediyelerimizi kendi kadrolarını seçmekle özgürlerdir. Düzgün gitmeyen işleri uyarmak bizim görevimiz. Şu anda kadrosunu değiştireceğini kendisi de itiraf etti. Memnun değilse niye 10 ay bekliyor. Herkes kendi görevini yapsın. Belediye başkanı halk önderidir. Halk oy verirken bunu dikkate alıyor. Bütün halkı temsil ediyor. Belediyenin başkanı değil, halkın lideri olması lazım. Örgütlerin görevi başkanların işine karışmak zaten değildir” dedi.

“PARTİNİN OYU YÜZDE 52”
Son araştırmalara göre partinin oy oranını da açıklayan Manduz, “Karabağlar’da yerel seçimlerde yüzde 52 oy oranımız kesin olacak. Belediye başkanımızın yapmış olduğu yatırımlar en üst düzeyde ama nüfus yoğunluğu nedeniyle halk başkanı görmek istiyor. 180 bin kişi ile yaptığımız çalışmaya baktığımızda yüzde 52 oy oranımız var. Gelen sonuçlar ortaya çıkıyor. Günde 300-500 kişi geliyor ve partimize üye oluyor” diye konuştu.

“İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL AMA GÖREVE HAZIRIM”
Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Grubu’nda sorun bulunmadığını, alınan kararların oy birliği ile çıktığını dile getiren Manduz, aday olacaklara önerilerde bulundu. Manduz, “Genel başkanımızın yaptığı gibi aday olacaklar her sokakta gezecekler. Kente hakim olacaklar. Belediye başkanlığı basit bir iş değildir. Burayı, coğrafyayı tanıması lazım” dedi. Manduz, yerel seçimlerde kendisinin aday adayı olup olmayacağı yönündeki soruya da, “Aday değilim. Genel başkanımız ‘sana görev veririz’ derse göreve hazırım. Hali hazırda belediye başkanımız var. Biz şu anda kendi görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.